Minőség Nagydíjat nyert Dékány Ferenc, a gyulai „kolbászkirály”

A Deka-Union Kft. öt, partnereivel közös fejlesztésben készült terméke is Érték és Minőség Nagydíjas lett.  A „Gourmet Prémium Csirkemellsonka” termékcsalád, a Jó Hentes Kft.-velközös terméke, valamint a Gasztro Bivaly Magyarországgal közösen fejlesztett „Bivaly debreceni páratlan páros kolbász” és „Bivaly grillkolbász” termékek kapták meg a kitüntető címet.

 

A Dékány Ferenc és Dékány Attila vezette gyulai székhelyű cég a 2020-as Érték és Minőség Nagydíjra közös pályázatott nyújtott be partnereivel. Az Érték és Minőség Nagydíj tanúsító védjegy mára széles körben elterjedt, megtestesíti és kifejezi Magyarország elismerését, elkötelezettségét az értékek és a tanúsított minőség iránt.

 

A Deka-Union Kft. a Jó Hentes Kft.- velGourmet Prémium Csirkemellsonka termékcsaláddal pályázott és nyerte el a kitüntetést. A minőségi alapanyagokkal csirkemellből készült sonka háromfajta ízesítéssel kerül a vásárlók asztalára: sajt darabokkal; sajttal és pritaminpaprikával; valamint 100 napig érlelt székely sajttal. A csirkemellsonka új innováció a Deka-Union Kft. palettáján, mellyel a piaci igényekre reagáltak. Dékány Ferenc korábban már készített csirkemellből termékeket, most is saját receptje alapján készült el a díjnyertes sonka.

 

A Gasztro Bivaly Magyarország és a mátrai bivalyrezervátum tulajdonosával, Szalai Ferenccel a Dékány család a közösen piacra vezetett „Bivaly debreceni páratlan páros kolbász” és „Bivaly grillkolbász” termékeikkel nyertek Érték és Minőség Nagydíjat.

A kolbászkirályként ismert Dékány Ferenc, és fia Attila a titkos családi receptet használták fel a bivaly termékek fejlesztésénél.

A Deka Union Kft. termékei kiváló, minőségi alapanyagukról, ízvilágukról ismertek. Fontosnak tartjuk az örökölt értékeket, hagyományokat, az egészséges és jó minőségű alapanyagok használatát. Olyan partnereket keresünk, akik ugyanezen értékeket alapján dolgoznak. Két nagyszerű céggel léptünk szövetségre ezekben a díjnyertes termékfejlesztésekben. Izgalmas folyamat volt, hiszen eddig nem használt alapanyagokkal dolgozhattunk. Az Érték is Minőség Nagydíj nagyon jó visszaigazolás, hogy magyar vállalkozások összefogásából minőségi, nagyszerű innovatív termékek jöhetnek létre, amelyek nemcsak a vásárlók, hanem a szakma elismerését is kiérdemlik.” – mondta el Dékány Ferenc, a Deka-Union Kft. tulajdonosa.

 

„Olyan terméket kerestem, amelyben a bivalyhús, mint önmagában különleges minőséget adó alapanyag, hozzáadott értéket képvisel. Tudtam, hogy ezt az országban az egyik legelismertebb szakemberen keresztül találhatom meg. Ez az út a magyar kolbászkirályhoz, Dékány Ferenchez vezetett. – meséli Szalai Ferenc, a mátrai bivalyrezervátum tulajdonosa – Az ő javaslatára döntöttem a bivaly debreceni páratlan páros mellett, amely minden tekintetben megfelelt az elvárásaimnak. Feri bácsi receptje alapján készítettük el a terméket. A sikert látva közösen alkottuk meg a bivaly grillkolbászt is. Tudtam, hogy termékeink úttörői lehetnek a bivalyhús magyar köztudatba történő reintegrációjának.”  

 

Fotók: Deka Union

Írjon véleményt