Exkluzív interjú Frank Júliával a szakácskönyvek rekorderével

„A fantáziám végtelen” – így lett Frank Júliából legendás szakácskönyv író Író, újságíró, egy igazi „gasztro- legenda”, aki legalább annyira szeret enni, mint főzni. Szörnyülködve figyeli, milyen éttermektől rendelnek az emberek, mert fontos számára a minőség. Eddig százhuszonkilenc szakácskönyvet írt, ami azóta is rekordnak számít. Receptjein egy egész generáció nőtt fel, de neve a fiatalok

A változások útján-Zeya Restaurant

A belvárosi Zeya Restaurant teljesen megújult, ennek kapcsán beszélgettünk az üzletvezetőkkel Király Noémivel és Paragi Róberttel, illetve az étterem Séfjével, Csik Gáborral. Izgalmas degusztációs menükkel készülnek, amiket érdemes kipróbálni.   Miben újuljatok meg? Mit érdemes tudni a Zeya-ról? Június elsejével nyitottunk újra, majdnem mindenben megújultunk, de leginkább személyzetben, étel- és ital felhozatalban történt változás. Teszteltük az

Top 9 burger Budapesten + 1 Velencén

Top 10 Burger Budapesten és Velencén. Már nem csak külföldön, de hazánkban is egyre népszerűbbek a kézműves burgerek. A GastroGuide most belevetette magát a bucik, húspogácsák, szószok és feltétek világába, hogy elkalauzoljon benneteket a  legtrendibb hamburgerezőibe. Megkerestük a legjobb helyeket, megkóstoltuk a legkülönlegesebb burgereket és most mindezt megírjuk nektek! 1. Groenk Deli Végre egy hely Velencén ahol

“Ide simán be lehet jönni és kézzel enni a csirkecombot”

Két külön világ, mégis szorosan összekapcsolódik a Lánchídra néző Leo Rooftop, és a földszinten nemrég megnyitott Leo Bistro. A budapesti élet Hotel Clark épületében található két ékköve fent kozmopolita hangulattal, lent modern, de nem túlgondolt fogásokkal várja a vendégeket. Az executive séffel, Varga Rolanddal és Tőke Ildikó marketingvezetővel beszélgettünk.   Mi mindenben változott a Leo

ArcSéfCsarnok sorozat 10. – Debreceni Zoltán séf

A Könyvbár egy nagyon különleges étterem, ahol a hagyományos étlap és a kiváló italválaszték mellett havonta változó, könyvek ihlette ételeket kínálnak. Debreceni Zoltánnal, az étterem séfjével – a ArcSéfCsarnok sorozat egyik friss szereplőjével – beszélgettünk.   Mikor tudatosult benned, hogy a vendéglátás lesz az életed? Igazából ezt már nagyon fiatalon eldöntöttem, még általános iskolás koromban.

ArcSéfCsarnok sorozat 8. – Varju Viktor executive séf

Először a cinkotai gyerekeknek főzött, ma pedig már Négyházmajor néven, Acsán valósítja meg terveit Varju “Vili” Viktor séf. Interjúnkban elmesélte, hogyan ragadt rá a Vili becenév, milyen volt 30 évig Bíró Lajos mellett dolgozni, és megtudhattuk tőle azt is, hogy még a pandémiának is lehet pozitív hozadéka.   Mikortól része az életednek a gasztronómia? Azok

A Golden Season menü új korszakot nyit az Arany Kaviár történetében

Az idén 30 éves étterem egy kolumbiai kutató-fejlesztő séffel dolgozta ki új koncepcióját, ami ennek köszönhetően egy igazi gasztrosokk. Október 23-án kóstolhatták először a vendégek az Arany Kaviár 30. évfordulóját ünneplő Golden Season menüjét, amely egyben izgalmas új korszakot is nyit az étterem történetében. A markáns megújulás az elmúlt fél év háttérmunkájának eredménye. Kanász László

Egy csipetnyi Budapest: megnyitott a Little Budapest

Szexi, kozmopolita hellyé alakult a Madoff bár utódja, a Hercegprímás utcai Little Budapest. A Bazilika melletti bar-restaurant ötvözi a hagyományos ízeket és a modern konyhatechnológiai megoldásokat.     Akár egy kellemes belvárosi sétát is megkoronázhatunk azzal, hogy elfogyasztunk egy magyaros vagy franciás bisztrófogást a Little Budapestben. A szezonálisan megújuló menü olyan finomságokat kínál, mint a rozé

Megvan a biztos továbbjutás, a magyar Bocuse csapat ott lesz Lyonban!

Október 15-16-án lezajlott a Bocuse d’Or Európai Válogatója az észtországi Tallinnban. Veres István és a magyar csapat egy rendkívül erős mezőnyben a biztos továbbjutó 9. helyen végzett.   Minden idők egyik legrendhagyóbb Bocuse d’Ora zajlott le az elmúlt két napban, amelyet a nagyközöség bevonása nélkül, az időpontokat kétszer is elhalasztva rendeztek meg. Azért is van

Új hely Szentendrén: Ristorante LaPasta

Az olasz tészta a kulinaritás egyik legnagyszerűbb találmánya, köszönhetően az összetevők egyszerűségének és az ízek utánozhatatlan változatosságának. Az Ristorantee La  Pasta egy nagyon különleges étterem: szuper enteriőrrel és látvány konyhával várja az ide érkezőket. Mindenképp érdemes kipróbálni, utána garantáltan vissza fogsz térni. Végh Attilával, az  egyik  tulajdonossal beszélgettünk.   Hogyan vágtatok bele ebbe? Már volt

Autentikus Görög ízek Budapest szívében

Budapesten immár két helyszínen (Madách Imre út 1. és Hercegprímás utca 4.) is megkóstolhatjátok az igazi görög gyros-t és souvlaki-t, ahogy a Blue Agori készíti: friss és letisztult – hagyományosan görög! Ételeik nagyon finomak, egészségesek és a legjobb alapanyagokból készülnek, melyeket elérhető árakon fogyaszthattok.   A Blue Agori egyik megálmodójával és tulajdonosával, Stravosszal beszélgettünk: A kis

Opera Gin, a második arany is megvan!

