7 Mansion
Ha eddig azt gondoltuk, hogy Budapesten már láttunk mindent a kínai konyhából, akkor ideje újraírni a gasztrotérképet. A No7 Mansion nemcsak azért különleges, mert az Andrássy út egyik legfrekventáltabb pontján, az Oktogonnál nyitotta meg kapuit, hanem mert végre olyan színvonalat hoz a kínai fine dining világából, amit eddig legfeljebb utazásaink során tapasztalhattunk meg.
Terített asztal a belváros szívében
A No7 Mansion terasza első pillantásra hozza a mai trendeket: letisztult bútorok, napernyők, kellemes miliő – bár őszintén szólva, egy ilyen szintű étteremtől egy fokkal elegánsabb, kifinomultabb kiülős részt vártunk volna. Az viszont nem kérdés, hogy napsütéses időben tökéletes választás lehet egy városi ebédhez vagy vacsorához. Odabent már sokkal erősebben érezhető az a minőségi hangulat, amit a koncepció ígér. A tradicionális kínai enteriőr elemei modern részletekkel ötvöződnek, és bár a fényűzés szó helyett itt inkább az igényesség dominál, az egyértelmű, hogy minden apró részletet átgondoltak – a konyha pedig vitán felül a főszereplő.
Legendák a tányéron – avagy mit ugrik át Buddha?
Az étlapra nézve gyorsan kiderül: itt tényleg komolyan veszik a fine dining fogalmát. Az árak nem a szerénységről szólnak, viszont cserébe élményt és történetet is kapunk minden fogással. Itt van például a „Buddha átugorja a falat” leves – már a neve is üt, a története meg még inkább. A legenda szerint a Csing-dinasztia idején egy szerzetes olyan illatokat főzött ki egy 24 órán át készített, ritka alapanyagokból álló levessel, hogy még a kolostor vastag falain is átszállt az illata – Budha pedig állítólag képes lett volna átmászni érte a falon. Az étteremben 16.980 forintért mi is megízlelhetjük ezt a kulináris legendát, melyben többek között kaliforniai kagyló, fürjtojás, tengeri csiga és érlelt tengeri uborka is helyet kap. És ha már tengeri különlegességek: a Ropogós Kantoni kacsa, a három ízű párolt tokhal vagy a gyömbéres-újhagymás homár (46.880 Ft) mind azt a szintet képviselik, amit eddig csak álmodtunk, ha a kínai konyha és a fine dining egy mondatban szerepelt. Az egyik legkülönlegesebb fogás a roppanósra sült hasalja makaói stílusban, amely Kína makaói régiójának ikonikus étele. A külső réteg fantasztikusan ropogós, miközben a belső hús szaftos és zsenge marad. Ez a kombináció nemcsak textúrában, hanem ízben is igazán különleges, méltán emeli az étterem kínálatának rangját.
Élmény a tányéron – és az akváriumban is
A halakat, rákokat – amennyiben úgy tartja kedvünk – akár mi magunk is kiválaszthatjuk a bejáratnál található akváriumból. Itt tényleg minden él, és ez nem csak a frissesség garanciája, hanem egy jópofa interakciós pont is a vendégek számára. A tálalás hibátlan, hozza a fine dining világából elvárt kompozíciókat, és szerencsére nem túltoltan művészkedő, inkább ízlésesen elegáns. A szerviz pedig kimondottan említésre méltó: Kárpáti László vendéglátós szakember neve is garancia a figyelemre és a profizmusra. Laci nemcsak irányítja a csapatot, hanem jelen van, mosolyog, és minden vendéggel talál egy közvetlen mondatot – ő az a típus, akinek a jelenlététől otthonos lesz még egy kínai csúcskategóriás étterem is.
Új szintre emelt kínai vendéglátás
A No7 Mansion tehát nemcsak étterem, hanem egyfajta gasztronómiai nyilatkozat is: így is lehet kínai konyhát csinálni Budapesten. Aki eddig csak a város szokásos kínai éttermeit ismerte, most új világot fedezhet fel. Nem olcsó, nem klasszikus – viszont különleges. És ezt most már nem csak Londonban, Szingapúrban vagy Hongkongban lehet megtapasztalni, hanem itt, az Andrássy úton, a város szívében.
cím: Budapest, Andrássy út 53, 1062
web: No7 Manison
Írjon véleményt
Vélemény írásához be kell jelentkezned az oldalra