A pizza minden kétséget kizáróan a világ egyik legkedveltebb étele, és a budapesti Forni di Napoli étterem remek példa arra, miért is hódít meg milliókat. A Szent István körúti étterem régóta a helyiek és a turisták kedvencévé vált, köszönhetően a különleges, autentikus nápolyi pizzáknak, amelyek többféle, eredetvédett olasz alapanyagból, kézzel készített, levegős tésztával és fantasztikus feltétekkel készülnek.
Az eredeti helyszín, amiért mindenki rajong
A Forni di Napoli története a Szent István körúton kezdődött, ahol a nápolyi pizza szerelmesei már a nyitás óta sorra látogatják az éttermet. A vendégtér barátságos, és a vendégek szinte egymásnak adják a kilincset, hogy megkóstolják a híres pizzamester, Damu László kreációit. Az étterem központi eleme a gigantikus vegyes tüzelésű Morello Forni kemence, amely óránként akár 90-100 pizzát is képes készíteni, ha ügyes kezek sütik a tésztát. Laci, az elhivatott pizzamester, több mint egy évtizedes tapasztalattal rendelkezik, és számos szakmai mérföldkövet tudhat maga mögött.
Az új helyszín és a jövőbeli tervek
A Forni di Napoli 2023 nyarán megnyitotta második éttermét Budapest szívében, az Október 6. utca 19. szám alatt, amely már a nyitás napjától kezdve óriási népszerűségnek örvend. Az új étteremben is elérhető a megszokott, minőségi Forni kínálat, amelyért a vendégek rajonganak. A tésztaimádók számára pedig különösen jó hír, hogy a körúti üzlet októbertől több mint a kétszeresére bővül. Az újonnan kialakított részleg középpontjában a házi készítésű tészták állnak majd, ahol a minőséget és a mennyiséget a legmodernebb Morello gépek garantálják. A házilag fejlesztett, egyedi tésztafélék mellett a klasszikus tésztavariációk is helyet kapnak a kínálatban, így mindenki megtalálhatja a kedvencét.
Díjak és elismerések – Az eredményeket a szakértelem garantálja
A Forni di Napoli nem csak a helyi vendégeket hódította meg, hanem a nemzetközi pizza világban is sikert aratott. Damu László, a pizzamester, részt vett a pármai pizza-világbajnokságon ahol a világ 36 nemzete és 700 indulója közül a 7. helyet szerezte meg.
Mindig friss, mindig innovatív – A folyamatos fejlődés kulcsa
A Forni di Napoli csapata elkötelezett a minőség iránt. A pizzatészták 48 órás kelesztés után kerülnek a kemencébe, a saját fejlesztésű recept alapján készülnek, ami garantálja az egyedülálló ízvilágot és könnyedséget. A pizza alapanyagok között a San Marzano paradicsom, ricotta, pesto, kiváló minőségű mozzarella, pármai sonka, prosciutto cotto és pecorino egyaránt megtalálható. Ráadásul az étterem folyamatosan figyelemmel követi a legújabb nápolyi trendeket, amelyeket azonnal be is vezet.
Mindkét étteremben ugyanaz a széles választék várja a vendégeket, így garantált a minőség, bárhol is járunk. A gluténmentes és vegán opciók is bővülnek, hiszen az új helyen saját készítésű gluténmentes pizza tészta is elérhető lesz a közeljövőben.
A desszertélmény – Édes zárás
Az éttermekben nemcsak a pizzák, de a desszertek is különlegesek. A házi készítésű cannoli, tiramisù és az új kedvenc, a pisztáciás tiramisù mind-mind garantáltan kielégítik az édesszájú vendégek igényeit.
Vendégélmény és növekvő népszerűség
Az éttermek népszerűségét a Google Értékelések is bizonyítják: a Szent István körúti helyszínen már több mint 3000 értékelés alapján 4.7-es, míg az új Október 6. utcai étteremben több mint 2000 értékelésnél 4.9-es átlagot értek el. A folyamatos fejlesztések és innovációk, a barátságos vendéglátás és a kifogástalan minőség garantálja, hogy a Forni di Napoli hosszú távon a főváros egyik kedvenc étterme maradjon.
Írjon véleményt
Vélemény írásához be kell jelentkezned az oldalra