Második arany – A szakma legrangosabb nemzetközi versenyének számító londoni IWSC-n is, kiemelkedően magas pontszámmal aranyat nyert az Opera Gin Budapest   2020. augusztus 10. – Magyar ginként egy újabb, ezúttal a legkomolyabb nemzetközi szakmai elismerést szerezte meg az Első Magyar Gin Manufaktúra terméke, az alig másfél éve debütáló Opera Gin Budapest. Az újpesti főzde így

Grillezett kecskesajt Bicsár Attila séftől

Grillezett kecskesajt ( 4 személyre ) 4 szelet kecskesajt 2 db őszibarack 2 db nektarin 4 db sárgabarack 1 db cékla 150 ml olívaolaj 50 ml citrom-lime lé vegyesen 1 kk mustár (dijoni vagy angol) 1 kk méz 4 ek tökmag só, bors 1 csokor fűszernövény (bazsalikom, menta, citromfű) olaj a sütéshez   Előkészítés :

Rangos francia érmet hozott el Bordeaux-ból az egri pincészet

Ezüstérmet kapott a Varsányi Pincészet egyik tétele a 44. alkalommal megrendezett Challenge International du Vin borminősítő versenyen. Az Egri Borvidékhez tartozó verpeléti pincészet Grand Selection sorozatából a Debrői Hárslevelű Superior vívta ki az elismerést a Palais des Congrès-ben, Bordeaux mellett. A világ egyik legnagyobb boros megmérettetésén évről-évre mintegy 4 ezer bort vaktesztel 2 napon át

Olasz klasszikusok a zöldövezetben

A rózsadombi Porcellino Grasso étterem kitartó törzsvendégi körrel büszkélkedhet, nem véletlenül: törekvésük, hogy a vendégek ne csak a különleges alkalmakkor, hanem a hétköznapokon is kedvet kapjanak ide ellátogatni. Az autentikus olasz konyha, a család- és gyerekbarát, laza szellemiséget képviselik, ezt tudatosan szolgálja a tágas terasz és a játszósarok is. A Porcellino 2007-ben nyitott, azóta is

„A jó ramenhez szenvedély kell!”

A ramen nemcsak étel, hanem élmény, szenvedély és kultúra is egyben. Felhősi Attila, amellett, hogy híresen jó koktélokat csinál, már több mint egy évtizede él az ázsiai levesek bűvöletében, és négy éve kísérletezik a saját ramen receptúrájával. A végeredmény magáért beszél, sorban állnak a vendégek a lakáséttermekben, hogy megkóstolhassák az ételt, ami nem csoda, hiszen Attila

Sztárséf receptek : Lecsó Bicsár Attila séftől

Hozzávalók:  10 db tv.paprika 4 db paradicsom 2 nagyobb fej vöröshagyma 4 nagyobb gerezd fokhagyma 4 tk fűszerpaprika 1 kk őrölt kömény 1 szál kolbász 100 g szalonna 1 db hegyes erős paprika ( opcionális ) Só Előkészítés: A paprikákat kicsumázzuk, alaposan átöblítjük. Először hosszában kettévágjuk. Az ereket kivágjuk, majd tovább daraboljuk. A paradicsomokat 10-15

A Costa meghódítja a magyar piacot

A kávét eleinte nem itták, hanem ették: szárított szemeit rágcsálták, mert úgy gondolták, hogy különleges erőre kapnak tőle. A statisztikák szerint ma a világon naponta több mint 2 millió csésze kávét fogyasztunk el. Hazánkban a felnőtt lakosság napi 2,7 csészényi kávét iszik, bár Magyarországon a kávé leginkább funkcionális, a reggeli ébredést segítő ital, egyre többen

Ahol Bonnie és Clyde is mind a tíz ujját megnyalná!

A Ferenciek terénél, a Bonnie Restró az a  hely ahová ha betérsz olyan, mintha egy képregénybe léptél volna be! Ebben az „Archer-hangulatú” étteremben egész nap finom ételeket és italokat kóstolhatsz. Legyen szó egy kiadós reggeliről, jó kávéról, burgerről, ebédmenüről, vagy frissensültekről, a Bonnie Restróban garantáltan nem fogsz csalódni! –Jenei Viktória üzletvezetővel beszélgettünk.   Hogyan indult a Bonnie

Van élet a klasszikus halas recepteken túl!

Van egy hely a fővárosban, ahol kizárólag hazai alapanyagokból készítenek ínycsiklandó halas fogásokat, az újszerű ételek mellé pedig házi szörpöket, kézműves söröket és kis pincék remek borait kínálják. Céljuk, hogy a magyarok több halat egyenek, a külföldiek több hazai halat kóstoljanak, valamint az is, hogy bebizonyítsák, hogy halból is lehet izgalmas fogásokat készíteni – Lévai

Megnyitott aMajomhoz!

Nehéz időszakon van túl a magyar vendéglátás, többek között ezért is igazi felüdülés a Városmajor összefüggő zöld lombjai között felfedezni a mindössze két hete megnyitott titkos kertet. aMajomhoz névre keresztelt udvar nem kisebb küldetéssel indult, minthogy minden este izgalmas zenei- és kultúrprogramokkal pezsdítse fel Budát.   Az utóbbi években a kulturális, gasztronómiai és zenei események

Paprikás krumpli Bicsár Attila séftől

  Paprikás krumpli Hozzávalók : 1 kg burgonya 2 közepes fej vöröshagyma 1 db paradicsom 1 db paprika 3 db virsli 1 szál kolbász 3 tk fűszerpaprika só, őrölt kömény Olaj   Előkészítés : A burgonyát meghámozzuk, összevágjuk. A vöröshagymát megpucoljuk, felaprítjuk. A paprikát, paradicsomot apró kockákra vágjuk. A virslit feldaraboljuk, a kolbászt karikákra vágjuk.

Visszatért a párizsi hangulatú brunch

Hedonista, stílusos és ízig-vérig francia: talán így jellemezhető a pesti gasztrorajongók kedvence, az A La Maison Grand, ami ami évek óta fix pont a brunch-térképen. A Szervita téri étterem óriási szerepet játszott abban, hogy a brunch belopja magát a hazai közönség szívébe. Sokan próbálkoznak a reggelit és ebédet egyesítő műfaj meghonosításával, ám kevesen teszik ezt

Megnyitott a Dobka

Sokak kedvence volt az elmúlt három évben a Cupákos, az idők azonban változnak és egyre nagyobb az igény a könnyedebb ételekre is. Természetesen Tasnádi Ákos séf is a legújabb trendekhez igazodva alakítja fogásait, és már az elmúlt hónapokban is sokat változott a Cupákos kínálata, most pedig új köntösbe bújt az étterem, amely mostantól Dobka és

Fagylalt a felhők felett

Boldog, örömteli, felhőtlen lét – fagylaltdesszert formájában A Cloud 9 angol kifejezés, annyit jelent: boldog, örömteli, felhőtlen lét. Janovszky Márk és Dobár Attila számára ez az érzés a fagylaltban testesül meg, így tavaly nyárra, évekig tartó előkészületek után Budapest belvárosában, az Arany János utcában megnyitották a Cloud 9 fagylaltdesszertezőt. Most pedig az első születésnapjukat ünneplik.

