Menjünk hotelbe ebédelni! 5 remek budapesti választás

Már rég vége azoknak az időknek, amikor a hotelekben csak megúszni szerették volna a vendégek étkeztetését. Ma már olyan boutique hotelek nőnek ki szinte a semmiből, ahonnan biztosan nem mennek majd el a turisták egy finedining ebéd miatt, hiszen minden helyben van. Ha pedig budapestiek vagyunk, ne keressünk tovább, menjünk hotelbe akár vacsorázni is.

Baltazár

A budai várban található étteremben a design ötletes, vicces, trendi, vintage-be hajló, a kiszolgálás mosolygós, az ételek pedig egyszerűen kreatívak, őszinték és hitelesek. A titok nagy valószínűséggel az alapanyagokban is rejlik, itt a legfőbb hívószó: a házi és a családi. Jó itt reggelire a ham&eggs, ebédre húsleves gazdagon vagy egy tál gulyás, vacsorára pedig a klasszikus magyar fogásokon túl választhatunk olyan faszén grillen készült, bisztróételeket, mint a pikáns dim-sum tonhal burger, vagy a bio báránygerinc paprikás szósszal.

Baltazár Budapest

Aria Hotel – Stradivari étterem

Budapest eklektikus palotája, ahol a vendégek maguk választhatják ki a szoba design-ját, zeneműfajtól függően. Az étterme sem véletlenül kapta a Stradivari nevet, hiszen az egész hotelt körbelengi a zene. Az ételek összeállításánál a legfontosabb, hogy magyar kistermelőktől származó alapanyagokból készüljenek a bisztrófogások. Azért a jazz-en nevelkedett kecskék tejéből készült sajtra mi is nagyon kíváncsiak vagyunk.

Aria Hotel Budapest
(Fotó: Facebook)

Pest-Buda

A hotel, ahol már a múlt században is Buda egyik legjobb étterme működött. Ez azóta is így van: házias konyha, magyar klasszikusokkal, új köntösben. Háztáji hozzávalókból készült egyszerű, otthoni ízek: aranyló, cupákos, omlós és szaftos. 

Pest-Buda Bistro & Hotel

Gerlóczy Cafe & Rooms

Romantikus, békebeli kávéház, hotellel. Ahol klasszikus bisztrókonyhát visznek, kiadós reggelikkel, amelyek ugyanúgy T. Nagy Tamás gourmet kereskedő alapanyagaira épülnek, mint az étlap többi része is. Nemzetközi konyha, nagy adag magyaros beütéssel és olyan fogásokkal, mint a kacsamáj mangós-paradicsomos-barackos chutney-val, érlelt hátszín, ratatouille, szardellás fenyőmaggal.

Gerlóczy Cafe and Rooms de Lux
(Fotó: Facebook)

Kollázs étterem, Gresham Palace

A világ és Budapest, egyik legismertebb szállodaláncában, a Four Seasons-ben kapott helyet a Kollázs. Az étterem stílusa Győrffy Árpádnak köszönhetően magyarosan franciás sok-sok csavarral. Ünnepelni mindenképpen egyszer menjünk el vacsoraidőben, hiszen olyan fogásokat kell megkóstolnunk, mint a Galamb & Libamáj, Feketegyökér, Hecsedli, Csirkemáj vagy Bárnyborda, Gomba, Hagymavariációk és Rozmaring.

Kollázs étterem, Gresham Palace
(Fotó: Facebook)

Írjon véleményt