A Stand25 megérkezett

Széll Tamásék bisztró stílusú étterme, a Stand25 megnyitott új, budai helyszínén és várja vendégeit. A gulyás és a rakottkrumpli után a halászlé, a beregi bébi töltött csirke és a palacsinta lehet az új kedvenc. Budán kevés az olyan hely, ahol minőségi, magyar alapanyagokból, hagyományos magyar ételeket magas színvonalon készítenek el, mindezt pedig egy elérhető, jó

A legjobb olasz éttermek

Az olasz mindig  jó választás. Akkor is ha ruháról, design cuccokról, foci csapatról, csajokról vagy éppen étteremről van szó. Mi most az utóbbival kapcsolatban szeretnénk tippeket adni, főleg mert a olasz csajokkal ellentétben, ezek az éttermek garantáltan nem hagynak minket cserben. Jöjjön hát a GastroGuide e pillanatban 13 kedvenc olasz étterme!   Al Dente Picit

A 4 legelegánsabb ürügy, hogy étterembe menjünk

Sokan még mindig úgy vannak vele, hogy különleges alkalom, kell, hogy étterembe menjenek. Születésnap, lánykérés, évforduló vagy diplomaosztó, ezek a különleges események ráadásul megkívánják, a különleges ruházatot és helyszínt, ételeket is. Segítünk a döntésben: 4 igazán elegáns éttermet mutatunk, ahol az enteriőrön túl, a tálalás is megkomponált. Pierrot A Budai Vár gyönyörű díszlet tud lenni

Na ki a tésztakirály? 5 hely Budapesten, ahol tudják mit jelent az “al dente”

Olaszországi nyaralások alkalmával az egyik legelső szó, amit tutira mindenki elsajátít, az a pasta. Ez pedig nem más, mint az al dentére főtt tészta, amit legtöbbször első fogásként szolgálnak fel, különféle szószokkal, sugókkal, raguval és egyéb finomságokkal. Az olasz kulináris szabályzatban pedig minden szósznak megvan a tésztaformája, amivel illik tálalni. Van 5 hely Budapesten, ahol

Kertek és romantika Budán – A terasz nyolcszor

Méghogy a menő éttermek a pesti oldalon vannak! Ugyan már! Hisz Buda tele van jobbnál jobb helyekkel, ahová nem csak a turisták mennek, de a helyiek is törzshelyet választanak közülük. Egy valamirevaló törzshely pedig terasz nélkül nyáron mit sem ér. Madárcsicsergős kutatásunk eredménye következik! Pest-Buda Terasz A legmagyarosabb boutique terasz Budapesten: csíkos napernyős, marhapörköltös finedining.

A legjobb budapesti borbárok nyomában

Mitől jó egy borbár? Ideje utánajárnunk, hiszen kitavaszodott és ilyenkor vágyunk a teraszos, kiülős, fröccsözős helyekre, de persze esténként be is húzodunk még téli kedvenceinkbe is. A kínálat mellett a hangulat sem elhanyagolható, illetve a legtöbb helyen bisztrókonyha is várja a munka után/közben lazulni vágyókat. Divino Borbár A lendület bárki számára vonzó, a juniborászokkal együtt

Sokat kávézunk, sőt rengeteget – 4 budapesti hely, amit sose hagynánk ki

Hívhatjuk őket újhullámos, speciality, vagy hipszter kávézóknak, annyi biztos, hogy ellepték a várost. Lehet nem szeretni őket, fanyalogni, hogy savanyú a kávéjuk, hogy túlságosan réteghelyek, de azok számára, akiknek nem a sötét pörkölésű „hagyományos” a mindene, ezek elszaporodásával kávé-kalandparkká vált város. Tény, hogy a kávé, mint alapanyag sokszínűsége nem merül ki a keserű ízben, és erre

Lazulás vasárnap délben, de hol? – A 9 legjobb sunday brunch Budapesten

A reggeli (breakfast) és az ebéd (lunch) közötti légüres térben lebegve találta ki valaki a brunch-ot. És milyen jól tette! Mostanra az egész világon nagy népszerűségnek örvend ez a hibrid étkezés, ami nagyjából 11 órakor indul és tart, ameddig tart. A késői kezdés miatt értelemszerűen a hétvégékre, főleg vasárnapra korlátozódik, hiszen ilyenkor tehetjük meg, hogy

A legjobb budapesti ebédek – 4+1 kedvenc bisztró

Az idei év a magyar gasztronómiában mindenféle túlzás nélkül elképesztő volt: a Costes Downtownnal márciusban kipipáltuk az ötödik hazai Michelin-csillagot, ezzel Magyarország tudhatja magáénak a legtöbbet a régióban, majd Széll Tamás hozta el az első helyet a Bocuse d’Or európai döntőjén, és a Hungexpón a hazai szurkolók teli torokból üvöltve, vagy éppen sírva ünnepeltek. Voltak persze óriási

5 bombabiztos megoldás az ünnepi rendelésre

Van egy jó hírünk: nem kell a karácsonyi repertoárt teljesen egyedül legyártanunk! Bejgli, töltött káposzta, kocsonya, flódni, halászlé, töltött pulyka, zserbó, mind a gyerekkorunk finom ízeit hozza vissza. De mi van ha a munka, az ajándékvásárlás, a téli szünet programdús megszervezése mellett már nem jut időnk, s valljuk be őszintén, kedvünk se nagyon, a sok

4 kedvenc hely vasárnap délben – A GastroGuide naplójából

Habár szuperanyák, -feleségek és vasárnapi ebédkészítők vagyunk, azért bármelyikünknek jól jönne, ha valaki más megfőzné helyettünk a húslevest. De lehetünk távoli rokonoknak, Budapestre látogatóknak tippet adó helyzetben is, bizony, akkor is ellenőrizni kell a vasárnapi nyitvatartást. Szokásos 4-esünkben olyan mezőnyt villantunk, ahová bármikor gondolkodás nélkül befizetjük édesanyánkat is, tudván hogy az ottani menübe tuti nem