Azért fizet egy budapesti étterem, ha nem lájkolod őket

Azért fizet egy budapesti étterem, ha nem lájkolod őket Szokatlan akciót indított egy belvárosi étterem, hogy kimozdítsa az embereket a számítógép elől. A Tapassio nevű tapasozó 3000 forintot von le mindenkinek a számlájából, aki felvállalja, hogy egy hétig nem lájkolja a Facebook-bejegyzéseiket. Ezzel a húzással szeretnék ösztönözni a lakosságot arra, hogy a koronavírus miatti bezártság

A steak sztori / MészárSteak Kitchen

„Büszkék vagyunk arra, hogy ennyi embert beléptettünk a steakek világába” – a MészárSteak sztori Magyarországon sokan azt gondolják, hogy a steak egy „túl drága műfaj”. Van viszont egy steakház a belvárosban, amely kifejezetten azzal a céllal nyitotta meg kapuit a nagyközönség előtt, hogy minél több emberrel megismertesse a steakek csodálatos világát. A húsok megbízható, minőségi beszállítóktól

Távozik az Onyxtól Mészáros Ádám

Mészáros Ádám az első magyar séf, aki csapatával nem csak megszerezte, de utána meg is tartotta Közel-kelet Európában a két Michelin-csillagot. Az Onyxban töltött, sikeres évek után viszont úgy döntött, hogy új kihívásokat keres. Jó hír, hogy nem kell sokat várni. Mészáros Ádám az egyik legfiatalabb magyar séf, akinek nevét a magyar, és a nemzetközi

ÉtterEmber sorozat Beke Zsolt-Il Pastaio Ristorante

„Szeretnénk jelen lenni a mindennapok gasztronómiájában” Beke Zsolt szerint a vendéglátás olyan, mint az élménymotorozás: ha valaki belekóstol, rögtön a szívébe zárja! A szakma iránti szeretete egészen fiatal korára nyúlik vissza. Már gyermekként besegített a nagybátyja, Ertl Imre, által Budaörsön üzemeltetett utasellátó éttermének működtetésébe. Ekkor még csak szakácstanuló volt, de már akkor világossá vált mindenki számára,

Arany Kaviár már 30 éve

A harmincadik születésnapját ünneplő Arany Kaviár az Év Éttermi Szervíze díjat kapta a Volkswagen-Dining Guide Év Étterme Díjátadó Gálán!   Hogy milyen ma egy harmincas? Ereje teljében van, pezseg, teli van élettel, már sok mindent letett az asztalra, de még fényes jövő áll előtte! Az idén a fennállásának harmincadik születésnapját ünneplő Arany Kaviár pontosan ilyen.

Az Év Ifjú Séftehetsége, Mede Ádám-Laurel étterem

2020–as év sem indulhat másképp, mint a megszokott és az év egyik legrangosabb gasztronómiai eseményeként számon tartott, Dining Guide Év Étterme Gálával, ahol számos más elismerés mellett átadták a Miele által támogatott, „Az Év Ifjú Séftehetsége” díjat is.   A Dining Guide jelenleg az egyetlen étteremkalauz itthon, amely az egész országban tesztel, mindemellett a legnagyobb

ÉtterEmber sorozat – Korchmáros Tamás-Brunch Bistro

Külföldi utazásai során sok étteremben megfordult, és idővel formálódni kezdett benne a gondolat, hogy saját helyet nyit. A kezdeti időszak nem volt zökkenőmentes, mára viszont két fővárosi éttermet is sikeresen vezet, ahol finomabbnál finomabb ételekkel, frissen facsart levekkel, smoothiekkal, salátákkal, szendvicsekkel és kávéval várják a vendégeket egész nap – Korchmáros Tamással beszélgettünk.   Hogyan kerültél

2020 Top 100 étterem

  Átadták a legjobb éttermeknek járó elismeréseket a 2020–as Volkswagen-Dining Guide Év Étterme Díjátadó Gálán. Az biztos, néhány új nevet is meg kell jegyeznünk, mert a tavalyi év új nyitásai némileg átrajzolták az élmezőnyt. Február 24-én, hétfőn este rendezték meg a hazai gasztronómiai élet legjelentősebb eseményét, a Volkswagen-Dining Guide Év Étterme Díjátadó Gálát. A fődíjat,

Ma kiderül! Top 100 legjobb étterem

Várhatók-e változások az élmezőnyben? Mely Magyarország legszerethetőbb étterme, és melyik az, ahol a fenntarthatóság is szempont? 2019 sok új nyitást hozott, veszélyben a régi éttermek vezető pozíciója „Az elmúlt évek tekintetében azt azért nem mondhatjuk, hogy tavaly extrém nagy volt az új nyitások száma, de valahogy az idén tényleg több, igazán jó új étteremmel gazdagodtunk.

ÉtterEmber sorozat, Tóth József avagy a Black Cab story

„Meditálás közben születnek a legjobb ötletek” – Az ÉtterEmber sorozat legújabb részében Tóth Józseffel, a Black Cab tulajdonosával beszélgettünk Karrierje azzal indult, hogy kiment külföldre szerencsét próbálni, ahol olyan híres vendégeknek szolgált fel, mint Elton John, Brad Pitt, Jennifer Aniston és a Red Hot Chili Peppers tagjai. Bejárta a fél világot, végigment a ranglétrán a

Megnyitott az Easy Wine

A belvárosi Easy Wine-ban fúziós bisztró konyha és a leginnovatívabb borkóstoló rendszer várja a vendégeket. Ez az első hely itthon, ahol saját magunk sommelier-i lehetünk, köszönhetően közel 100 remek bornak és egy különleges berendezésnek. Könnyed, játékos élmény kezdő borkedvelőknek és tapasztalt szakértőknek egyaránt.   Az Easy Wine borbár és bisztró kettőse az egyben, ahol az

