Nyáresti fröccsözéstől az éjszakai mulatásig – 6 szuper kiülős hely Budapesten

Az se baj, ha néha még olykor elered az eső, ez már olyan biztató tavaszias záporféle, az igazi terasz-fanatikusokat nem tántoríthatja el, hogy felkeressék kedvenc kiülős helyeiket. Friss levegő, nézelődés, lazulás, semmi komolykodás, egy könnyű vacsora és persze fröccs és sör.

Lumen kávézó

A Mikszáth Kálmán tér amúgy is az egyik legcukibb hely a városban: hangulatos, kiülős, sokszínű, elfogadó és fesztelen. Ezen belül a Lumen a környék egyik zászlóshajója: különleges aromájú kávék, kézműves sörök és borok hazai termelőktől. A kávézóval egybenőtt galériába érdemes átnézni, hogy betekintést nyerjünk a kortárs fotóművészetbe. Ráadásul a táblán mindig izgalmas ételek, frissen, napi ajánlattal.

Fotó: Facebook

Csendes Társ

A következő hely, ahová mindenképpen bringával érdemes mennünk, hiszen egy melegebbre sikeredett tavaszi estén, nyáron meg főképpen, jólesik egy rozéfröccs, esetleg egy jól eltalált citromkarikás búzasör. Ezt mind megkaphatjuk a Károlyi kert egyik csücskébe kitelepülő Csendes Társ teraszán. És a kutyát se hagyjuk otthon!

Fotó: Facebook

Fröccsterasz

A nagyon felkapott és nyüzsgő Erzsébet tér egyik központi elemévé nőtte ki magát ez a retró hangulatot árasztó szabadtéri kocsma. A fröccsöt pedig kérheted a legjobb hazai pincészetek boraiból, a fröccskorcsolya pedig legyen mangalica, pulled pork szendvics vagy gulyásleves. Mi mondjuk direkt a gyanútlan délutáni gyérebb forgalomban mennénk, nincs is jobb, mint 14.43-kor lazulni egyet, az estét másra hagyjuk.

Fotó: Facebook

Raqpart

Ha a Lánchídat lezárják, az egész környék egy hatalmas dzsembori lehetne, ahol a legmenőbb háttérképpel (a Budai vár) lazulhatunk a barátokkal. Ebben a romantikusan-urbánus környezetben találta meg helyét a Raqpart: szenzációs strandos ételválasztékkal, magyar és menő külföldi (Új-Zéland, Argentin) borokkal, pezsgőkkel.

Fotó: Facebook

Dunaparty Megálló

Amikor elhagyjuk Albertfalvát és azt gondoljuk, hogy itt már velünk nem történhet semmi, akkor megesik a legvidámabb csoda: a Dunaparty Megálló. Színes, angol buszos büfé egyáltalán nem meglepő vízparti kínálattal: lángossal, hekkel, sörrel és az elmaradhatatlan palacsintával. Kutyások, bringások, irodából kiszabadulók ide gyertek! Ráadásul menü is van hétköznaponta.

Fotó: Facebook

Pest-Buda Bistro

Ha pedig benne vagyunk egy jó nyáresti fröccsözésben, mindenképpen menjünk fel a Várba. Külföldről, vagy az ország távolabbi szegletéből érkező vendégeinkkel pedig szinte kötelező elzarándokolni ide. A Pest-Buda Bistro terasza minden szempontból tökéletes erre: magyaros ételek, tökéletes kivitelben, nyugodt környezetben, romantikus hangulatban.

A nyitókép a Dunaparty Megálló Facebook oldaláról származik.

Írjon véleményt