Kukoricaleves garnélával-recept+videó

Bicsár Attila-kukoricaleves

Megmutatjuk Bicsár Attila séf segítségével, hogy milyen könnyen el lehet készíteni a Kukoricalevest!

 

 

Nehézségi fok: 2/5

Elkészítési idő : 60 perc

 

Hozzávalók: 

  • 6 db kukorica

  • 250 g garnéla farok, tisztított

  • 1 fej vöröshagyma

  • 2 db paradicsom

  • 1 kisebb fej lilahagyma

  • 1 db lime

  • só, frissen őrölt bors, chiliszósz

  • 5-6 friss bazsalikomlevél

  • étolaj

 

Előkészítés: 

  1. A kukoricákat, hagymákat tisztítsuk meg.

  2. A hagymát aprítsuk fel.

  3. A paradicsomokat vágjuk apró kockákra.

 

Elkészítés:

  1. A kukoricákat vízben főzzük puhára.

  2. Ha elkészült, vágjuk le a szemeket a kukoricacsőről. 

  3. Olajon pároljuk meg az aprított vöröshagymát.

  4. Tegyük hozzá a kukoricaszemeket.

  5. Sózzuk, borsozzuk.

  6. Öntsük fel a kukorica főzőlevével.

  7. Pár percig forraljuk, majd turmixoljuk krémesre.

  8. Szűrjük át.

  9. Közben forró serpenyőben, kevés olajon pirítsuk le a garnélát.

  10. Max. 1 perc.

  11. Tegyük egy keverőtálba.

  12. Rakjuk hozzá az aprított lilahagymát, paradicsom kockákat, sót, chili szószt, vágott bazsalikomot.

  13. Locsoljuk meg lime lével. 

  14. Tálalás: tegyük a garnéla salátát tányérba. Öntsük rá a levest. Locsoljuk meg pár csepp olívaolajjal. Bazsalikomlevéllel díszíthetjük.

 

 

Séf tipp:

Főzés közben tegyünk súlyt közvetlenül kukoricákra.(pl. egy tányért) így a tetején lévők is biztosan megfőnek.

A leves hidegen is fogyasztható.

a garnélát ne pirítsuk sokáig, mert rágós lesz

Írjon véleményt