5 különleges nyári ebéd Budapesten

Van az úgy, hogy nyáron a városban ragadunk és ebben az esetben sem szeretnénk lemondani a kellemes kertben elkötött ebéd élményéről. Választhatunk vízpartot, árnyas fákkal, vagy a város kellős közepén egy romantikus kis udvart, a lényeg, hogy zajmentes, madárcsicsergős finom ebédben legyen részünk. 

 

Fruska Bisztró

Két nyaralás között is kell valamit csinálni, mikor épp várjuk, hogy a ruhák megszáradjanak és indulhassunk a következő célpont felé. Ilyenkor nagyszerű ötlet a Kopaszi-gát, ahol megfuttathatjuk a gyereket (kutyát sajnos nem), lógathatjuk a lábunkat a hűs Duna vizébe, és ha megéhezünk, irány a Fruska. Ha valami könnyedre, szezonálisra vágyunk, itt mindig megtaláljuk.

 

Kert Bisztró

A Kert Bisztró üde színfolt a belvárostól kissé távolabb, de még nem a családiházas Zuglóban, a Stefánia és a Thököly sarkán. Könnyeden menő, bisztrós hangulat, vidám, baráti kertfeeling, finedining ételek, jóáras ebédmenü hétközben. Az sem ritka, hogy itt meccset, vagy filmet nézünk.

 

Esetleg Bisztró

Az urbán vízpartozás egyik legnagyszerűbb helyszíne az Esetleg Bisztró terasza: fiatalos, pörgős, fröccsözös bisztró a Bálna gyomrához egészen közel. Amiért érdemes ide jönni: kiadós reggelik, egy laza gulyásleves, vagy paprikás krumpli ebédre és persze zene: DJ-vel, gitárral, élőzenével. Biciklivel kötelező megálló!

 

Pierrot Kert

A legromantikusabb kert a városban és a Várban is. Hangulatos tündérkert, forró nyári ebédidőben meg kifejezetten ajánlott, hiszen árnyas és a kertet körülölelő várfalakból kellemes hűvös árad. Az elegáns, magyar konyha szerelmeseinek. Fantasztikus hely, különleges ételek! 

Pierrot – 1014 Budapest Fortuna utca 3. – Asztalfoglalás

 

Bálna Terasz

A Bálna Terasz az egyik  legjobb panorámával rendelkezô  teraszok egyike, itt igazi chil hangulat van. Egész évben mûködik, és mindig más arcában csodálhatjuk meg innen Budát. Szeretek  itt ebédelni, egyik kedvencem a Burger, érdemes kipróbálni, és közben  csodálni a kilátást. Ajánlom családoknak, de üzleti tárgyalásoknak is kíváló helyszíne. Abszolút ajánlott hely, viszont foglalni ne felejtsetek el. Ja és koktélokat kell próbálni! 

 

 

 

Írjon véleményt