Nicsak, gyorséttermet nyit az ország egyik top séfje!

Akár a kezdetek-kezdetén a McDonald’s-ban, itt is csak 3 étel közül lehet majd választani. A rántott hús, a kolbász és a nudli viszont nem a gyorsasága, hanem a minősége miatt lesz egyedi. Meg persze azért, mert délelőttönként még az is megeshet, hogy a New York Palota executive séfje adja ki a rendelésünk.

Már kezdtük megszokni, hogy piacon is főznek a csúcsgasztonómia képviselői, erre jön az újhullám, és ha bejön a Séf Asztala mögött álló cégcsoport elképzelése, akkor ezentúl gyorséttermi körülmények között is találkozhatunk minőségi gasztronómiával. A Westend food courtján nyíló étterem koncepciójáról kérdeztük Wolf Andrást, a hely szakmai vezetőjét, a Salon étterem séfjét.

Ez itt a Séf Asztala

„A Séf Asztala számunkra a törődésről, gondoskodásról szól, méghozzá egy olyan környezetben, ahol olykor elfeledik azt, mennyire is fontos, hogy mit eszünk, és azok milyen alapanyagokból készülnek. Mindennapi kedvenceket készítünk, de szakértelemmel és gondossággal. Amikor így teszik elénk ezeket az alapfogásokat, akkor jövünk rá igazán, mekkora élmény is őket elfogyasztani, miért is rajongunk értük annyira. Ezt az élményt szeretnénk mi is minden nap visszaadni” – meséli lelkesen a séf, aki gyakran szembesült azzal, hogy egy bevásárló központ éttermi részén, nem tudott jó szívvel semmit venni a gyerekeinek. 

Kiváló minőséget, gyorsan!

Ez a hely nem a luxusról szól, csupán igényes, természetes, szerethető és éppen ezért hiteles, ugyanakkor korszakalkotó is egyben, hiszen a csúcsgasztronómiában jártas séf ilyen környezetben még nem nyitott gyorséttermet. „Amikor először hallottam a cégnél az ötletet, hogy nyissunk egy éttermet plázában, eléggé meglepődtem. A célok tisztázása után azonban már száz százalékban magaménak éreztem a koncepciót: közkedvelt ételeket szakértelemmel, minőségi alapanyagokból, frissen elkészíteni, méghozzá elérhető áron. Arról azért mindenkit lebeszélnék, hogy a Salon minőségéhez hasonlítsa az itt fogyasztott ételeket, mert az olyan lenne, mintha egy almát egy körtével szeretnénk összehasonlítani” – intett óvatosságra Wolf András, aki már Bíró Lajos mellett a Bock bisztróban is a magyar konyha jobbá tételén munkálkodott, és ebből azóta sem enged. A Séf Asztalánál sem lesz ez másként, csak éppen a komfortételek szintjén. Ezek lényege, hogy egyszerű receptúra alapján, jó minőségű alapanyagból, gyorsan és frissen készülnek. De vajon miért pont ez a három étel került a választékba?

Fotó: Zombor Edina

Fotó: Zombor Edina

Itt naponta 3-szor fogunk enni!

„Nagyon analitikusak vagyunk, ezért rengeteg felmérést csináltunk az áruházban és az ismerősök körében is, hogy ne csak az intuícióinkra hagyatkozzunk. Az nem volt kérdés, hogy csak olyat csinálunk, amit mi is szívesen megennénk akár minden nap, és csak úgy csináljuk, ahogy megennénk. A rántott húsnak sincs titkos panírja, viszont úgy készül, ahogy szerintünk a legjobb. A nudliban az a trükk, hogy nincs benne trükk: jó minőségű a burgonya meg tojás és csak kevés benne a liszt, valamint nem ipari zsemlemorzsát és lekvárt adunk hozzá. Használjuk a New York Kávéházban vagy a Salonban már bevált partnereinket, akik egyedi receptúra alapján dolgoznak nekünk: a kolbászok és a mustárok a Rosinante egykori séfje, Gál Zsolt kezei közül kerülnek ki, a lekvárok a Lek-vár-laktól, a teljes kiőrlésű és fehérkovászos kenyerek a Pékműhelyből érkeznek” – avat be Wolf, aki általában kritikusan nyilatkozik az utánpótlásról, ám most meglepődött. Sokan jelentkeztek a meghirdetett állásokra, köztük nagy arányban voltak a jó kvalitásúak. A szakember ezt elsősorban annak tulajdonítja, hogy a Séf Asztalát megvalósító cégcsoport (Eventrend Holding) megfelelő életpályamodellt kínál közel 800 alkalmazottjainak, akikből akár partner és tulajdonos is válhat idővel.

A Séf Asztaláról pár másodpercben Wolf András séftől:

Nyitás?
2017. 
február 8., 15:00

Egyediség? 
Minőségi gasztronómia még nem volt gyorséttermi formában

Mottó?
Mindennapi kedvenceket készítünk szakértelemmel és gondossággal

Ételválaszték?
Rántott hús, házi kolbászok és friss nudli

Környezettudatosság?
Csak papír poharak, kizárólag újrahasznosított papírból

Franchise?
A terjeszkedés nem kizárt, és ha lesz, akkor még a kínálat is változhat lokációk szerint

Írjon véleményt