ÉtterEmber sorozat, Eran Friedman-avagy a Pizza Me story

„A minőséggel nem rizikózunk!” –az ÉtterEmber sorozat legújabb részében Eran Friedmant, a Pizza Me tulajdonosát kérdeztük Izraelben nőtt fel, de a szíve mindig Magyarországra húzta. Kezdetben ingatlanokkal foglalkozott, a főzés hobbiként indult nála, de miközben kedvenc olasz pizzájukat falatozgatták Giannival, gyakran szóba került, hogy egyszer majd belevágnak egy közös vállalkozásba. A Pizza Me sztori egy igazi

Tapassio

Különleges koncepciót valósít meg a Tapassio: a Bazilika mellett nemrég nyitott mediterrán étteremben spanyol, olasz és magyar fogásokat is tapasként tálalva kóstolhatunk meg. A két tulajdonos, Vermes Áron és Kártyás Mihály célja volt, hogy a magyaroknak is átadja az étel megosztásának örömét, méghozzá egy prémium alapanyagokkal dolgozó, kiemelkedő színvonalú, de ugyanakkor barátságos helyen. Kártyás Mihállyal beszélgettünk.

Kelemen Roland séf 2. helyezést ért el-Hunguest Hotel Aqua-Sol

Kelemen Roland, a hajdúszoboszlói Hunguest Hotel Aqua-Sol szakácsa 2. helyezést ért el a magyarországi Bocuse d’Or döntőjén. Ugyanitt került megrendezésre a Sirha Budapest Desszert Verseny, ahol Vaszilovics Ádám (Hunguest Hotel Pelion) és Szőke Adrienn (Hunguest Hotel Helios) cukrászaink szintén ezüstérmet szereztek. Kelemen Roland, a hajdúszoboszlói Hunguest Hotel Aqua-Sol szakácsa 2. helyezést ért el a magyarországi

Lecsót főztek a Közékeztetési szakácsversenyen

Tegnap rendezték meg az év legrangosabb élelmiszer– és vendéglátóipari szakkiállításán, a Sirhán a Közékeztetési szakácsversenyt, aminek idei versenyfogása a lecsó volt. A versenyt a tizenkét induló csapat közül a Hungast Pécs nyerte meg, akik egyben megkapták a Metro leginspirálóbb menünek járó díját is. A főzés előtt a friss alapanyagokat a Metro kitelepült zöldségpiacáról válogatták össze

Veres István, a Babel séfje nyerte a Bocuse d’Or magyar döntőjét

Február 5-én lezajlott a Bocuse d’Or hazai döntője, amelynek a Sirha Budapest adott otthont. A versenyt Veres István, a Babel étterem séfje nyerte, ő képviselheti Magyarországot az észtországi európai válogatón.   Az első három helyezett a következő: 1. Veres István és Molnár Bence commis (Babel) 2. Kelemen Roland és Fenyő Nándor commis (HunguestHotel Aqua-Sol) 3.

Fejeskáposzta lett a zöldséghozzávaló a Bocuse döntőn

Megkezdődött az év legrangosabb élelmiszeripari és HoReCa szakkiállítása, a Sirha Budapest. A METRO immár negyedik alkalommal kiemelt szakmai partnere és támogatója a nemzetközi eseménynek.   A megnyitó után Zsigó Róbert, élelmiszerbiztonságért felelős államtitkár is körbejárta a kiállításon a METRO közel ezer négyzetméteres standját, ahol a délután folyamán a Bocuse d’Or döntősei, Veres István, PalágyiEszter, Haraszti Zsolt,

Ahol a hekk is aranyat ér-Aranyhal Hekk Falatozó

Nemrég nyílt egy hely Taksonyban, ahol stílusos a belső tér, baráti a hangulat, és finomat lehet enni jó áron. Ez egy igazi családi vállalkozás, ahol a halon kívül választhatsz csirkeszárnyat, burgert vagy akár frissen sülteket is– Szabó Viktor tulajdonossal beszélgettünk.   Régi álmod vált valóra, amikor megnyitottad az Aranyhal Hekk Falatozót? Hosszú évtizedek óta dolgoztunk

Bocuse-piacozás

Egy hét múlva kezdődik az év legkiemelkedőbb élelmiszeripari és HoReCA szakkiállítása. Első nap a Bocuse d’Or hazai döntősei a METRO közel ezer négyzetméteres standjának piacáról válogatják össze az versenyfogásaikhoz a friss alapanyagokat, és ekkor derül ki az is, hogy az öt, eddig titokban tartott zöldség közül melyik lesz az, amit kötelezően használniuk kell a verseny során. A

Így fogott össze a magyar gasztroszakma a gyerekekért

Az ország legnépszerűbb éttermei csatlakoztak a Gasztronómiával a gyerekekért nevű kezdeményezéshez, vállalva azt, hogy novemberben a kínálatukban szereplő ételek egyikének bevételét a világ legnehezebb sorsú gyerekeinek megsegítésére fordítják. A nagyvonalú vendéglátóknak és a jótékony vendégeknek hála a gasztroakcióból összesen több, mint 1,5 millió forint gyűlt össze, amely teljes egészében az UNICEF Magyarország munkáját támogatja.  

Nebuta: Az étterem, ahol szilvalekvárral is eheted a japán batyut

Forgalmasan indult a január a főváros legújabb japán éttermében, nem véletlenül: a Skála Metró épületében nyílt Nebuta nem csak letisztult dizájnjával hívja fel magára a figyelmet. A látványkonyha profi csapata azon munkálkodik, hogy végre megtanuljuk, meddig kell főzni a valódi rament és milyen körettel eszik a tonkatsut. A Nebuta egy jól sikerült japán út után

Buddies burger

Az étterem több, mint négy éve nyitotta meg kapuit a Magyar utcában. A Buddies Burgerben elsődlegesnek tartják, hogy a legjobb minőségű alapanyagból dolgozzanak és hogy kínálatukban mindenki megtalálja az ízlésének megfelelőt.  Az ételek minőségén kívül arra is törekednek, hogy mindenki jól érezze magát náluk–   Hogyan indult a Buddies Burger története? A Buddies Burgert ketten alapítottuk

Superbowl közvetítés élőben

2020. február 2-án magyar idő szerint 21:30-kor kezdődik a világ legnézettebb sporteseménye, a Super Bowl döntő. Idén a Spiler Budában is 3 óriás kivetítőn nézhetitek a meccset és a világhírű halftime showt, amelynek előadója idén JLo & Shakira lesz. Egy speciális menüvel várnak minden amerikai foci rajongót: kézműves burgerek mindenki igényeinek megfelelően, egy külön erre

