8+1 tuti hely tavaszi lazuláshoz

10 tuti hely Budapesten

Már nagyon érezni a tavaszt a levegőben, így most 10 olyan helyet mutatunk nektek, ahol kellemes környezetben, finom ételek és jó borok mellett élvezhetitek az első sugarakat. Pesti, budai és vidéki étterem is lesz a listában, szóval senkit nem hagyunk ki a jóból!

 

Dobay cukrászda

 

 

Édesszájúak figyelem! Ezért a helyért megéri kocsiba pattani, ugyanis a Halásztelken nemrég nyitott cukrászdában olyan sütemények vannak, hogy hétvégén már most teltházzal üzemelnek. Krémes finomságok, pohárdesszertek és újhullámost cukrászkülönlegességek egész sora várja a polcokon, hogy magadévá tedd. De nem csak desszertek kaphatóak náluk, ugyanis a környéken hiánypótló módon meleg reggeli is kapható náluk, az ehhez szükséges mennyei péksütemények pedig szintén helyben készülnek. Hatalmas teraszukon ráadásul hamarosan házi főzött fagylalttal a kézben lehet élvezni a jó időt.

Cím: 2314 Halásztelek, II. Rákóczi Ferenc út 68.

Facebook: Dobay Cukrászda 

 

 

Park vendéglő

 

 

Egész évben házias ízekkel és barátságos környezettel vár a hegyvidéken található Park Vendéglő, ám ha ránk hallgattok, a tavasz/nyár közeledtével érdemes hozzájuk betérni, ugyanis az étteremhez tartozik egy szuperhangulatos, árnyas kert is. Főleg magyar alapanyagokkal dolgoznak, így a frissesség garantált, ráadásul hétköznap ők is változatos ebédmenüvel készülnek. Pihenj meg náluk egy jéghideg koktéllal a kezedben és hallgasd a madarak csicsergését – itt biztos, hogy se perc alatt elszáll a stressz!

Cím: 1126 Budapest, Böszörményi út 44-46

Facebook: Park Vendéglő 

 

 

Lansky Room & Restaurant

 

 

Külföldi barátod érkezik látogatóba és szállást keres? Akkor a Lansky lesz az ideális választás! A belváros szívében található hotelben fiatalos stílusban berendezett szobák, a földszinten pedig egy szuper étterem várja látogatóit, mely kiváló alternatíva reggel, délben és este egyaránt. Nekünk különösen szimpatikus, hogy a reggeli kínálatot úgy alakították ki, hogy a világ bármely tájáról érkező vendég megtalálhassa az otthon ízeit. Amennyiben imádod a ráérős szombati brunch hangulatát, ne várj külföldi barátodra, foglalj asztalt a következő szabad hétvégédre és élvezd a pillanatot!

Cím: 1054 Budapest, Báthory utca 4.

Facebook: Lansky Rooms és Restaurant 

 

American Burger & Steak House

Az amerikai sztorikkal teli éttermet 2017-ben nyitották meg, azóta Óbuda nagy kedvence lett. Náluk minden tradicionális amerikai recept alapján készül, így biztosra mehetsz, hogy az eredeti ízjegyekkel találkozol a srácoknál. A tágas countryside terasz és klasszikus diner belső feeling közül választhatunk, de ajánlott minden évszakban ellátogatni hozzájuk, mert más és más élményekkel lehetünk gazdagabbak. Amíg nyáron a teraszon végignézhetjük a pulledpork és marhaszegy füstölését a grillben, addig a bebújósabb időkben családiasabb, intimebb hangulatban kóstolhatjuk végig a bő kínálatú étlapot. Ám a hús dominál  náluk és abból is a nagy mennyiség, mégis gluténmentes, teljeskiőrlésű és szénhidrátcsökkentett opciók közül is választhatunk. Nekünk előre nem szóltak, de csak farkaséhesen érdemes érkezni, különben kérhetjük a gyermekadagot elvitelre. 

Cím: 1033 Budapest, Reményi Ede u. 1.

