Miklós Csabi Pincészet: Új Arculat, élményekkel Teli Borok

Miklós Csabi Pincészet

Az új címkék bemutatása Móron, egy exkluzív sajtótájékoztatón történt, ahol Miklós Csaba, a pincészet alapítója ismertette az új arculatot és a mögötte rejlő történeteket. Az eseményen, kellemes légkörben, különleges borok kóstolása közben ismerhettük meg a pincészet filozófiáját. Az új címkék személyes történeteket mesélnek el, két címkecsaládot hozva létre: egyet a klasszikus boroknak, egyet pedig a prémium, fahordós tételeknek. A friss designban az antracit és pisztácia színek dominálnak, és megőrizték az ikonikus sárga bogárhátú elemet.
 
 
Az új címkék hivatalos leleplezésére egy szűk körű sajtótájékoztató keretében került sor Mór-on, amely lehetőséget adott arra, hogy Miklós Csaba, a pincészet alapítója részletesen bemutassa az új arculatot, valamint megoszthassa az azok mögött rejlő történeteket és inspirációkat. A sajtótájékoztató hangulata kellemes, informális légkörben zajlott, ahol közelebbről megismerhettük a pincészet munkáját és filozófiáját, különleges tételek kóstolása közben.
Az új arculat koncepciója, hogy a borokat még személyesebbé tegyék, azáltal, hogy minden egyes palackon egy-egy személyes történetet fedezhetünk fel. Ezek a történetek a pincészet családi örökségét, a szőlőművelés iránti elkötelezettséget és a borok szeretetét hivatottak megjeleníteni. Két címkecsaládot alakítottak ki, egyet a klasszikus reduktív boroknak, és egyet a prémium tételeknek, (arany címke) amelyek a fahordós, illetve az értékesebb dűlőkről származó tételeket jelölik. Az új megjelenéshez a csavarzárat is igazították, színei az antracit és pisztácia. A design frissítésében az Unger & Partners, valamint Simon Edina képzőművész volt a borászat segítségére.
 
 
 
Az új címkék megőrzik az ikonikus sárga bogárhátú elemet, mely eddig is jól felismerhetővé tette  Miklós Csabi borait a polcokon.
 
A pincészet története is érdekes utat járt be az elmúlt években. Miklós Csaba több mint 20 éve foglalkozik szőlőtermesztéssel. Kezdetben apja régi pincéjében készítette borait, ám mára egy modern borászatban tevékenykedik Mór belvárosában, az Ezerjó utca 1-3. szám alatt. Az álom, hogy a föld alatti épületeket összekössék, 2015-ben valóra vált. A Covid járvány ellenére 2020-ban befejezték a pince földalatti részét, majd 2021-ben a föld feletti építkezés következett. A 2023-ban elkészült a borterasz is, így a látogatók a borok élvezetét a Látó hegy csodálatos környezetében élvezhetik. Ez a folyamatos fejlődés és beruházások sorozata biztosítja, hogy a pincészet a legmagasabb színvonalon fogadja vendégeit.
Miklós Csaba, a borász, a következőképpen fogalmazta meg elképzeléseit: “Tudatosan készültem a változásra, terveztem a jövőt, beruháztam és felújítottam. Hiszem, hogy a mi kis családi borászatunk is működhet profin úgy, hogy közben meg tudjuk őrizni a személyességét és szerethetőek maradjunk.” Ahogyan ő is fogalmaz, ez egy igazi „love brand”.
 
 
szerző: Juhász Gitta
 
 
 

 

Írjon véleményt