ÉtterEmber sorozat- Horváth Zsolt / KicsiZso

A legtöbben csak KicsiZsóként ismerik. Gyerekkorában nem gondolta volna, hogy egyszer szakács lesz, sőt, feltaláló! Hazánkban az elsők között kezdett el BBQ -val foglalkozni, és az ételek elkészítésén túl a sütők gyártása is nagy szerepet játszik az életében – Horváth Zsolt séffel, a BodrogSmoker megálmodójával beszélgettünk.   Mi volt az első meghatározó gasztronómiai élményed? Amikor először

ArcSéfCsarnok sorozat 5. – Bicsár Attila, a „falusi gourmet” megalkotója

Már tizenkét éves korában tudta, hogy főzéssel akar foglalkozni. Az egyszerű receptek soha nem érdekelték,inkább azok az ételek mozgatták meg a fantáziáját, amelyekben van valami „csavar”. Két évtizedig volt az Alabárdos Étterem séfje, aztán új kihívásra vágyott, így egy londoni, majd egy floridai kitérő után hazatért, hogy segítsen a Sauska ’48, és a Traktor Étterem megnyitásában.

A tapas mánia elérte a Bazilikát

A Bazilika mellett nyitott meg Budapest legújabb étterme a Tapassio, ahol olasz-magyar-spanyol séfgárda állított össze különleges tapas kínálatot és remélik, hogy a „minifogásokkal” az egymással osztozás örömét is átadják a hozzájuk érkezőknek. A tapas-kóstolásnál ugyanis kevés finomabb és szórakoztatóbb szokás létezik. A Tapassio ötlete éveken át érlelődött, amíg a körülmények úgy hozták, hogy a két

Hot Stone Steakhouse –egy laza hangulatú hely, ahol élmény a steakezés !

Világszerte egyre népszerűbbek a „do it yourself”, vagyis a „csináld magad” éttermek. Ilyen élményközpontú konyha működik a budapesti Hot Stone Steakhouse-ban is. Miután kiválasztottuk az étlapon szereplő steak-ek közül a számunkra legmegfelelőbbet, a konyhán történő előkészítés és fűszerezés után egy felhevített lávakövön kérget kap a hús, majd a felszolgálók az asztalnál segítenek a szeletelésben, de a

Pintxo Budapest – egy falat Spanyolország

Van egy hely Budapesten, egy darabka Spanyolország, ahol nem csupán a gasztronómiából, de a kultúrából is kapnak egy kis ízelítőt a vendégek. Az alapanyagok hazai és spanyol termelőktől kerülnek az asztalra, az ételek mellé pedig a hozzájuk illő borokat, cavat, a Barcelonából hordóban érkező Estrella Damm sört és Txakolít kínálnak.. Szandrát, a Pintxo Budapest tulajdonosát kérdeztük. 

„Szerencsés vagyok, hogy ebbe a szakmába szerettem bele”

A Károlyi Étterem filozófiája, hogy olyan szolgáltatást nyújtson, ami megfelel a régi híres és klasszikus magyar hagyományoknak, úgy, hogy ez mai európai embereknek is szerethető és fogásai mindenkinek fogyaszthatók legyenek. A 17. században épült klasszicista stílusú épületben mindig jó ételekkel, időszakos kiállításokkal, és különleges rendezvényekkel várják a vendégeket –Tersztyánszky Dániel tulajdonossal beszélgettünk. Az éttermet 2002

ÉtterEmber sorozat 1. rész Valentin Ádám- Gentry Coffee & Brunch

Valentin Ádám gyerekkora óta otthonosan mozog a konyhában! Pályafutása a Dunakanyar szívében, Kismaroson kezdődött, ahol minden nyáron a szülei éttermében sepregetett és mosogatott. Később a legnagyobb hazai mesterektől tanult, és a legjobb helyeken szerzett tapasztalatot. Bár külföldön is szerencsét próbált, a szíve végül mégis hazahúzta, hogy megnyissa a főváros egyik legszuperebb reggelizőhelyét, a Gentry Coffee &

ArcSéfCsarnok sorozat 3. – Molnár Dávid executive séf/ Up & Down

Már gyerekként sokat sündörgött a konyhában. Eredetileg lovásznak készült, de édesanyja javaslatára inkább szakácsnak tanult. Saját bevallása szerint régen nagy csibész volt, de „benőtt a feje lágya” és ma már executive séfként ér el komoly sikereket az Up&Down Étteremben – Molnár Dáviddal beszélgettünk. Mindig is szerettél főzni? Már gyerekként sokat sündörögtem a konyhában. Eredetileg lovásznak

Megújult a Traktor Restaurant & Bar

Izgalmas dolgok történtek az elmúlt egy hétben a Traktor háza táján: alig öt nap alatt teljesen újjáépítették belvárosi étterem belső enteriőrjét, hozzáigazítva a hely küllemét gasztronómiai koncepciójához. Tavaly novemberben nyílt meg a Traktor Étterem a Bazilika szomszédságában és azóta rengetegen megszerették azt a vagányságot, amit a konyhai stílusában képvisel Bicsár Attila és csapata. Most pedig

Bélszínérmék szarvasgombával Rossini módra

Mi köze van a zeneszerzőnek a steakhez?   A Tournedos Rossini egy francia steak étel, amelyet talán a francia mester-séf Marie-Antoine Carême vagy Adolphe Dugléré vagy a Savoy Hotel séfje Auguste Escoffier készítette Rossininek, aki egyes állítások szerint mértéktelenül evett és ivott, a valóságban azonban igen kényes ízlése volt, és nagy örömét lelte étel- és

Precíz mint egy svájci óra-Zincenco Kitchen

Családias és közvetlen hangulatot árasztó egyedi fine dining lakás étterem a belváros forgatagában, ahol 6 fogásos pazar menüsort kóstolhatsz, mint például barbecus marhát, házi tésztás különlegességeket, cukor gömbbe töltött tejbegrízt és hozzá párosított organikus magyar borokat. Mielőtt megvalósították volna a ZINCENCO KITCHEN-t öt évig Anglia középső részén éltek egy turisztikai paradicsomban. Kiváló helyeken dolgozott külföldön Zaida

Top reggelik Budapesten 2019

    1. Maison Grand Budapest Ha valaki szeret reggelizni, akkor a Maisont ki kell próbálnia, hogy részese lehessen egy igazi, vérbeli reggelinek! A Maison a reggeliről és a brunchról lett ismert. Nagyon sok a külföldi vendég, akik már eleve az Instagram fotó vagy éppen a TripAdvisor miatt jönnek ide. Ha nincs előre asztalfoglalásod, és

Kóstolj bele Japán egzotikus ízeibe!

