Steak mennyország – Prime Steak & Wine

Prime Steak

Budapest szívében, a Szent István Bazilika közvetlen közelében található az idén 15. születésnapját ünneplő Prime Steak & Wine, amely mára nemcsak Magyarország, hanem Közép-Európa egyik vezető steakétterme lett. A Prime egyedülálló helyet foglal el a hazai gasztronómiában, hiszen a steakek terén követett nemzetközi sztenderdek mellett, különleges belső terével és magas színvonalú szervízével egyedülálló élményt kínál. Nem csoda, hogy olyan világhírességek fordultak meg itt, mint Jason Momoa, Harrison Ford, Mel Gibson vagy Tom Hanks.

 

 

Az étterem belső tere már az első pillanatban lenyűgözi a vendégeket. A domináns arany és barna színvilág, a barokk hangulatú Baccarat csillárok és az ónix féldrágakőből készült bárpult pazar eleganciát sugallanak. A glamour stílusú étteremben minden részletet a minőség és az exkluzivitás jellemzi, az egyedi gyártású padlószőnyegektől kezdve a kanapékon át a falakat borító bőrpanelekig. Ez a légkör nemcsak a külföldi turistákat, hanem a magyar vendégeket is rabul ejti. Az étlap frissítése során a Prime Steak & Wine ismét bebizonyította, hogy mindig a legjobb minőségre törekszik. A steakek szerelmesei az eddig megszokott Argentin Black Angus, amerikai Omaha vagy Creekstone, Ausztrál Angus és Wagyu húsokból készült Filet Mignon, Rib-Eye, New York Strip  Tomahawk steakek mellett mostantól a világ legmagasabb minőségű, legexkluzívabb Japán Kagoshima Wagyu A5 húsból készült New York Strip és Filet Mignon steakek is állandó szereplői lettek az étlapnak. A steaket kevésbé kedvelők olyan ikonikus ételek közül választhatnak, mint a roston sült libamáj, borjú bécsi, faszénen sült homárfarok, különféle tészták, halak. Az ételek elkészítéséért Fazekas László executive chef felel, aki már több mint nyolc éve vezeti a Prime konyháját. A húsokat szakértő kezek sütik tökéletesre, amikhez több mint tízféle köret és mártás közül lehet választani, hogy minden vendég személyre szabott gasztronómiai élményt kapjon. Az előételeknél külön említést érdemel a hölgyek nagy kedvence a Guacamole, míg az urak inkább a Carpaccio roládot, vagy a Szarvasgombás tatár beefsteak részesítik előnyben, ami viszont közös bennük, hogy mindegyiket egy kis show-val megfűszerezve, látványos szárazjég füstben, közvetlenül a vendégek asztalánál készítik el a felszolgálók.

 

 

A Prime-ban nemcsak az ételek, hanem a bor és italválaszték is elképesztő. Nagy Márton head sommelier által összeállított borlapon több mint 200 féle, köztük neves magyar, francia, argentin, új-zélandi tételek is megtalálhatók, és a Coravin palack nyitási technológiának köszönhetően számos exkluzív tétel akár pohárral is rendelhető. A páratlan ital és a több mint 50 féle koktélból álló kínálatért Csorba Gábor head bártender felel. A koktélok prezentálása szintén egyedül álló, érkezik itt koktél Aladin lámpásában, szárazjég füstben,  Buddha szoborban, vagy buborékkal a tetején, de az egyedi italnyomtatójuknak köszönhetően rendelhetsz italt személyes üzenettel vagy selfi nyomtatással is.   

 

 

A Prime Steak & Wine az a hely, ahol a kulináris műfajok mesterfokon találkoznak. Egy étterem, ahol minden apró részlet az exkluzivitást és a minőséget szolgálja. Legyen szó üzleti vacsoráról, romantikus étkezésről vagy egy különleges ünneplésről, a Prime Steak & Wine minden alkalomra tökéletes választás. Budapest gasztronómiai palettájának éke, ahol a hagyomány és az innováció harmónikusan találkozik.

cím: Budapest, Sas u 18, 1051

web: Prime Steak and Wine 

foglalás: sevenrooms.com , primesteakhouse.hu

Írjon véleményt