Krumpello újratöltve – megérkeztek a loaded fries-ek az Astoriához

A Krumpello újraértelmezi a sült krumplit: az Astoriánál található burgonyás street food hely három új loaded fries kreációval bővítette kínálatát. BBQ, mexikói és cheddar sajtos verziók, kézműves sörökkel párosítva – megkóstoltuk mindet, és elmondjuk, melyik lett a kedvencünk.   A Krumpello évek óta biztos pont azok számára, akik a burgonyát nemcsak köretként, hanem főszereplőként is

Red Carpet Lounge & Piano Bar – Ahol a klasszikus elegancia találkozik a modern gasztronómiával

A budapesti vendéglátás színterén új csillagként tűnt fel a VI. kerület szívében, a Zichy Jenő utcában megnyílt Red Carpet Lounge & Piano Bar. A hely olyan atmoszférát teremt, amely egyszerre idézi meg a régi idők New York-i zongorabárjainak füstös eleganciáját, miközben a kortárs kulináris szemlélet minden részletében érvényesül.   Az enteriőr és a koncepció harmóniája

Egy darabka Olaszország Budakeszin – ZuZu Trattoria

Budakeszi főutcáján, a nyüzsgő városi ritmus és a természetközeli nyugalom határvonalán bújik meg egy étterem, amelyet akár egy toszkán kisváros sétálóutcáján is felfedezhetnénk. A ZuZu Trattoria nem csupán egy olasz étterem – egy életút lenyomata, egy álom megvalósulása, ahol minden falatban ott van a szakmai alázat, a mesterségbeli tudás és az itáliai konyha iránti mély tisztelet. A

New York ikonikus street foodja, a bagel, már Szegeden is hódít

New York ikonikus street foodja, a bagel, már Szegeden is hódít! A Szeged Bagel a belváros szívében, a Klauzál téren várja a kézműves bagelek szerelmeseit. Frissen sütött, roppanós héjú, puha belsejű bagelek, változatos ízkombinációk, és egy hamisítatlan nagyvárosi hangulat – mindez egy helyen! Ha egy laktató reggelit, könnyű ebédet vagy délutáni harapnivalót keresel, itt garantáltan

Vár a Varjú a VarjúVárban!

Mindössze három hétig tartó felújítás után kitárta szárnyait Vendégei előtt 2025. február 21-én a VakVarjú VarjúVár a Várkert Bazárban. Az Öntőház udvaron egy modern, játékos, a színekkel és formákkal bátran kísérletező, hatalmas üvegfelületeivel az étterem mellett húzódó várfalat megelevenítő különleges hely született, ahol a történelmi hagyományok és a modern megjelenés tökéletes harmóniát alkot nemcsak atmoszférában, hanem Parcsetich Ernő chef fogásaiban is.    A történelmi

Ha tapas akkor Tapas Fino

A Tapas Fino évek óta meghatározó szereplője a budapesti gasztronómiai életnek, és folyamatos megújulásának köszönhetően mindig képes meglepni vendégeit. Az étterem legújabb menüfrissítése a tradicionális spanyol konyha esszenciáját ötvözi a modern gasztronómiai trendekkel, izgalmas, szezonális fogásokkal gazdagítva a kínálatot. A Szent Jakab kagyló ceviche friss, gyümölcsös ízvilága vagy a pikáns Gambas al ajillo garantáltan felejthetetlen

Magyar sajtok hódítottak a World Cheese Awardson!

A magyar kézműves sajtok idén is kitűntek a világ egyik legrangosabb sajteseményén, a Portugáliában rendezett World Cheese Awardson. A Breier Farm Pilisi sajtja ismét arany minősítést kapott, és számos más magyar manufaktúra is rangos elismerésben részesült.     Újabb mérföldkő a magyar sajtkészítés történetében A portugáliai Viseuban 2024. november 15-én rendezett World Cheese Awardsra rekordszámú

Negyvenezer adag törődés

2024. november végén elérte a negyvenezredik adagot a Magyar Élelmiszerbank Egyesület és a Semsei Gastronomy cégcsoporthoz tartozó Budapest Party Service közös melegétel-mentési programja. Az elmúlt egy évben rendezvényekről megmaradt fogásokat juttattak el hajléktalanszállókra, civil szervezetekhez, valamint egyházi és önkormányzati intézményekhez, mindezt a fenntarthatóság jegyében. A program keretében szigorú élelmiszerbiztonsági szabályokat követve, sokkolóhűtők és hűtőkocsik segítségével

Az Araz-ba mentünk

A budapesti ARAZ étterem igazi gasztronómiai oázisként várja vendégeit a belváros szívében, egy csendes mellékutcában, ahol a modern kulinária és a hagyományos magyar ízvilág találkozik. Az étterem nemcsak a környék egyik rejtett kincse, hanem egy olyan tér, ahol a gasztronómia és a történelem lélegzetelállító szimbiózisban jelenik meg. Az ARAZ különleges teraszával vonzza a nyüzsgő város