Facebook: American Burger and Steakhouse 

 

Budai Bisztró

 

 

A Bég utcai irodaház aljában található kifőzde egyszerű, de nagyszerű naponta változó menüvel várja vendégeit, melynek állandó szereplői a különböző főzelékek. A kínálat minden nap egyféle levesből, egyféle főételből és egyféle főzelékből+feltétből (pörkölt, fasírt, tojás) áll, amit aztán kedved szerint kombinálhatsz. Nagy előnyük, hogy már reggel 7-kor nyitva vannak, így, ha reggel munkába menet esnek útba, nagyon baráti áron lehet tartalmas ebédhez jutni.

Cím: 102 Budapest, Bég utca 3-5.

Facebook: Budai Bistro 

 

 

a table! boulangerie

 

 

A francia vonalat meghonosító pékség még 2011-ben nyitotta első üzletét, azóta pedig szerte a városban élvezhetjük a kiváló minőségű termékeiket. Jelenleg 14 egységgel büszkélkedhetnek, szerencsére azonban a mennyiség nem ment a minőség rovására. A süteményeik egytől-egyig elsőosztályúak a reggeli választékuk pedig olyan széles, hogy gyakorlatilag képtelenség ráunni – mi legalábbis minden nap tudnánk enni. Tojásos fogásokban kifejezetten erős a választék, márpedig mivel is indulhatna jobban a reggel, mint egy perfekt módon elkészített Eggs Benedicttel? Kovászos kenyerük több nap után is ugyanolyan puha belül, mintha csak frissen vásároltuk volna, az édes kosárkáik pedig a legjobb dolgok, amik csak a kávéd mellé kerülhetnek. A „csaló napokon” ejtsétek útba őket, mert  egy kis kényeztetés mindenkinek jár!

Üzletek: á table 

 

Aranyhal Vendéglő 

 

 

Ez az étterem már több, mint 60 éve fogadja a vendégeit, ami már önmagában elismerésre méltó, valamint az „ennyi ember nem tévedhet”-elv mentén garancia arra, hogy innen csak elégedetten távozhatsz. Ha ez sem győzött volna meg, a Magyar Konyha beválasztotta a Top 10 magyaros vendéglők közé, valamint többször is szerepeltek a Dining City étteremhetének listáján, ahol egy alkalommal díjat is kaptak. Itt tipikus nagymama ízekkel operálnak. Szuperek a bográcsos ételek és a frissensültek is, a pörköltökre pedig már ránézésre összefut az ember szájában a nyál. Akinek nem érhet véget az étkezés desszertek nélkül, az feltétlenül kóstolja meg a házi almáspitét diófagylalttal és karamellöntettel, de csak annak tudatában, hogy teljesen addiktív! Szerencsére házhoz is szállítanak, így annak sem kell búslakodni, aki zuglón kívül lakik.

Cím: 1145 Thököly út 145.

Facebook: Aranyhal Vendéglő 

 

Mandragóra

 

 

A budai oldalon található Mandragóra 2004-es nyitása óta nagy utat tett meg. A kezdetben klubszerűen működő, azóta fine bisztróvá avanzsált helyen minden van, ami egy pazar ebédhez, vagy  egy első randihoz elengedhetetlen. Hangulatos belső dizájn, gyönyörűen tálalt ételek és tökéletesre hűtött borok. A szezonalitás jegyében az étlap másfél havonta változik, a kiszolgálás pedig kedves és közvetlen. Aki olyan szerencsés, hogy a közelben él vagy dolgozik, azt hétköznap változatos ebédmenüvel várják és nincs olyan ételintolerancia, amire ennek összeállításakor ne gondolnának. A terasz befogadóképessége véges, szóval, ha nem szeretnétek lyukra futni, érdemes előre foglalni.

Cím: 1027 Budapest Kacsa utca 22.

 

Fenyőgyöngye étterem

 

 

Hamisíthatatlan piroskockás-abroszos étterem a legjobb fajtából! Nagy adagok, házias ízek és széles választék. Akár ketten akár 15-en érkeztek, itt biztos, hogy mindenki megtalálja az ízlésének, étrendjének és vérmérsékletének megfelelő fogást. A közelben több, könnyen teljesíthető túraútvonal is található, szóval elő a bakancsokkal, mert itt a jó idő, aztán tessék betérni hozzájuk egy laza fröccsre! Azt mondtuk már, hogy állítólag náluk kapható a világ legjobb velős pirítósa?

Cím: 1025 Budapest, Szépvölgyi út 155.

Facebook: Fenyőgyöngye vendéglő 

 

Írjon véleményt