A legjobb budapesti borbárok nyomában

Mitől jó egy borbár? Ideje utánajárnunk, hiszen kitavaszodott és ilyenkor vágyunk a teraszos, kiülős, fröccsözős helyekre, de persze esténként be is húzodunk még téli kedvenceinkbe is. A kínálat mellett a hangulat sem elhanyagolható, illetve a legtöbb helyen bisztrókonyha is várja a munka után/közben lazulni vágyókat.

Divino Borbár

A lendület bárki számára vonzó, a juniborászokkal együtt lassan mi is megöregszünk, de a friss, üde magyar bor mindig a szívünk csücske marad. Főleg, ahogy egyre melegebb lesz napközben, jól esik valamelyik Divinóba szervezni egy randit, barátokkal, kollégákkal. Ha beszélgetős, kóstolgatós estét szeretnénk, menjünk a Bazilikához, ha pedig buli előtt vagyunk, válasszuk a Gozsdut! Mindkét helyen fantasztikus étlappal is készültek: minőség, ízek, fúzió.

DiVino Gozsdu és DiVino Bazilika
(Fotó: Facebook)

SzalonSpicc Kávé és Borbár

A budai oldal legkedveltebb borbárja, a Lövőház utca sétálós romantikájával. Mindent tud a hely, amit a mediterrán vidékek borozós hangulatából megismerhettünk:  több, mint 60 féle bor, pezsgő és habzóbor a világ leghíresebb boros vidékeiről és persze itthonról is. Üljünk be reggel egy kávéra újságot olvasni, pihenjünk meg munka után egy pohár bor mellett és mindenképpen kóstoljuk meg a mini burger válogatást és a macaront. Bennfentes hírek szerint a Gourmet Fesztivál ideje alatt erős afterezés megy itt, így aki iparágilag kalandozna, andalodjon errefelé.

Szalonspicc Kávé és Borbár
(Fotó: Facebook)

Innio 

A legtrendibb: io helyen van, io időben. Igényes borválaszték, formalitások nélkül, ahol a jó értelemben vett borsznobéria szinte kötelező. Nem kell mindent tudnunk a borról, csak annyit kell elmondanunk, hogy milyen napunk volt, ők tudják rá a megoldást. És együnk is az Innióban, mert itt az is io: karfiolleves deluxe, kaviárral, osztriga, akasztói sziki ponty, mangalica kolbász és joselito sonka.

Innio
(Fotó: Facebook)

Doblo Wine & Bar

Igazi kuriózum a budapesti borbár-tengerben, sőt az egyik legelső ebben a stílusban. Választékukban kincsekre lelhet a figyelmes borbarát. Magyar bio- és  kézműves borok, pálinkák, klasszik koktélok, hidegtálak házi sajtokkal, sonkákkal. Mindennap élőzene, borkóstolás, otthoni beszélgetős feelinggel fűszerezve. 

Doblo Bor Bár
(Fotó: Facebook)

Drop Shop Borbár

Vinotékába oltott borbár, a bor, a pálinka és a pezsgő szerelmeseinek, mely nemcsak Magyarországról, de a világ leghíresebb borvidékeiről is kínál palackokat. Sajtokból, sonkákból, bruschettából összerakott tapasokkal dobjuk fel a borkóstolást. Nyáron utcára kiállós, fának támaszkodós. Komoly pezsgők dolgában nem ismernek tréfát.

Drop Shop Borbár
(Fotó: Facebook)

Kadarka Bár

A bulinegyed közvetlen közelében, mintha csak a Szex és New York egyik zsúfolt bárjába csöppentünk volna szombat este, akkora itt a forgalom. Itt pedig majd minden magyar pincészet borai megtalálhatók: válasszunk tételt és támaszkodjunk a pulthoz vagy jó időben csapjunk le az utcára kitett székekre. A tulaj szerint büszkék arra, hogy markáns törzsvendég-körük a hazai borbarátok közül kerülnek ki, nem véletlenül nem ajánlanak röviditalt üditővel féláron délután… 

Kadarka Bár
(Fotó: Facebook)

Írjon véleményt