Az utóbbi hónapokban alaposan átalakult a belváros, legalábbis ami az étterem- és bárkínálatot illeti – sok hely megszűnt, viszont pár új hely is nyitott. Szerencsénkre az utóbbiak közül akad olyan is, amiről már most megjósolható, hogy nagyon könnyen a pesti gasztronómiai élet egyik figyelemre érdemes pontjává válhat. Ilyen hely a Zrínyi utcában található Felisa Tapas bár, ahol a hely tulajdonosával, Nagy Felíciával beszélgettünk.
Hogyan jött az ötlet, hogy a belváros egyik legfelkapottabb helyén nyiss tapas bárt?
A covid miatt az utóbbi hónapokban egyre több kiadó hely lett a belvárosban, így találtuk meg a Felisa Bárt is, ami egy nagyon frekventált, hangulatos lokációban van, csodás rálátással a Bazilikára. A Tapas Bar mondhatni egy családi vállalkozásból indult, édesapámnak van egy másik étterme, ez a Nagy Fatál Konyhája a Kígyó utcában.
A Felisa Tapas Bár is édesapád ötletei mentén valósult meg?
Nem, én találtam ki, hogy szeretnék egy ilyen tapas bárt, én vagyok az étterem tulajdonosa, a tervezők az én ötleteim, ajánlásaim alapján hozták létre a belső enteriőrt, ahogy az étlap kialakításában is nagy szerepem volt.
A tapas az egyik legnépszerűbb spanyol étel. Miért pont a spanyol gasztronómiának szentelted az éttermet?
Többször is voltam Spanyolországban, nagyon megtetszett az ottani emberek viselkedése, az életfilozófiájuk és persze az ételeiket is imádom. A recepteket is onnan hoztam, három-négy hónap alatt készült el az étlap. Mi tapas csomagokat kínálunk, hogy egyszerre többfélét is ki tudjanak próbálni a vendégek, egyszerre a halasokat és a húsosokat is megkóstolhassanak, de természetesen külön-külön is meg lehet őket ízlelni.
Ha a legkedveltebb spanyol étel a tapas, akkor mi a legnépszerűbb spanyol ital, ami nálatok is kérhető?
A sangria, amit mi házilag készítünk. Gint is nagyon gyakran isznak a spanyolok, ez az ital koktélok alapanyagául is szolgál. A spanyol koktélok általában picivel fűszeresebbek, édesebbek, mint amihez talán a többség szokva van. Nem lehet kihagyni a bort sem, ebből van fehér, vörös és rosé is. Sőt, még spanyol söreink is vannak.
Mi a helyzet a desszertkínálatotokkal?
A katalán krém és a churros az a két desszertünk, amit legjobban szeretnek a vendégeink.
Neked melyik a kedvenc fogásotok?
Sok van, az egyik például a majonézes csirkés padlizsánsaláta, amit mi egy picit másképp csinálunk, a sajátunkká formáltuk. Ezenkívül imádom a sonkáinkat vagy az ízletes mediterrán sajtjainkat.
Milyen jövőbéli terveitek vannak?
Egy-két apróbb finomhangolást szeretnék eszközölni a menün, magyar ételeket is feltennénk rá, mivel a vendégeink egy jelentős rész, mondjuk a fele, turista, akik a magyar gasztronómia fogásaira is kíváncsiak. Ezért bővül a kínálatunk például gulyáslevessel vagy kacsacombbal. Továbbá terveink között szerepelnek az élőzenés, tematikus estek is.
Felisa Tapas Bar címe: 1051 Budapest, Zrínyi utca 16.
Facebook: Felisa Tapas Bar
Írjon véleményt
Vélemény írásához be kell jelentkezned az oldalra