Hét Michelin csillagos étterme van Magyarországnak

Michelin Guide 2021 Budapest Hungary

Hét Michelin csillagos étterme van mostantól Magyarországnak. A koronavírus járvány okozta nehézségek ellenére is nőtt a csillagos éttermek száma. A Michelin Közép-Európában elsőként Magyarországon jelentette be, mely éttermek kapták meg idén a legnagyobb gasztronómiai elismerésnek számító Michelin-csillagokat és tányér minősítéseket.

 

Soha ennyi csillagos étteremmel nem rendelkezett még Magyarország, az eddigi 5 után, most 7 Michelin-csillagos étteremmel büszkélkedhetünk. Ez nem csak hatalmas megtiszteltetés, hanem óriási eredmény is, hiszen a vendéglátás volt a járvány okozta nehézségek egyik leginkább sújtott területe. Közép-Európában a magyar desztináció az első, ahol a Michelin bejelentette az új válogatást.

 

Új Michelin-csillagos éttermek, melyek a következők

– Essencia 

– Salt Budapest 

Salt Budapest 

 

Megtartották a Michelin-csillagot:

– Costes Downtown,

– Borkonyha Winekitchen,

– Costes,

– Stand,

– Babel

(Az Onyx étterem jelenleg átalakítás alatt áll.)

 

Látványosan emelkedett a Michelin-tányéros éttermeink száma, az új kalauzban újabb 6 étteremmel együtt összesen 18 étterem viselheti ezt az elismerést: Hoppá! Bistro, Felix, Stand25 Bisztró, Spago by Wolfgang Puck, Rumour, Pasztell, Csalogány 26, Arany Kaviár, Baltazár, Alabárdos, Zona, St. Andrea, Mák, Tigris, Textúra, Nobu Budapest, Laurel Budapest, Fricska

 

A Michelin-tányért (Plate) elnyert éttermeket ugyanazon öt kritérium alapján választják ki, és úgy határozzák meg őket, mint akik „egyszerűen jó ételeket szolgálnak fel”. Sok étterem először Tányér minősítéssel kerül be a Michelin-kalauzba, majd az azt követő években előrelépve fokozatosan juthat el a csillag megszerzéséig.

 

Magyarországon a gasztronómiai forradalom időszakát éljük: új, minőségi éttermek, bisztrók, street food helyek és borbárok nyíltak a fővárosban és vidéken. Az elmúlt évtizedben a magyar gasztronómiai élet jelentős fejlődése nemzetközi szinten is eredményeket hozott hazánk számára. Az első magyar Michelin-csillagos éttermet néhány év leforgása alatt továbbiak követték.

A gasztronómiának kiemelkedő szerepe van a magyar turizmus működésében, a mostani eredmények újabb turisztikai reklámot jelentenek az ország számára. Ráadásul További siker, hogy 2022 márciusában hazánk ad otthont a Bocuse d’Or európai döntőjének, ahol Európa legkiválóbb séfjei Magyarországon találkoznak.

 

A MICHELIN Guide Budapest 2021 idén kizárólag online jelent meg, amely az alábbi linken olvasható: https://guide.michelin.com/hu/en/selection/hungary/restaurants

Írjon véleményt