5 bombabiztos megoldás az ünnepi rendelésre

Van egy jó hírünk: nem kell a karácsonyi repertoárt teljesen egyedül legyártanunk! Bejgli, töltött káposzta, kocsonya, flódni, halászlé, töltött pulyka, zserbó, mind a gyerekkorunk finom ízeit hozza vissza. De mi van ha a munka, az ajándékvásárlás, a téli szünet programdús megszervezése mellett már nem jut időnk, s valljuk be őszintén, kedvünk se nagyon, a sok finomság lefőzésére. A jó az, hogy ezt valószínűleg senki sem várja el tőlünk a családból. Ha lehet, osszuk fel egymás között a feladatokat, vagy ami még mókásabb: rendeljük meg elvitelre.

Daubner Cukrászda

A hely, ahol mindig kilométeresnek tűnő sorok kígyóznak, mégis beállunk a legvégére, mert tudjuk, hogy megbízhatóan ugyanazt a jó minőséget kapjuk, ha tortáról, sós ropogtatni valóról, süteményekről vagy éppen bejgliről van szó. A kiszolgálás lehet, hogy nem a legszívélyesebb, de nincs mese, a sornak haladnia kell. A bejgliválaszték (karácsonyi tekercs néven) pedig évről-évre bővül: diós, mákos, gesztenyés-narancsos, gyümölcsös, szilvalekváros-mandulás, marcipános-meggyes. Mindez pozsonyi tésztába csomagolva, kipróbáltuk és eddig minden évben bevált.

Daubner Cukrászda - diós és mákos bejgli (Fotó: www.magyarkonyhaonline.hu)

Daubner Cukrászda – diós és mákos bejgli
(Fotó: www.magyarkonyhaonline.hu)

Pest-Buda Bistro

Ha év közben gyakran eljövünk ide egy-egy jó falatért, miért éppen karácsonykor nélkülöznénk a már jól ismert ízeket? Szerencsére már a Pest-Budából is vihetünk haza finomságokat az ünnepekre. Sőt komplett menüvel csábítgatnak bennünket: halászlé, töltött káposzta és diós, mákos bejgli. Ha időben leadjuk a rendelést, akkor a hagyományos ételek miatt már nem kell aggódnunk. Helyette újíthatunk és készíthetünk valami szokatlanul meglepő fogást, amivel kivívhatjuk a család elismerését.Vagy egyszerűen leülhetünk a kanapéra egy jó könyvvel.

Pest-Buda Bistro (Fotó: www.pest-buda.com)

Pest-Buda Bistro
(Fotó: www.pest-buda.com)

Bock Bisztró

Bíró Lajoséknak megint sikerül betömni egy hatalmasan tátongó piaci rést: ők ugyanis nem kevesebbet kínálnak idén decemberben, mint a „Karácsonyi túlélőcsomagot”. Hát ki tudná ezt visszautasítani? A csomagban szerepel: paksi pontyhalászlé, hideg libamáj és töltött káposzta kolbásszal. Az ízek garantáltak, a megrendelt ünnepi adagot, pedig a budai rezidencián a Kisbíróban lehet majd átvenni.

Bock Bisztró (Fotó: www.faninfo.hu)

Bock Bisztró
(Fotó: www.faninfo.hu)

Rosenstein 

Hatalmas családi választékkal rukkoltak elő Rosensteinék: kocsonya (liba, hal, sertés), halászlé (ponty, harcsa), töltött káposzta (sertés, liba), sólet és halászlé, libás és pulykás sültek, természetesen flódni. Ami pedig szuper hír, hogy újévre sem kell főznünk, gondtalanul átadhatjuk magunkat a szilveszteri hangulatnak, menüjük ugyanis nem más, mint korhelyleves, lencsefőzelék és malacsült.

Rosenstein Vendéglő (Fotó: www.etterem.hu)

Rosenstein Vendéglő
(Fotó: www.etterem.hu)

Halkakas Halbisztró

Azt tudjuk, hogy a magyar halfogyasztási szokások siralmasak, és hogy azt a keveset is karácsonykor esszük. Így nagy valószínűséggel, nincs túl nagy rutinunk a halas ételek elkészítésében. Ne bízzuk a dolgot a véletlenre, hogyan sikerül szenteste a vacsoránk, kérjünk inkább segítséget a szakértőktől! Amit a Halkakas kínál: halászlé (ponty, harcsa), regős halászlé (tejfölös-citromos leves halgombóccal), halas töltött káposzta, halpaprikás és gondtalan készülődés, véget nem érő konyhai robotolás nélkül.

Halkakas Halbisztró (Fotó: www.gasztro-tv.hu)

Halkakas Halbisztró
(Fotó: www.gasztro-tv.hu)

Írjon véleményt