Utolsó esély egy jó kis lecsóra! Receptválogatás a legizgalmasabb Insta-oldalakból

Így augusztus végén használjuk ki még a nyár kincseit: biztosan találunk még otthon a hűtőben kallódó paradicsomot, paprikát és hagymát, így még bevásárolni sem kell egy jó lecsóhoz. Reggelire, ebédre és vacsorára is tökéletes, tuti receptje pedig mindenkinek van. Aki unja a megszokottat, annak pedig mutatunk néhány izgalmas verziót a nagyvilágból. Fűszeresek, jól variálhatók és izgalmasak, a három kötelező összetevőn túl pedig közös pont, hogy mindegyiket érdemes inkább olívaolajjal indítani.

Peperonata

Vajon létezik olyan ember, aki nem indul be az olasz konyha szuper egyszerű, ám annál dögösebb ételeitől? Persze, hogy odavagyunk az ő lecsójukért is, főleg, hogy komolyabb mennyiségben kap friss bazsalikomot és petrezselymet, valamint egy kis száraz fehérbort. Sőt kerülhet bele vargánya, olívabogyó, vagy tálalhatjuk tésztával, esetleg húsgombóccal is.

Pisto Manchego

Persze, hogy összedobták a spanyolok is a saját verziójukat, amibe fokhagyma és cukkini kerül, esetleg egy kevés fehérbor. Semmi extra nincs benne, de akár tojással, jalapenóval vagy kapri bogyóval kaphat egy plusz krafot.

Ratatouille

A franciák lecsója mára már inkább minden konyhában előforduló klasszikus, mint kuriózum, továbbra is tökéletes alaprecept. Paradicsomon, paprikán és hagymán kívül padlizsán és cukkini gazdagítja, és olyan zöldfűszerektől illatozik, mint a kakukkfű, rozmaring vagy a bazsalikom.

Kamfounata

Az egyik legizgalmasabb, észak-afrikai, illetve marokkói változatba olyan brutális fűszerkombó kerül, mint a római kömény, szegfűszeg, fahéj és harissa, de van, aki petrezselyemmel, mentával és korianderrel teszi frissebbé az összhatást. A cukkinin és padlizsánon kívül pedig akár csicseriborsóval vagy olívabogyóval is feldobhatjuk, ha mindez nem lenne elég.

Shakshouka

Izraelből indult világhódító útjára, évek óta töretlen a népszerűsége. A miénknél jóval több paradicsommal készül, kerül bele romai kömény, zataar és petrezselyem, a végén pedig egész tojásokat főzünk bele. Fűszeres és tartalmas, mégis friss, egyszóval nem lehet nem imádni.

Írjon véleményt