Ezen az estén megismerkedhettek a tradicionális japán ételek és italok világával. Az alapanyagok egyenesen Japánból érkeznek, farmerektől, halászoktól és lepárlóktól. Program: 18:00-22:00 Prémium Sushi vacsora A Londonból érkező sushi séf egyedülálló módon mutatja be Nektek a tokyiói stílust, ahogy itthon még sohasem láthattátok! 18:00-19:00 – Omakase tálalás 19:00 – Sea bass opening 19:30 – Próbáld

Red Dot díjas menükártyákat tervezett a Costesnek a Studio Nur

A Laki Eszter vezetésével működő grafikai műhely, a Studio Nur idén elnyerte a világ legrangosabb designdíjaként számon tartott Red Dot elismerést Brands & Communication kategóriában. A designvilág Oscar-díjaként emlegett Red Dot ebben az esetben inkább egy grafikai Michelin-csillaggal egyenértékű, a díjnyertes munka ugyanis az első magyar Michelin-csillagos étteremnek, a Costesnek készült különleges formátumú étlap.  A

Tűz, jöjj velem! – A séf, aki a nyílt láng mestere

A nyílt tűzön való sütés a legősibb ételkészítési technika, amit egyre több neves séf fedez fel, és igyekszik újragondolni a saját ízlése szerint. Az egyikük a svéd gasztronómia nagy újítója, Niklas Ekstedt. A paleontológusok szerint a homo erectus használta először a tüzet főzéshez. Ez lehetővé tette a kemény húsok és zöldségek elfogyasztását is, valamint ez

A nő, aki tévésztárt csinált Anthony Bourdain-ből

Lydia Tenaglia operatőrként végigkísérte Anthony Bourdain-t a világ körül, sorra készíti a díjnyertes sorozatokat a PBS és CNN számára, első rendezését, amely az egyik legjelentősebb amerikai sztárséf, Jeremiah Tower karrierjét tekinti át, pedig most mutatták be az amerikai mozikban. Döcögős kezdetek Mielőtt gasztronómiával kezdett volna foglalkozni, egy sürgősségi osztály mindennapijait bemutató dokumentumfilm-sorozat operatőre volt. „Úgy

Laza Pala – Mit keres Bíró Lajos a strandon?

  Mindenkinek vannak olyan gyengéi, melyekről nem szívesen beszél idegenek előtt, és most kivételesen nem bizarr szexuális fantáziákra gondolok, hanem egyszerűen csak olyan ételekre, melyeket az utóbbi évek trendjei perifériára szorítottak – vagy mindig is ott voltak – így ha szóba kerülnek, rendszeresek a fanyalgó arckifejezések. Akadnak olyanok, akik titkon a gyorséttermekért rajonganak, számomra ez

Ezért is az egyik kedvencünk Massimo Bottura

Azon a egyszerű tényen most azért felülemelkednénk, hogy szerkesztőségünk nemre és korra való tekintet nélkül, csak egy laza „ah”-val szokta nyugtazni, ha képeket, cikkeket mutogatunk egymásnak Massimo Botturáról. Inkább arra mennénk rá, hogy ez távolról sem legalábbis kellemes megjelenése okán alakult így, hanem az olyan ügyek miatt, mint amilyen a riói olimpia alatti jótékonysági akciója.

A séf, akiért odavan a fél világ – Massimo Botturával reggeltől estig

Massimo Bottura modenai éttermét a Restaurant magazin nemrég a világ legjobbjának választotta, de akkor is hallhattunk róla, amikor az olimpiai faluban megmaradt alapanyagokból a riói rászorulók számára készített vacsorát. A sztárséf a 1843-nek elmesélte milyen számára egy tökéletes nap.   A post shared by Massimo Bottura (@massimobottura) on May 9, 2017 at 5:40am PDT Reggeli

Vendégséf, gasztro-reality Vajda Pierre-rel – A séf: Erhardt Zoltán

A családi paprikás csirke készítése avatottabb kezekbe nem is kerülhetett volna, mint a soproni Erhardt Zoltánéba. Zoltán a régió legsikeresebb és legautentikusabb családi éttermét vezeti. Többgenerációs hagyományok őrzője és művelője. Aranykezű séf. Mert mi kell egy jó paprikás csirkéhez? Azt gondolná az ember, hogy könnyű válaszolni erre a kérdésre. Kell a jó fajta baromfi, igen

A kegyetlen igazság a topkonyhák színfalai mögött

Amikor egy drága étteremben lerakják elénk az ételt, csak az ott dolgozók munkájának végeredményét látjuk. Nem is gondolnánk, mi zajlik a konyhában addig, amíg a fogásra várakozunk. Alvásmegvonás, szexuális zaklatás, katonás szigor, lelki terror – vendéglátóipari dolgozók elrettentő történeteket mesélnek arról, milyen a legmenőbb éttermekben dolgozni. Vigyázat! A jelenség létezik, de szerencsére itthon is nagyon

Sebastian Holmes, a londoni thai street food új lovagja

Sebastian Holmes, vagy még inkább Sebby Holmes, fenséges fogásait tavaly nyáron Budapesten is kóstolhattuk a Globalista Konyha jóvoltából, ikonikus padlizsánsalátája azóta is mámoros emlék. De mitől van oda érte London a 27 éves srácért? Alighogy megnyitotta saját street food vállalkozását Farang néven a Borough Market mellett, és máris 5 helyen árult London‐szerte, amikor leültünk beszélgetni vele egy újdonságokra

Csúcstámadásra készül a magyar csapat – Bocuse d’Or 2017

Amikor ehhez a cikkhez hozzákezd az olvasó, akkor Széll Tamás már talán a csicsókát pürésíti, hiszen a magyar csapat a versenysorozat első napján, kedden 10 előtt rajtol el a Bocuse d’Oron. Az ezt megelőző, amolyan nulladik napon a csapatokat technikai eligazítások sora, séfkabát-próba és a látványos piacozás várja. Kétszer harminc perc alatt kell összeválogatniuk az

Az ember, aki rocksztárokat csinál a séfekből

Ha valaki úgy dönt, zenész, színész vagy séf lesz, jó esély van rá, hogy ezt a karrierálmot Shep Gordonnak köszönheti. A sztármenedzser ugyanis rengeteg hírességgel dolgozott együtt: Alice Cooperrel, Janis Joplinnal, Jimi Hendrixszel, csak hogy néhányat említsünk. De a főzés világában is óriási hullámokat kavart: neki köszönhetjük, hogy néhány séfet ma már olyan figyelem övez,

Fél lábbal Lyonban – Végső visszaszámlálás a Bocuse d’Or döntője előtt

Nincs olyan, hogy egy csapat azt mondja, mindennel elkészültek a versenyre. A magyarok sem tartottak túl sok pihenőt, éppen csak egy sajtótájékoztató erejéig álltak meg a döntő előtt. Tegnap hivatalosan is megkezdődött a visszaszámlálás az idén 30. születésnapját ünneplő Bocuse d’Or verseny lyoni világdöntőjére. A budapesti sajtótájékoztatón szemtanúi voltunk, amint a magyar csapat befordul a célegyenesbe.

