Körbeettük a Szigetet (is)

 

Az ottalvosóknak, vagy a súlyosabb afterbe keveredőknek nemcsak az ebédre és a vacsorára, de talán reggelire is szükségük lehet, bár azért van az a pont, amikor picit már egybecsúsznak az étkezések, és nincs nekik hagyományos – napszakhoz köthető – nevük. A rend kedvéért azonban megpróbáljuk a reggeltől másnap reggelig tartó szakaszt átenni.

Virradat

Akár egészséges reggelire vágysz, akár édesszájú vagy, akár valami sósat ennél, nem kell elhagynod hozzá a Sziget területét. A Durán szendvicses standja több mint 10 féle szendviccsel várja a látogatókat, amik 5 db felett pont arra jók, hogy elinduljon a nap, de egy laza kiállásban is majszolhatók két koccintás között. Akik pedig egy kis édes kényeztetésre vágyik, annak a Donut Boxnál a helye, ahol az egyszerű nutellástól kezdve a crème brulee-s fánkig mindent megkóstolhatnak. Amennyiben pedig egy kis vitaminnal próbáljuk igénybevett szervezetünket helyrerázni, a Sziget saját mini zöldségese, illetve a frissen facsart leveket áruló Juicebar lesz a megoldás.

IMG_9569

Napközben

A pizza-hotdog-burger-rengetegben könnyű elveszni itt is, de ennél eggyel már változatosabb a kínálat. Az örök kedvenc PolaPola mellett a CheChe “nem burger” standjára vontuk föl a szemöldökünk idén. A thai csirkés és a fitness szendvicseken túl, az állításuk szerinti legfinomabb stake-szendvicset eheted náluk ebédre, és ugyan mondani és állítani sokmindent lehet, de a CheChe tényleg tud is valamit. A hét felfedezettjei pedig az egyenesen Olaszországból érkezett Casa Sabatelli-s srácok, akik házi készítésű tésztájukkal enyhítenek az azonnali energiabevitelre vágyók izgalmán. Náluk négyfajta tésztából és különböző szószokból rakhatod össze az ízlésednek leginkább megfelelő pastat ebédre.

IMG_9572

Esti falatok

Hatalmas örömünkre az egyik kedvenc street food-osunk a Belvárosi piactól egészen a Szigetig tolta food truckját. A stylis-séf-showman Lakatos Márk úgysem tud észrevétlen maradni, így miért ne tennénk eleve magasra a lécet, ha az ő ételeit kóstoljuk?. A kolbászos kínálatot kicsit “átfesztiválosítva” burgerekké alakította, amik tökéletesek egy kis töltekezésre két koncert között. A kolbász természetesen nem tűnt el teljesen a menüről, ugyanis a burik kolbászból készült húspogácsát tartalmaznak, és itt akkor álljunk meg egy pillanatra, hogy összerakhassuk az ízélményt: megvan? Na, ugye.. Fő attrakciójának különleges eleme a szeretett lilahagyma sali mellett az Unicum szilvás ketchup, amivel csak a Szigeten találkozhatsz. Továbbá a sajtburger láz elérkezett a FoodPunk-ba is, így az olimpia emblematikus fogásává nemesült  sajtbureszt itt se hagyjuk érintetlenül. Levezetőként pedig 2016 gasztro-gerappáját, a chia pudingot javasoljuk.

IMG_9544

VIP és vipebb

A VIP-ben a Divino például idén nem csak szomjoltóként szolgál a fesztiválozóknak, hanem egy szuper street food standdal is készült, ahol a távolkeleti bun európai verziói közül választhatunk. Mellettük az elmúlt években már meghonosodott fine dining-szerű irányzat is fölbukkan, a KIOSK grillezik nagy tételben: kolbászt, hamburgert, csirkemellet. A szigorú fitness-diétázók, akik még itt sem veszítik el a fejüket, rámehetnek a cézár salátára, illetve a rántott cheddar sajtra. Amennyiben pedig szintet ugrunk, a Costes-testvérek bódéja nyitott ajtóval várja a legínyencebb fesztiválozókat.

Most pedig ti jöttök, szitizenek: faljátok fel ti is a Szigetet!

IMG_9559-1-1

Írjon véleményt