Távozik az Onyxtól Mészáros Ádám

Onyx / Mészáros Ádám

Mészáros Ádám az első magyar séf, aki csapatával nem csak megszerezte, de utána meg is tartotta Közel-kelet Európában a két Michelin-csillagot. Az Onyxban töltött, sikeres évek után viszont úgy döntött, hogy új kihívásokat keres. Jó hír, hogy nem kell sokat várni.

Mészáros Ádám az egyik legfiatalabb magyar séf, akinek nevét a magyar, és a nemzetközi szakma is hamar elismerte. Idén több változás is történt az életében. Elbúcsúzott az Onyxtól, jelölték a legrangosabb, The Best Chef 2020-as díjra amire a világ 100 legjobb szakemberét nevezik, tavasztól pedig a Felix égisze alatt folytatja. A szakmai stábbal együttműködve, kreatív séfként fog hozzájárulni a további sikerekhez, valamint fő feladataként új projekt felépítésébe is kezd.

Élete egyik legsikeresebb időszakát tudja a háta mögött

A Michelin csillagos séf neve az elmúlt majdnem egy évtized alatt összeforrt a Vörösmarty tér legikonikusabb éttermével. A döntés mögött a munka és a magánélet összehangolása, valamint az önfejlesztés, saját ötletek megvalósítása állt:

Az életem egyik legsikeresebb időszaka volt az utóbbi 9 év, számomra is nehéz volt a döntés meghozatala. Az érzelmek széles skáláját bejártuk decemberben, de végül rendezetten folytattuk a munkát és együttműködésben menedzseltük a távozásom folyamatát. 

Ádám már az Onyx séfjeként nagy hangsúlyt fektetett a folyamatos fejlődési lehetőségek kiaknázására, mindig is kiemelt figyelmet fordított az innovatív technológiákra. “Új utakra szerettem volna indulni a szó konkrét és átvitt értelmében is. Új technikákkal, alapanyagokkal történő kísérletek tervezési szakaszában vagyok, amelyek segítségével a gasztronómiai élményt is új szintre tudom majd emelni. Mindezeken kívül egy olyan csapattal dolgozom most, akikkel mindezt közösen építhetjük és egy hosszabb folyamat révén a vendégek elé tárhatjuk majd a saját gasztrofilozófiámat.

Továbbra is a hosszútávú értékteremtés a cél

Terveinek megvalósítására májusban talált új partnert. A Felix Kitchen&Bar-ral kreatív séfként fog együttműködni. A közös alkotás célja, egy olyan étterem létrehozása, ami nemzetközi mércével mérve is fontos szerepet tölt majd be:

Már az első beszélgetésnél teljesen világossá vált, hogy az az értékteremtés, az a magatartás, gondolkodásmód, amit én képviselek, az itt is megvan.árulta el Mészáros Ádám.

A hosszútávú értékteremtés jegyében a séf és csapata a szakmai minőséget, a hazai alapanyagok tiszteletét és a hazai termelőkkel való közös munkát kívánja a továbbiakban is a középpontba helyezni.

Írjon véleményt