Bocuse, a pápa – A név az utazó cirkusz mögött

Fényképe, akárcsak a jóságos atyáé, Lyonban számos nyilvános helyen ott lóg a falon: legyen szó hentesüzletről, kávézóról vagy a sarki fűszeresről. Kultusza megkérdőjelezhetetlen, de ki is ez a szakács, akitől egészen más lett a világ gasztronómiája? Három hét múlva a világ gasztronómiája a 30. Bocuse d’Orra szegezi tekintetét, mi, magyarok pedig különösen az európai selejtezőt

Így főz egy punk séf otthon – Anthony Bourdain sokszínű élete

Anthony Bourdain már budapesti látogatása előtt is eléggé népszerű volt az itthoni gasztrománok körében, hiszen népszerű szakácskönyvszerző, aki izgalmas televíziós filmsorozatokat is készít (Nem séfnek való vidék, Fenntartások nélkül).  A konyhafőnök vallomásaiból kezdett el derengeni, hogy milyen is az élet a konyhán, kendőzetlenül bemutatva a stresszt, a megcsúszást, és az öröm pillanatait is. Bourdain egy igazi

Bárkiből lehet szakács? – Bernáth József elárulja

A Konyhafőnök séfjeként ismerte meg az egész ország, azóta pedig három szakácskönyve is megjelent, legutóbb a Legyél te is a konyhád mestere című kötet. Ki is a szező valójában, mik a tervei, hová tart? Bernáth József séffel beszélgettünk. Óriási a különbség az első és a mostani könyvborítód között. Most akkor könyörtelen vagy laza vagy a

Vacsora August Escoffier-vel – Legendák nyomában

Az új, francia konyha megálmodója, a szószok atyja, és egy kis barackos édesség – hangozhatna röviden az összefoglalás. Escoffier népszerűsítette a tradicionális francia konyhát, és annak eljárásait. Neve összenőtt a Ritz Hotellel, de a legtöbben a barackos Melba desszertről ismerik. Kis élettörténet, tanulságokkal a Fine Dining Lovers-től. Étteremből frontra Szerény családba született. Tizenhárom évesen otthagyta

A kicsi, francia séf 3 csillagos élete – Pascal Barbot válaszol

Az 1972-ben született a három Michelin-csillagos Pascal Barbot, az új francia konyha egyik úttörője. A párizsi l’Astrance étterem séfje annak ellenére, hogy kitüntették a Best cook of France-díjjal, és hogy étterme a világ ötven legjobbja között van, magát továbbra is “petit cuisiner français”, vagyis kis, francia séfnek tartja. Barbot konyhaművészete az ízek esszenciájára koncentrál. A szakácsok

Miért főz ilyen jól?- Gennaro Contaldo a Jamie’s Italian Budapestben

Gennaro és Budapest: szerelem volt első látásra. Mikor a Jamie’s Italianbe beléptünk, az olyan volt, mint egy felbolydult méhkas: a séfek, a felszolgálók, a marketingesek és persze a vendégek is totális lázban égtek: Gennaro a konyhán show-t adott. Főzött, kóstoltatott, vezényelt, bohóckodott és persze elhangzott a már védjegyévé lett felkiáltás is: „Why I’m cooking so

Séf a csúcsról – 20 éve Paul Bocuse mellett

Húsz évet lehúzni a mester mellett nem egyszerű, nem könnyű és nem nyugodt időtöltés, Gilles Reinhard viszont maga sem hétköznapi figura. A Bocuse márkanévért gyakorlatilag ő teszi naponta a legtöbbet: viszi a boltot és közben elképesztő hallgatni, ahogy a szakmáról mesél. GastroGuide: Van egy 5 éves lányom aki odavan a cukrászatért és cukrász szeretne lenni.

Gennaro Contaldo, az olasz kapcsolat

Gennaro Contaldo már nyolcévesen, 1957-ben ismerkedett a konyhai munkával, kizárólag az ifjonti hév vitte a különböző helyi éttermek konyháira, ahol értékelve őszinte érdeklődését komolyan vették igyekezetét. Az első nem erdei és konyhai emlékei közül talán a Szent Trofimena maradványait őrző alabástrom urna maradt meg legerősebben, és a templom díszes barokkba hajló kifényesedett márvány könyöklője. Nem volt

A Nutellától a padlizsánig – Fausto di Vora 5+1 tételben

Sorozatunkban a Pannon Gasztronómiai Akadémia (PGA) alapítóit kérdezzük 5+1-szer. Kíváncsiak voltunk arra, hogy miként látják nemcsak a szervezet feladatait, hanem személyes motivációikat, szerepüket is.  Fausto 1994-ben nyitotta meg Dohány utcai éttermét, ami azóta megduplázódott: a bisztrósabb Osteria és az elegáns Ristorante közös konyhával, közös borválasztékkal, de különböző hangulattal várja az olasz konyha rajongóit. Fausto di Vora

Ferrán Adriá, a legelfoglaltabb munkanélküli séf

Ha valaki, hát Ferran Adrià igazi gasztronómiai úttörőnek számít. A molekuláris gasztronómia apostola 2011-ig éttermében, az El Bulliban kápráztatta el a vendégeket különleges ételcsodáival, de azóta sem ül a babérjain: egyik projektje követi a másikat. Séfkabát helyett rajzpapír Az étterem egyáltalán nem hiányzik a sztárséfnek. Azért zárta be az El Bulli-t, mert nem találta már kihívásnak

