Molnár Dávid nevét mára széles körben ismerik a gasztronómia világában. A belvárosi Rézkakas Bistro konyhafőnökeként és az Up&Down Étterem executive séfjeként egyaránt bizonyította tehetségét. Karrierje során számos neves étteremben megfordult, mint például a 21 Magyar Vendéglő, a New York Kávéház, valamint a balatonfüredi Matróz étterem, ahol először lett séf. Szakmai tapasztalatait a Fruccolában a vega-vegán konyhaművészet alapjaival bővítette, majd a Fire étteremben a steakhouse világában is otthonossá vált.
Pályafutása során Dávid számos kihívással nézett szembe, de mindig képes volt megújulni és továbblépni. Gyermekként gyakran sündörgött a konyhában, bár eredetileg lovásznak készült. Édesanyja tanácsára azonban szakácsnak tanult, és már korán kiderült, hogy a főzés az igazi hivatása. Tanulmányait követően az Astoria, majd a régi Sipos étteremben sajátította el a szakma alapjait, Kovács Árpád séf mellett formálódott gasztronómiai szemlélete.
Napjainkban Dávid Norvégiában is főz, és a Balatonfüredi Helka Bistro executive séfjeként dolgozik, ahol modern, kreatív fogásokat kínál vendégeinek, miközben a helyi ízek megőrzésére is nagy hangsúlyt fektet. Számára a gasztronómia nemcsak a konyháról szól, hanem a jótékonykodásról is, hiszen elkötelezett résztvevője különböző jótékonysági eseményeknek. Molnár Dávid neve nemcsak a kifinomult ételeiről, hanem a segítőkészségéről is ismert. Tóth Pál, Strider Dávid és Pallagi Dávid séfekkel együtt dolgozik azon, hogy a gasztronómia erejét felhasználva másokon segítsenek. „Hiszünk abban, hogy közös erővel sokat tehetünk másokért, és ez a szándék összeköt minket” – mondta Dávid.
A versenyeken való részvétel és a folyamatos fejlődés is kiemelt szerepet játszik Dávid életében. Nemrég megnyerte az „Év Mentes Séfje” versenyt, ahol vietnámi palacsintával készített gesztenyés, langyos babsalátája kapta a legmagasabb pontszámot. Ezen versenyre Huszár Krisztián és Mogyorósi Gábor „Gabi bá” támogatásával készült fel, akiknek Dávid sokat köszönhet.
Írjon véleményt
Vélemény írásához be kell jelentkezned az oldalra