A Magyar konyha hagyományainak őrzője a Belváros szívében

Miközben sokan igyekeznek újat mutatni a magyar gasztronómia területén, a Nagy Fa-Tál étterem az autentikus, hagyományos ízek mellett teszi le voksát. A belváros szívében, a híres Váci utca közelében található étterem nem csak a turistákat, de a helyieket is magával ragadja egy jó hazai ebéd vagy vacsora ígéretével.     Az étterem koncepciója Komárom megyéből

Nyári grillparti finomságok! 2. rész

Élvezd a nyár ízeit ezzel a finom grillezett csirkemell, és grillezett zöldség recepttel! Tökéletes egy könnyű és egészséges vacsorához, amely tele van ízekkel. Próbáld ki a következő grillpartidon!   Grillezett Csirkemell  és  Zöldségek parázs Burgonyával Hozzávalók: 4 csirkemell filé 3 evőkanál olívaolaj 2 gerezd fokhagyma, zúzva 1 evőkanál friss rozmaring, aprítva 1 evőkanál friss citromlé

Grillezett lazac bőrén

Hozzávalók:   •4 szelet lazac filé (bőrrel) •2 evőkanál olívaolaj •2 gerezd fokhagyma, apróra vágva •1 citrom, szeletekre vágva •Só és frissen őrölt fekete bors ízlés szerint •Friss kapor vagy petrezselyem a díszítéshez (opcionális)   Elkészítés:   1.Előkészítés: A lazac szeleteket töröld szárazra papírtörlővel. Kend meg mindkét oldalukat olívaolajjal, majd szórd meg sóval és borssal.

A Grøenk Deli már a Balatonon is hódít

Az élet úgy hozta, hogy átugrunk a Balatonra és december 15-én megnyitjuk a balatonfüredi delinket is a Jókai Mór utca 24-ben. A Groenk beköltözik, a Mór24 elköltözik. Reméljük, legalább annyira szeretni fogjátok, mint a velenceit, mi szívünket, lelkünket beleadjuk ebbe is.” – olvashattuk a velencei Groenk Deli facebook posztjában.   Úgy jellemzik magukat, mint egy

Grillez zölden! Zöldségek, amivel feldobhatod a grillpartid!

Ha valaki meghallja a grillezés szót, elsőként valószínűleg a különböző húsokra gondol. Pedig a kertben sütött menük ennél jóval sokszínűbb is lehet. A grillrácson rengeteg zöldséget el lehet készíteni, amiket sokféleképpen ízesíthetünk vagy párosíthatunk más finomságokkal. Például, ha igazán fenséges étkezésre vágyunk, egy kis baconnel, sajttal, tenger gyümölcseivel isgazdagíthatjuk a grillmenüt. Már mutatjuk is, milyen

Kezdődik a grillszezon

Kívül roppanós, belül húsos és krémes isteni finom. Mi az? A berner virsli! A jó idő beköszöntével egyre nagyobb kedvünk van ahhoz, hogy kimenjünk a kertbe és grillezzünk. Szerencsére a korlátozások enyhítésével akár már kisebb baráti találkozót is tudunk tartani a kertünkben, amit a grillezés tehet igazán hangulatos és vidám élménnyé. Ha pedig grillezés, akkor

Hogyan süssünk jól? 5 jótanács grillezéshez

Ahogy megérkezett a tavaszi jó idő, egyre inkább vágyunk a szabadba, de nemcsak a mozgás és a napsütés kedvéért, hanem hogy a kertben grillezve családi körben egy finomat együnk. Bár a megfelelő felszerelés mellett bárki tud remek (most ugye csak szűk körű) grillpartikat rendezni, összegyűjtöttünk 5 tippet, amire érdemes odafigyelni. Sőt, tanácsaink arra is kiterjednek,

A tíz legtutibb mártogatós nyári sütögetéshez

Érdemes kihasználni a grillszezon utolsó napjait, de a hús és a sült zöldségek mellé bizony jól jön egy izgalmas mártás. Ezekkel a szószokkal biztos sikert arathatsz a vendégeknél! Kétperces aioli Hozzávalók: 1 egész tojás 4 gerezd fokhagyma (felaprítva) 2 teáskanál citromlé ½ csésze olaj (lehet repce-, olívaolaj) ½ csésze extra szűz olívaolaj só és bors

Legyél te is szmóker-király! – Mindent a barbecue-ról 2. rész

Tavasz közeledtével egyre többen veszik elő és porolják le kerti vagy teraszos grillkészletet, mert grillezni jóBarbecue-zni pedig nem csak jó, de menő is. Az előző részben megmutattuk mi a különbség a grillezés és a BBQ között, hogy milyen sütőt, tüzelőanyagot használjunk, ha szeretnénk mi ia BBQ-partit rendezni otthon. Most azt vesszük sorba, hogy a sertéshúson

Idén vágj bele te is! – Mindent a barbecue-ról

Ha barbecue-ról van szó, egy dolog biztos: ez nem az a műfaj, ahol csak gondolunk egyet, mondván, hogy „Hétvégén szép idő lesz, próbáljuk ki a barbecue-zást!”, elszaladunk a boltba húsért, és az otthon már meglévő eszközeinkkel összedobunk egy jó kis ebédet. Persze, csinálhatunk valami ilyesmit is, de annak nem sok köze lesz a BBQ-hoz. Ez a