A Leo Bistro új koktéllapja a kontinensek nyomában

Leo Bistro

A Hotel Clark ikonikus földszinti étterme, a Leo Bistro újabb szintre emelte a koktélkultúrát: a legfrissebb itallap hét kontinensről hoz inspirációt, ízeket és illatokat, mindezt a parfümőr Zólyomi Zsolttal közösen megálmodva. A koktélok nemcsak a pohárban élnek, hanem már az első illatfelhőben rabul ejtik az érzékeket. A kreatív koncepció mögött Dreghiciu Gábor bármenedzser áll, aki ezúttal a szaglás és ízlelés határterületeire kalauzolja vendégeit. Mi is teszteltük az új italokat – mutatjuk, melyik két kontinens fogott meg minket leginkább.

 

A Leo Bistro koktéljai nem csak ízekről szólnak – ezek a kompozíciók valódi multiszenzoros élmények. Az új itallap ezúttal egy világ körüli utazásra invitál: hét különböző kontinens inspirációja jelenik meg hét, illatokra és emlékekre komponált koktélban. A helyszín a Hotel Clark elegáns földszinti étterme, de az útvonal a világot járja – egyenesen az orrunkon és ízlelőbimbóinkon keresztül. A kreatív koncepció mögött ismét Dreghiciu Gábor, a Leo lelke és bármenedzsere áll, aki ezúttal Zólyomi Zsolttal, Magyarország legismertebb parfümőrjével közösen alkotta meg a kollekciót. A cél nem kevesebb volt, mint hogy a vendég még az első korty előtt érezze: vissza akar térni. A parfümök és koktélok világa ritkán ér össze ennyire tudatosan és kifejezően, de itt minden összetevő okkal került a shakerbe – a szaglás és ízlelés egymásba fonódva mesél a földrészek karakteréről.

 

 

Amit mi kóstoltunk: hideg és forró élmények a világ két végéről

ANTARKTISZ

Ezzel a koktéllal a fagyos végtelenbe utaztunk, de közben meglepően meleg, buja ízek öleltek körbe. A Tanqueray ginalapra épített kombinációban erdei gyümölcsök, étcsokoládé és feketebors egyesültek – elegáns, összetett és egybe meghökkentő. A gyümölcsösség és a fűszeresség játéka az első kortynál elvarázsolt, a textúrája pedig selymes és meglepően „meleg”, ha lehet így fogalmazni egy Antarktisz nevű italról.

INDIA

Ez az ital nem csak emlékeztetett Indiára – el is vitt oda. Az illata önmagában is meditációra késztetett, a Glenmorangie whisky, Hennessy konyak, a vanília, fekete tea, garam masala, és az egzotikus copaiba együttese egy fűszerpiac, egy templomudvar és egy nyári monszun emlékét idézte. A vörös szantál és a bazsalikom zárta le az élményt egy misztikus, mély aromával. Ez nem egy egyszerű ital – ez egy komplett szertartás.

 

 

Egy koktéllap, ami illatokkal beszél

A Leo új koncepciója nem csupán izgalmas, hanem valódi határfeszegetés a hazai bárkultúrában. Hét koktél, hét földrész, de sokkal több, mint földrajzi utalás: minden ital egy érzéki történet, amely az illatokon keresztül mesél a kultúráról, természetről, és a Leo filozófiájáról. És hogy Európa mit tud mutatni? Magyarországot egy Tanqueray No. TEN, kamilla, mézpollen és cseresznye alapú koktél képviseli – de ezt majd legközelebb kóstoljuk. Már alig várjuk.


Leo Bistro – ahol az ital nem csak ital, hanem élmény.

Ez a koktéllap egyedülálló abban, ahogy szakmaiság, kreativitás és érzéki mélység találkozik. Ha kíváncsi vagy, milyen íze van a kontinenseknek, ne keresd tovább – csak nézz le a Clarkba.

cím: Budapest, Clark Ádám tér 1, 1013

web: Leo Bistro 

Írjon véleményt