10 Bakancslistás Burger

A nagy burgerkalauz – ide menj a legjobb helyekért! Szíved szerint minden nap hamburgert ennél? Akkor jó helyen jársz! Budapesten innen és túl több olyan gyöngyszemet találhatunk, ahol a hamburger nemcsak egy étel, hanem egy valóságos mestermű. Tartsatok velünk, ebben a szaftos húsokkal és kövér bucikkal szegélyezett kalandban, és tudd meg, hol találhatod a város

Akárcsak a főnix madár – rutinos újrakezdés Budaörsön

Júniusban Pallag Dávid maga jelentette be a budaörsi Rutin social media oldalain a csődöt és a bezárást. Az újrakezdéshez nem kellett sokat várnunk. Augusztus 1-jén újra kitárta ajtaját a gourmet vendégek előtt a Rutin, a korábbitól merőben más koncepcióval, ételekkel és elképzelésekkel.   A jelenlegi felállásban Dávid egymaga forog a konyhában, párja, Fanni pedig egy

Top 10 bakancslistás pizza Budapesten

A nagy hamburger-bumm után az utóbbi 4-5 évben egyértelműen a pizza éli legnagyobb reneszánszát. Szinte hihetetlen hány valóban minőségi, nápolyi pizzát kínáló hely várja az olasz konyha szerelmeseit, de listánkban találtok több, kevésbé ismert pizzafélét is. Ha azt hitted, ismered a pizzát, gondold újra! Merülj el velünk Budapest pizzakínálatának színes világában, ahol a nápolyi klasszikusoktól

Első Belvárosi Borkóstoló

Itt a lehetőség, hogy egy igazán különleges borkalandban legyen részed! Szeptember 5-én a 0,75 Bistro megrendezi az Első Belvárosi Borkóstolót, ahol Magyarország legjobb borvidékei és pincészetei várnak rád. Ha szereted a minőségi borokat és a kellemes társaságot, akkor ezt az eseményt nem hagyhatod ki! Miért érdemes eljönni? A tökéletes nyárbúcsúztatón lazán kortyolgathatsz 8 borvidék 16

A MICHELIN Guide ajánlásában a Baltazár Boutique Hotel és a Pest-Buda Design Hotel

Nagy büszkeséggel osztjuk meg veletek, hogy a Zsidai Csoport mindkét szállodája, a Baltazár Boutique Hotel és a Pest-Buda Design Hotel, felkerült a MICHELIN Guide ajánlott szálláshelyei közé!  Ez az elismerés megerősíti, hogy a minőség, a stílus és a vendégszeretet minden egyes részletben megmutatkozik. Fedezzétek fel ti is a Budai Vár különleges kincseit!   A magyar

Robbant a koffeinbomba Londonban!

Great Taste Awards díjat kapott az esztergomi kávépörkölő üzem Gasztronómiai Oscar-díjjal felérő elismerést hozott haza augusztus 1-én az Egyesült Királyságból a 2011-ben alapított Pacificaffé. A kávépörkölő manufaktúra a „De Tommaso” és a „Jingle Blend” névre keresztelt tételeivel nyerte el az 500 (!) fős zsűri tetszését a világ egyik legrangosabb élelmiszeripari versenyén. A magyar kávé sikerének

Kortárs magyar írók kedvenc ételei kerültek fel a VakVarjúk könyvheti chefajánlatába!

A 95. ünnepi könyvhét tiszteletére és a kortárs magyar irodalom népszerűsítésére a VakVarjú éttermek chefajánlatába kortárs magyar írók kedvenc ételei kerültek, természetesen VakVarjús csavarral. A vendégek megkóstolhatják Lackfi János kedvenc előételét és főételét, Nyáry Krisztián legszeretettebb levesét és főfogását, valamint Leiner Laura kedvenc főételét és desszertjét.   Az öt VakVarjú étterem (VakVarjú Csónakház, VakVarjú Buda,

Miklós Csabi Pincészet: Új Arculat, élményekkel Teli Borok

Az új címkék bemutatása Móron, egy exkluzív sajtótájékoztatón történt, ahol Miklós Csaba, a pincészet alapítója ismertette az új arculatot és a mögötte rejlő történeteket. Az eseményen, kellemes légkörben, különleges borok kóstolása közben ismerhettük meg a pincészet filozófiáját. Az új címkék személyes történeteket mesélnek el, két címkecsaládot hozva létre: egyet a klasszikus boroknak, egyet pedig a

“Pizza – Pasta – LA PIAZZA”

„Célunk egy olyan közösségi tér létrehozása volt ami az 50-es 60-as évek mediterrán hangulatát és a felhőtlen napsütést idézi. – Ahol ismerősként köszöntjük a családokat, ahol a baráti társaságok visszajárnak, ahol a lurkók a gyerekjátszóban jól érezhetik magukat, ahol a fedett teraszunkon a születésnapodat tarthatod és ahol a kutyádat sem kell otthon hagyni.” Otthonos, családias légkör,