Ételek evolúciója egy őszinte konyhából

Újra meglátogattuk a Leo Bistrot, hogy megnézzük, mivel készültek a téli időszakra, milyen ismerős vagy újdonságnak számító fogások kerültek terítékre az étlapváltás alkalmával.Varga Roland executive séf vezetett be bennünket az „oroszlán barlangjába”.     „Túl nagy változtatásokra nem volt szükség, a koncepcióban semmiképp, hiszen a bárral közös koncepciót elég jól sikerült eltalálni. Az ételeken is

„Láttatni a láthatatlant”

A budapesti Leo Rooftop Bar-ban megszületett a fine drinking fogalma 2018-as nyitása óta szerintem nem látott napvilágot olyan rooftop bárokat felvonultató toplista, melyben ne szerepeltek volna előkelő helyen, ám a Leo sokkal több, mint egy koktélbár pazar kilátással. A legújabb, csakra kollekciójukban megtalálható 7 italukat féléves műhelymunka előzte meg, a végeredmény pedig jogosan nevezhető a

Az élet energiái a Leo koktéljaiban

A Leo Bistro új koktélkínálata ismét egy különleges világba kalauzolja el a vendégeket: a víz eddig nem ismert tartományaiba.   Masaru Emoto és A víz rejtett bölcsessége című, kvantumfizikára hivatkozó munkája ihlette a legújabb italokat, melyeknek természetesen fontos alkotóeleme a H2O. Emoto elmélete és kísérletei szerint a víz energiát közvetít, információkat hordoz, meghatározott frekvenciamintázatokban tárol,

Beérett és szintet lépett a Leo Bistro téli étlapja

A Leo Bistro alapvető koncepciója a kezdetektől fogva egy közérthető, nemzetközi bisztrókonyha. Az első időszakban sok megpróbáltatáson kellett keresztülküzdenie magát az új csapatnak, hiszen bár régi étteremről van szó, köztudott, hogy teljesen új kezekbe került. A pandémiai is megtépázta a kezdeti lendületet, amit pedig egy hídfelújítás is megfejelt. Annak ellenére azonban, hogy nem tudtak teljes

Kökény Attila exkluzív koncertje a Leo Bistróban

Hagyományteremtő jelleggel, immár második alkalommal rendezik meg a Live at Leo’s Special estet szeptember 22-én, csütörtökön 19 órától a budapesti Leo Bistróban.   Az esemény mögött az a nem titkolt szándék rejtőzik, hogy a békebeli bisztróhangulatot visszacsempésszék a fővárosba, és persze a különleges este szépen lassan sorozattá nőjön. Ehhez olyan neves és ismert művészeket hívnak

ArcSéfCsarnok-Varga Roland-Egy séféletút kalandos története

Az ArcSéfCsarnok sorozat új részében Varga Roland, a Leo Rooftop és Leo Bistro executive séfjével beszélgettünk, aki a kedvünkért felelevenítette pályája legfontosabb mérföldköveit, és arról is beszélt, miért volt húsz évvel korábban nehezebb a pályakezdő séfek, szakácsok dolga. Interjú.   Mikor, minek a hatására döntötted el, hogy séf leszel? Ilyenkor gyakran az a válasz, hogy

Leo Bistro – a hét bolygó hét italai

A legfinomabb nemzetközi és hazai ízek keveréke egy laza és exkluzív bisztrókonyhával. Csodás signature italok a Leo Bistro és Rooftop vezető bartenderével, Dreghiciu Gáborral beszélgettünk.   Mesélj kérlek a kezdetektől. Hogy jött az, hogy Te bartender legyél? Sokáig nem nagyon találtam a helyem az életben, nem tudtam mit kéne csinálnom, mivel kéne foglalkoznom. Hiszek a

“Ide simán be lehet jönni és kézzel enni a csirkecombot”

Két külön világ, mégis szorosan összekapcsolódik a Lánchídra néző Leo Rooftop, és a földszinten nemrég megnyitott Leo Bistro. A budapesti élet Hotel Clark épületében található két ékköve fent kozmopolita hangulattal, lent modern, de nem túlgondolt fogásokkal várja a vendégeket. Az executive séffel, Varga Rolanddal és Tőke Ildikó marketingvezetővel beszélgettünk.   Mi mindenben változott a Leo