Gyere velünk Amszterdamba! Egy tökéletes nap krónikája

Amszterdam fiatalos, pörgős, tele vendéglátóipari egységekkel. Természetesen a turistacsali helyek itt is ugyanúgy jelen vannak, mint akárhol máshol, ezért nem jön rosszul egy minikalauz, hogy tudd, miket érdemes kipróbálni. Főleg ha igazi (hosszú)hétvégi látogatók vagyunk, akkor pláne nem a kísérletezgetésre, hanem a tuti tippekre megyünk rá szívesebben: íme, egy csokorra való!

Reggeli – C T Coffee & CoconutsAmszterdam_CTCoffeAndCoconuts_01

Amszterdam szívében található ez a kicsinek nem mondható reggeliző hely, amelyet senki sem hagyhat ki, ha a Holland fővárosba utazik. Mindössze másfél évvel ezelőtt nyitott, de akkora népszerűségnek örvend, hogy a vendégek lazán feltöltik mind a négy emeletét. A hely design-ja “szerelem első látásra”, minden részlete tökéletesen van berendezve. Különleges kávék, izgalmas és kiemelkedő smoothie itallap és egészséges ételekre épülő, délután 4-ig kérhető reggelik jellemzik a helyet.

Kávé – Scandinavian Embassy

Aprócska kávézó a híres Joordan negyedben, ahol a legjobb kávét ihatjuk a városban. Mintha az itthoni összes új-hullámos kávézó “laza, nem törődöm, de mégis minden négyzetcentiméter tökéletesen passzoljon az összképbe” stílusát összegyúrtuk volna. A baristák teljesen beleillenek az összképbe, értenek ahhoz amit csinálnak és ugyebár ezzel teljesen tisztában is vannak, mint ahogy ezt a legtöbb helyen már megszokhattuk. A Stockholmból érkező kávé pedig egyszerűen isteni, tökéletesen elkészítve.

Akármi akármikor – De FoodhallenAmszterdam_DeFoodhallen_01

Ez a piac kétségkívül Amszterdam egyik legtrendibb helye. A nyugati történelmi térségében található, egy egykor vasúti kocsiszínként szolgáló épületben. A Foodhallent én a mi Belvárosi Piacunk holland verziójaként tudnánk leírni. Egy beltéri piac, ahol a különböző kultúrák top streetfoodjai, frissítői, valamint mesés koktélok, sörök és egyéb alkoholos italok kínálata árasztja el a vendégeket. Tehát mindenkinek azt ajánljuk, hogy ne egyszemélyes- és ne is egyszeri programként tekintsen a De Foodhallen meglátogatására.

Vacsora – Ron GastrobarAmszterdam_RonGastrobar

Ez a szuper 1 Michelin-csillagos gasztrobár remek választás egy kicsit komolyabb hangvételű vacsorára Amszterdamban. Csillaggal ugyan rendelkezik, de a néha vele járó feszengős hangulattal egyáltalán nem. Ahogyan azt a Michelin Guide-ban is olvashatjuk: “…kevés formalitás, de eredeti, isteni ételek és szezonális ízek.”. Az ár-érték arány fantasztikus. A hangulatra sem lehet panaszunk, kedves és profi személyzettel. A félig nyitott konyhán makulátlan tisztaságban mindenki fegyelmezetten, jó kedvvel dolgozott. A séf pedig örömmel vezetett körbe és még a tulaj, Ron Blaauw fantasztikus (és legalább 3 kg-os) szakácskönyvével is megajándékozott.

(Fotók: Laczó Lilla)

Írjon véleményt