Autentikus Magyar Ízek a Belváros Szívében
Az Erzsébet híd mellett, a Váci utca egyik keresztucájában, a Piarista utcában június végén csendben nyílt meg a SIMALIBA
Belvárosi Csárda. Ez a hely egy kis vidéki hangulatot varázsol Budapest belvárosába hagyományos, sallangmentes magyar ételekkel, libából készült különleges fogásokkal és egy csipetnyi magyar muzsikával. A SIMALIBA tökéletes választás egy jó étkezésre.
Hangulatos és Kifinomult Környezet
Belépve egyáltalán nem egy tradicionális csárdával találkozunk, nyoma sincs fokhagymafüzéreknek vagy polcokon roskadozó, ránk mosolygó savanyúságoknak. A SIMALIBA modern, elegáns, mégis otthonos környezetet kínál. A pult fölött antik hatású konyhai eszközök lógnak, a nagy asztal fölött pedig egy, a huszárok ruhájára emlékeztető minta látható. A háttérben magyar zene szól, de elsősorban nem a népzene-nóta irány dominál: Budapest Bár, Bohemian Betyars és Szabó Balázs Bandája is hallható.
Kiváló Ételek és Italok
Az étlapot Varju Viktor, a SIMALIBA mögött álló Mellow Mood Hotels cégcsoport corporate chefje állította össze, több mint 30 éves tapasztalatával. Az ételek között olyan magyar klasszikusok találhatók, mint a hortobágyi palacsinta, a kolbászos vagy vegetáriánus lecsó, és a minilángos, amely háromféle feltéttel érkezik: érlelt sajt–tejföl, füstölt pisztráng-torma, és lecsó–kolbászmorzsa. Varju Viktor szavaival: „Itt nincsenek kifordítva az ételek, a Hortobágyi palacsinta valóban Hortobágyi palacsinta, tényleg borjúhúsból készítjük. Ez egy őszinte konyha, annak minden védjegyével. Szerintem ez a kínálat egy az egyben ezt sugallja.” Az étlap további klasszikusai között szerepel a borjúpaprikás, a fogasfilé és a Budapest módra készített bélszín friss lecsóval, libamájjal, zöldborsóval és burgonyacsipsszel. A desszertek közül az extrán csokis somlói galuska és a könnyed túrógombóc emelkedik ki, de a diókrémes palacsinta és a császármorzsa sem okoz csalódást. Az italválasztékban sör, bor, pálinka, koktélok, szörpök, limonádé is szerepel, valamint egy külön fröccslap is, amiben a kisfröccstől a házmesterig mindenki megtalálhatja a kedvére való italt.
Kóstolói Élmények
Varju Viktor ajánlására megkóstoltuk a Hortobágyi húsos palacsintát és a Somlói galuskát. A Hortobágyi húsos palacsinta tölteléke tökéletesen fűszerezett, a palacsinta maga pedig kellemesen puha és szaftos. A gazdag húsos ragu és az ízletes mártás kombinációja lenyűgöző ízharmóniát alkotott, amely minden falattal visszahozza a hagyományos magyar konyha ízeit. A tálalás is kifogástalan volt, a palacsinta mellett finom ízes tejföl, friss petrezselyem és zöldpaprika tette teljessé az élményt.
A Somlói galuska egy igazi kulináris élmény volt. Az extrán csokis desszert lágy és krémes, a tejcsoki ganache mély, gazdag íze tökéletesen kiegészítette a somlói könnyedségét. A dióropogós váratlan, de üdvözlendő textúrával gazdagította az édességet. A desszert minden eleme harmonizált egymással, a cukrászkrém pedig még lágyabbá varázsolta az összhatást.
Közösségi Élmények és Rendezvények
A SIMALIBA Belvárosi Csárda nem csak az étkezésről szól. A középen elhelyezett nagy asztal fokozza a közösségi élményt. Ideális helyszínt biztosít családi és baráti összejövetelek, valamint céges rendezvények számára egyaránt. Az otthonos, barátságos környezetben mindenki jól érezheti magát miközben élvezi a finom ételeket és italokat.
De miért a SIMALIBA?
A SIMALIBA Belvárosi Csárda egy olyan stílusos és kifinomult hely, ahová bármikor beülhetünk enni-inni, illetve beszélgetni a családunkkal, barátainkkal vagy üzleti partnereinkkel. Mindezt a belváros kellős közepén, akár a két teraszának valamelyikén ha autentikus, minőségi magyar ételekre vágyunk, a választás simaliba!
asztalfoglalás: Simaliba belvárosi csárda
Facebook: Simaliba belvárosi csárda
cím: Piarista u. 6., Budapest
Írjon véleményt
Vélemény írásához be kell jelentkezned az oldalra