Benne vagyunk a tavaszban és ahogy haladunk előre, egyre több friss gyümölcsöt ehetünk, vagy turmixolhatunk! De mi legyen a maradékkal?
A gyümölcs egészséges, a turmix finom
A turmixokkal rengeteg gyümölcsöt vihetünk be szervezetünkbe, leginkább igaz ez a friss gyümölcsökre! A turmixok hűsítenek, egyszerű és örömteli elkészíteni őket. Az egyetlen probléma a mennyiséggel van, hiszen sosem tudjuk pontosan eltalálni, mennyire van szükségünk. Általában nagy pohárral csinálunk, de mindig marad valami a edény alján, ugye? Adunk néhány tippet, hogyan használd a maradékot.
Jégkockatartóba vele!
Öntsük a turmixot a jégkockatartóba, és fagyasszuk le. Később használhatjuk turmix alapjaként, vagy plusz ízt adhatunk vele egy-egy ételnek, desszertnek. Ne felejtsük el ráírni, hogy milyen gyümölcsökből készítettük!
Jégkrém
A maradék turmix lehet a következő jégkrémnyalókánk alapja. Ha van jégkrémkészítő formánk, az még jobb! Ha nincs, öntsük a gyümölcsöt egy egyszerű papír vagy üvegpohárba, szúrjunk bele egy pálcikát, és mehet is a fagyasztóba!
Sütemények
Melyik édességnek ne tenne jót, ha adunk hozzá egy kis friss gyümölcsöt? Kísérletezzünk az ízekkel egy egyszerű brownie-val. A gyümölcsturmix eláll a hűtőben, úgy egy hétig.
Gyúródeszka+sütő
Készítsünk házi gyümölcsös édességet. Vigyük fel a gyümölcspürét vékony rétegben egy tepsire, majd 200 fokon szárítsuk ki. Ha elkészült, le is fagyaszthatjuk, és később is felhasználhatjuk. A legjobban a tejmentes turmixokkal működik.
Puding
Készítsünk házilag pudingot. A tej egy részét helyettesítsük a maradék gyümölcspürével. Más ízű gyümölcsökkel, vaníliával és csokoládéval is isteni lesz!
Forrás: thekitchn
Írjon véleményt
Vélemény írásához be kell jelentkezned az oldalra