Kortárs magyar írók kedvenc ételei kerültek fel a VakVarjúk könyvheti chefajánlatába!

Kortárs magyar írók

A 95. ünnepi könyvhét tiszteletére és a kortárs magyar irodalom népszerűsítésére a VakVarjú éttermek chefajánlatába kortárs magyar írók kedvenc ételei kerültek, természetesen VakVarjús csavarral. A vendégek megkóstolhatják Lackfi János kedvenc előételét és főételét, Nyáry Krisztián legszeretettebb levesét és főfogását, valamint Leiner Laura kedvenc főételét és desszertjét.

 

Az öt VakVarjú étterem (VakVarjú Csónakház, VakVarjú Buda, VakVarjú Újlipót, VakVarjú Pest és VígVarjú) idén is felsorakoztatja a kortárs magyar írók kedvenceit. Leiner Laura, Lackfi János és Nyáry Krisztián két-két kedvenc ételét kínálják a vendégeknek.

„Nyáry Krisztiánnal már többször működött együtt a VakVarjú étteremcsalád. Néhány napja legújabb cukrászdánkban, a Dobay BudaPartban beszélt Így ettek ők – magyar írók és ételeik című könyvéről. Izgalmas volt hallgatni, milyen sok írónk írt szenvedéllyel a gasztronómiáról. Az ünnepi könyvhét központi helyszínein, a Vörösmarty téren, a Vigadó téren és a Duna-korzón, több VakVarjú éttermünk is található. Bátorítom vendégeinket, hogy kóstolják meg a kortárs írók kedvenceit, ezzel ünnepelve az irodalom és gasztronómia kapcsolatát.” – mondta Semsei Rudolf, a VakVarjú étteremcsalád tulajdonosa.

 

A vendégek június 5-től élvezhetik a kortárs magyar írók kedvenceit a VakVarjú éttermekben.

 

Leiner Laura kedvencei:

  • Vegetáriánus „ham&burger” portobello gombával és cheddar sajttal
  • Ananászos-kókuszos süti

 

 

 

Nyáry Krisztián kedvencei:

  • Töltött káposzta sok csomborral
  • Mikszáthi palócleves

 

 

Lackfi János kedvencei:

  • Indiai csirkecombfilé sült zöldségekkel
  • Bükkfán füstölt gomolya vargányás kápiakrémmel

 

„Örülök, hogy a vendégek a könyvhét alkalmából megkóstolhatják két kedvenc fogásomat is, mert az irodalom és a gasztronómia kedves területeim” – mondta Nyáry Krisztián.

„A VakVarjú chefjei csupa szívbarát alapanyagból készítették el kedvenc főfogásomat, örülök, hogy Leiner Laura és Nyáry Krisztián mellett én is hozzájárulhatok a gasztronómiai élményhez.” – mesélte Lackfi János.

„Nagy kedvencem a hamburger, és örülök, hogy a VakVarjú chefjei portobello gombával és cheddarral készítették el. Az ananászos desszert pedig tökéletes választás számomra.” – mondta Leiner Laura.

 

web: Vakvarjú 

Írjon véleményt