Grillezett lazac bőrén

Hozzávalók:   •4 szelet lazac filé (bőrrel) •2 evőkanál olívaolaj •2 gerezd fokhagyma, apróra vágva •1 citrom, szeletekre vágva •Só és frissen őrölt fekete bors ízlés szerint •Friss kapor vagy petrezselyem a díszítéshez (opcionális)   Elkészítés:   1.Előkészítés: A lazac szeleteket töröld szárazra papírtörlővel. Kend meg mindkét oldalukat olívaolajjal, majd szórd meg sóval és borssal.

100 éves évfordulójára újult meg az egyik legismertebb hazai márka

“Szeretnék én olyan nélkülözhetetlen lenni a színpadon, mint amilyen nélkülözhetetlen a Globus konzerv minden háztartásban!” – ez a mondat 1937-ben látott napvilágot, amikor a kor legismertebb művésze, Honthy Hanna színművésznő volt a Globus konzervek reklámarca. Azóta a márka számos változáson ment keresztül, de van, ami állandó a Globus konzervek életében: a természet, a hagyomány, az

Grillez zölden! Zöldségek, amivel feldobhatod a grillpartid!

Ha valaki meghallja a grillezés szót, elsőként valószínűleg a különböző húsokra gondol. Pedig a kertben sütött menük ennél jóval sokszínűbb is lehet. A grillrácson rengeteg zöldséget el lehet készíteni, amiket sokféleképpen ízesíthetünk vagy párosíthatunk más finomságokkal. Például, ha igazán fenséges étkezésre vágyunk, egy kis baconnel, sajttal, tenger gyümölcseivel isgazdagíthatjuk a grillmenüt. Már mutatjuk is, milyen

Tűz, jöjj velem! – A séf, aki a nyílt láng mestere

A nyílt tűzön való sütés a legősibb ételkészítési technika, amit egyre több neves séf fedez fel, és igyekszik újragondolni a saját ízlése szerint. Az egyikük a svéd gasztronómia nagy újítója, Niklas Ekstedt. A paleontológusok szerint a homo erectus használta először a tüzet főzéshez. Ez lehetővé tette a kemény húsok és zöldségek elfogyasztását is, valamint ez

Kezed alatt bogrács – Éjszaka a konyhában

Már évek óta adódnak oly alkalmak, amikor nem egyszerűen egy baráti társaságnak kell tartalmas vacsorával szolgálni, hanem komoly létszámú vendéghadnak. Mikor a töltött káposzta cuvée-t követtem el karácsony előtt, az húszemberes mennyiség volt. Az szinte semmi volt ahhoz képest, hogy harmadik éve főzhetek rézbográcsban több mint száz embernek, ami igazi csellendzs. Ha június, akkor Tilos