Samuel L Jackson utolsó vacsorája

Samel L Jackson a Guardian-nek mesélt arról, milyen volt Tenessee-ben, egy nőkkel teli házban felnőni, hogy hol szeret legjobban enni, és hogy mit fogyasztana utolsó vacsorájaként. Mi pedig most megmutatjuk. Olyan családban nőtt fel, a Tenessee állambeli Chattanoogában, ahol a nők voltak többségben, ráadásul mindannyian remek szakácsok voltak, így sosem szorult rá, hogy magára főzzön – ez most is így van. Anyja és nagyanyja cukrászként dolgozott, a lánya séf, otthon pedig a főzést a felesége, LaTanya Richardson producer és színésznő intézi. És amikor ő nem ér rá – például, mert a Broadway-n játszik egy darabban – akkor marad a házhozszállítás. 

A gyermekkor ízei

Azért, amikor kicsi volt, időnként rábíztak különböző feladatokat a konyhában, például, hogy hozzon a kertből kukoricát vagy törje fel a babot. Nyáron pedig sokszor ő kezelte a fagylaltgépet, de gyerekként csak a maradékot kaphatta meg, mindig a felnőttek ettek először a málnás, barackos vagy vaníliás ízű fagyiból. Bár a hagyományos, az USA déli részére jellemző konyhához van szokva, ahol mindent olajban sütnek ki vagy elárasztanak a mártással, manapság ennél igyekszik egészségesebben étkezni. A házhoz szállított menüje például teljesen bio, és ha éppen forgatáson van, akkor sem eszik meg akármit. „Filmezés közben könnyű egészségesen étkezni – ha azt mondod, pl. hogy vegán vagy, azt hoznak neked, amit csak kérsz.” – mondja a színész. És bár gyerekkorában, a házukban mindig volt frissen sült kenyér és rengeteg sütemény, ma már ilyen téren visszafogja magát. A kenyérrőll lemondott, mert túl sokáig tartana ledolgozni, amit felszedett vele, de azért egy sütit néha-néha megenged magának.

Kedvenc helyek, kedvenc fogások

Amikor Londonban van, többet jár étterembe, mint otthon, Los Angelesben. Nagy kedvence Marcus Wareing étterme, ahol modern európai ételeket szolgálnak fel. „Szeretem, ahogy a különböző dolgok összeállnak egy egésszé. Az ízek, textúrák és színek különös egyvelegét a tányéron – ez vonz az ételhez, ami számomra kissé szokatlan, mert általában a szagok keltik fel az étvágyamat.” – mondja a színész. „Megkérdeztem Marcus-t, hogyan jutnak eszébe ilyen érdekes kombinációk, és azt felelte, ha valaki napi tizenöt órát dolgozik és egyszerűen eljátszik az étellel, előbb-utóbb felfedezi, mi működődik jól.” Ha éttermekről van szó, az ázsiai fúziós konyhát is szereti, és egyre inkább az indait is. Nem tartja magát kísérletező típusnak, inkább a hagyományos ízeket kedveli. Ha sokáig nem megy haza Los Angelesbe, mindig megkívánja a hamburgert. Az utolsó vacsorájaként T-bone steaket választana grillezett hagymával, sült répával és egy egészben sült édesburgonyával. A munkája egyben a hobbija is. „Amikor játszom, egy ideig valaki más vagyok, és kizárhatom a fejemből Samuel L Jackson életének a zaját. Valójában egy nagy gyerek vagyok. Minden férfi az. Ezért szeretünk akciófilmeket forgatni, ilyenkor kapunk fegyvereket, futkározhatunk és ugrálhatunk. Nem vágyom a normalitásra. Mégis ki akar normális lenni?”

(Forrás: The Guardian)

Keresőszavak:
  1. […] foglalkozni, hogy mit gondolnak rólam – ha éppen steak-et szeretnék enni, akkor kikérem a medium rare steaket. Ehhez persze hozzá tartozik az is, hogy már ott vagyunk a randin, tehát kiderült, hogy van […]

Írjon véleményt