Bíró Lajos, te csodás! – Magyarok San Sebastianban

Holnap a magyaroké lesz az Auditorium a világ legjelentősebb gasztromnómiai csúcstalálkozóján, de a magyar stand természetesen már dübörög. Az előadások előtt ezúttal Bíró Lajoson tűnödtünk egy sort. Bíró is bemutatkozik San Sebastianban a Gastronomikán, jó lenne, ha az alábbiakban következő, és nem titkolt elfogultságom diktálta érzéseket a baszk közönség is megtapasztalhatná a napokban. Mit jelent a

Kik ezek a csodálatos férfiak? – A világ legmenőbb séfjei Baszkföldről

A Baszk Kulináris Központ a világ egyik úttörő akadémiai intézménye. Hét baszk csúcsséf alapította együttműködve a Mondragon Egyetemmel, és további tizenegy nagy befolyású séffel a világból. Célja a magas, egyetemi szintű oktatás, a kutatás, az innováció, a gasztronómia és a táplálkozástudomány támogatása. Alapítása 2011 óta azon dolgozik, hogy nemzetközileg meghatározó érvényű gasztronómiai mérceként lehessen vele

Szabadság és Gastronomika – San Sebastian és az 5 kontinens

Miközben San Sebastian utcáit lassanként ellepi a töltött káposzta, a gulyás és a somlói, aközben muszáj még egy kanyart elidőznünk azon, miként is került oda szinte mindenki az 5 földrészről. Meggyőződésem, bár aligha tudnám tudományos érvekkel alátámasztani, hogy a kisebbségek, mint a baszkok is, akiket még üldöznek is, olyan erőteljes gasztronómiai kultúrával rendelkeznek, amely képes

A legfiatalabb magyar Michelin-csillagos – Rácz Jenő, Taian Table

Erre aztán nem számítottunk: szeptember 21-én a Michelin kalauz kihirdette Sanghaji díjazottjainak névsorát, köztük a Taian Table-t, melynek magyar konyhafőnökével, Rácz Jenővel beszélgettünk. Csillagokról, ázsiai kultúráról, tervekről. A fiatal séf csupán 7 hónapja érkezett Kínába, és Stefan Stiller séffel közösen máris a Michelin-csillagig juttatták az éttermet.  Fél évvel ezelőtt, mikor az étterem megnyitott, cél volt a

Csillag előtt és után – Séfek új utakon

Írtam már – nem egyszer – a magyar Michelin-csillagosokról, általában méltató hangnemben, mert miért is másképpen, bár nem mindig értettem egyet a kiemeléssel, de hát nem én posztom, legfeljebb fanyaloghatok, annak meg semmi értelme. Óriási presztízse van a csillagnak, nem csak a nemzetközi kontextus miatt, hanem ténylegesen komoly értékmérője a konyhai teljesítménynek. Az a legenda

Virtuóz a Babel konyháján

Nem gyártunk ebből ideológiát, de megjegyezzük: lehetséges, hogy a határon túli magyar létben rejtőzik valami transzcendens, meg akarom hódítani a világot-akarat. Nem a hódítás militarista értelmében, hanem a szorongatott létből, mint egy nagynyomású tartályból, ha kinyitják, az elemi erővel kitörő tehetség, az, ami hódító útjára indulhat. Ilyen a citera- és hegedűvirtuóz Lajkó Félix a Vajdaságból,

Mit keres Litauszki Costa Ricán?

 Valamikor, évekkel ezelőtt lelkesedtem egy éppen akkor Ausztriából hazatért séfért, aki szinte az ismeretlenségből robbant be az akkor elég sivár magyar gasztronómiai életbe. Beköltözött az elátkozottnak mondott Maligán pincébe Óbudán. Emberfeletti erővel és hittel, de mindenekelőtt briliáns kulináris érzékkel, ízléssel szinte egyedül vitte a néhány asztalos éttermet. Főzött látástól vakulásig, de arra mindig volt ideje,

Három kontinens bajnoka – Marcus Samuelsson kalandos élete

Az egyik legizgalmasabb kortárs séfet, Marcus Samuelssont mindig inspirálja azoknak az országoknak a konyhája, ahová ellátogat. És egy dolog biztos vele kapcsolatban: rengeteg helyen megfordult már. Bár Etiópiában született, Svédországban nőtt fel, és a New York-i Harlemben tett szert világhírre. Főzött már az Obama-családnak is, jelenleg pedig éppen új, londoni étterme megnyitása köti le leginkább.

Magyar sushi Londonból

Fúziós japán ételekkel ünnepelte tizedik vacsoraestjét a Globalista Konyha.  A két magyar séf, Kemény Róbert és Dlusztus Dénes, pedig Angliából és Norvégiából repült haza, hogy két estén át csak nekünk főzzenek. Megnéztük az előkészületeket, és kérdeztünk is. Globalizált konyhavilág Az egész két vagány magyar csajjal kezdődött, valahol London és Budapest között félúton.  A manapság nem

Olia Hercules, a kelet-európai Nigella

Az már rég nem kérdés, hogy a séf szakma egyáltalán nem csak a férfiaké – az öt budapesti csillagos étteremből kettőben dolgozik női séf – de tény, hogy ez a fajta munka hihetetlen önfeláldozással, és idő feláldozással jár. Nemrég egy interjúban Szulló Szabina (Onyx) és Palágyi Eszter (Costes), Magyarország két legmenőbb női konyhafőnöke is kifejtette,

Szusszanás a Bocuse d’Or után

Mi szivároghat le ebből a való életbe, a valódi konyhákba? Mi a tanulság? Most akkor rögtön érezhetően jobb lesz egy eldugott vidéki étterem teljesítménye? Természetesen nem: mert ahogy a Forma-1-es cirkuszi járgányokon alkalmazott technikai újdonságok, amelyeknek egy része nem is biztos, hogy szükséges a napi autózásban, nem kerülnek be a konfekcióautókba, ugyanúgy a Bocuse d’Oron

Európa legjobb séfje félti a kecsegétől a Bocuse d’Or indulóit

A hazai pálya előnye Tommy Myllymäki, a 2014-es Európa bajnok azért járt hazánkban, mert mesterkurzust tartott a magyarországi döntő versenyzőinek. Miközben nekik a felkészülésben, nekünk abban segített, hogy elképzeljük, milyen lesz majd házigazdaként a verseny. „Az, hogy 2014-ben mi voltunk a házigazdák, személy szerint nekem kényelmet jelentett, mert nem kellett utazni: a gyakorló konyhám mindössze