Delibaba Szendvicsműhely – szendvicsek újragondolva

Delibaba Szendvicsműhely 2020 január

A szendvicsben nem csak az egyszerűséget, hanem a lehetőséget látják. Minden összeállításuk alapja egy vagy több már hírnevet szerzett hazai kistermelőtől származik. Náluk a főzésnek csak a fantázia szab határt, így a vendégek akár olyan ikonikus magyar ételek szendvics változatát is kipróbálhatják, mint a gulyásleves vagy a paprikás csirke – Annával, a Delibaba tulajdonosával beszélgettünk.

 

Miért kezdtél el gasztromiával foglalkozni?

Évtizedekig dolgoztam magazinoknál, mire rájöttem, hogy valami egészen mást szeretnék csinálni. Az egyik munkahelyemre rendszeresen járt egy szendvicsárus fiú, és arra gondoltam, hogy miért ne csinálhatnék én is valami hasonlót? Akkoriban a szendvics egyet jelentett még a párizsis zsemlével, én viszont valami kreatívabbat szerettem volna csinálni, és így jött létre nyolc évvel ezelőtt a Delibaba.

De ekkor még csak kiszállítással foglalkoztatok…

Igen, de egy idő után az ember szeretné a vállalkozását tovább fejleszteni, ezért nyitottuk meg a szendvicsműhelyt. Ekkor még csak kiszállítással, szendvicsekkel, levesekkel és édességekkel foglalkoztunk, azóta pedig folyamatosan bővítjük a kínálatot.

Mi teszi különlegessé a szendvicseitek?

Van egy állandó étlapunk, amin van nyolcféle szendvics és egy heti szendvics, ami mindig változik. Az ételekbe mindig kerül valami különleges kistermelői alapanyag. Például korábban ciabattára tettük a feltétet, aztán rájöttünk, hogy a kenyér sokkal finomabb, úgyhogy most már igazi kovászos kenyeret hoz nekünk a pék.

Melyek a legnépszerűbb ételeitek?

A két legnépszerűbb a paprikás csirkés és a gulyásos szendvics. A paprikás csirkésben benne van maga a paprikás csirke, az uborkasaláta és az egészet meglocsoljuk egy finom dresszinggel. A gulyásosba brézingeljük a húst és házi gulyáskrémet keverünk hozzá, ami egy fűszeres, köményes, hagymás, sült paprika krém. Ezt az ételt egy kis tokaji ecetes lilahagymával tesszük teljessé.

Milyen ételeket lehet nálatok fogyasztani a szendvicsen kívül?

Vannak vegán és húsos menüink, és a levesek is nagyon népszerűek, illetve nyáron salátákat, télen pedig főzelékeket kínálunk.

Turisták vagy hazai vendégek fordulnak meg nálatok inkább?

Nyáron rengeteg a turista, de sokan jönnek át hozzánk a CEU-ról, és a környező irodaházakból. Emellett szállítunk ételt rendezvényekre is, és szerencsére mindegyik helyről jó visszajelzéseket kapunk.

 

Delibaba címe: 1051 Budapest, Nádor utca 19.

Írjon véleményt