Krumpello
A Krumpello újraértelmezi a sült krumplit: az Astoriánál található burgonyás street food hely három új loaded fries kreációval bővítette kínálatát. BBQ, mexikói és cheddar sajtos verziók, kézműves sörökkel párosítva – megkóstoltuk mindet, és elmondjuk, melyik lett a kedvencünk.
A Krumpello évek óta biztos pont azok számára, akik a burgonyát nemcsak köretként, hanem főszereplőként is hajlandóak komolyan venni. A héjában sült, tartalmas és nemzetközi inspirációkat felvonultató töltött krumplik után most egy új irányt próbál ki az Astoriánál található burgonyás street food hely: itt vannak a loaded fries-ek, azaz a megpakolt sültkrumplik. A koncepció nemcsak jól hangzik, de első ránézésre valóban vonzó: laza, street food-os, könnyen szerethető, és látszik rajta, hogy a srácok szívvel-lélekkel dolgoztak a recepteken. Három új változat érkezett, három karakteres ízvilággal – és mi természetesen mindet végigkóstoltuk.
BBQ, Sombrero, Cheddar – ízek harca a tálcán
A Loaded BBQ volt számunkra a legmeggyőzőbb. Nemcsak a klasszikus ízek működtek jól – csirkemell, füstös BBQ-szósz, savanyított lilahagyma és olvadt cheddar –, hanem az összhatás is harmonikus volt. Nem volt túl sok, nem volt túl kevés: ez az a verzió, amire az ember reflexből rábólint. Egy jól sikerült, vagány cowboy stílus, ami után elégedetten dőlsz hátra.
A Loaded Sombrero már ismerős terep azoknak, akik a Krumpello Mexican Melissa-ját kedvelték. Az enyhén pikáns csirkés, kukoricás, taco-ihlette ízek a mexikói konyha hangulatát idézik, de mindezt úgy, hogy közben megmarad az a fajta játékosság, amit a loaded fries műfaja megkíván. Kellemes, lendületes, és bármikor szívesen újrarendelnénk.
A Loaded Cheddar viszont nálunk nem hozta a várt hatást. Bár a sajtkedvelők valószínűleg örülnek az extra adag olvadt cheddar élménynek, mi hiányoltuk belőle azt a bizonyos csavart, amitől igazán emlékezetessé válna. A jalapeño csípőssége valamelyest próbálta felrázni, de számunkra ez a változat inkább csak egy korrekt, de kissé jellegtelen opció lett a sorban.
A krumpli, ami most fagyott
Ami viszont kissé lelombozóan hatott, és nem mehetünk el mellette szó nélkül, az az alapanyag kérdése. A Krumpello egyik legnagyobb vonzereje eddig épp az volt, hogy friss, héjában sült burgonyával dolgoznak. Ehhez képest most az új loaded fries-ek esetében fagyasztott sültkrumpli került a tányérra, ami – akármennyire is jól pakolják meg a feltétekkel – egyértelműen visszalépésnek érződik. Érthető lehet logisztikai vagy kapacitásbeli okokból, mégis elvesz valamit abból az őszinte, házias karakterből, amit a Krumpellónál eddig annyira szerettünk.
Sör van, burgonya van – csak tudj választani
Akik viszont komplex élményre vágynak, azoknak jó hír: az új ételek mellé saját kézműves söröket is kínál a Krumpello. Pale ale, lager, gluténmentes meggysör – kifejezetten jól passzolnak a loaded fries-ekhez, és egy laza ebéd vagy esti találkozás alkalmával biztosan hozzájárulnak a hangulathoz. A Krumpello most is azt teszi, amit mindig is tudott: játékosan, szerethetően nyúl a burgonyához. A loaded fries egy jó irány, de nálunk most nem aratott egyöntetű sikert. Egy erős próbálkozás, jó ötletekkel és tisztességes kivitelezéssel – de egyelőre csak a Loaded BBQ-ért térnénk vissza biztosan. Aki viszont kíváncsi rá, hogyan tud egy klasszikus köretből street food főszereplő válni, annak továbbra is ott a helye az Astorián, a Múzeum körúton. Mert még mindig van mit kihozni a krumpliból – főleg, ha szívvel nyúlnak hozzá.
cím: Budapest, Múzeum krt. 3, 1053
web: Krumpello
Írjon véleményt
Vélemény írásához be kell jelentkezned az oldalra