10 + 1 Márton napi étterem

A Márton-nap a magyar gasztronómia egyik legkedvesebb és legízletesebb ünnepe – a hagyomány szerint ekkor mindenképpen liba kerül az asztalra, és újbor a pohárba. A novemberi napok hűvös estéin jól esik egy tányér forró libaleves, egy ropogós comb vagy egy szelet flódni – és szerencsére idén is több budapesti étterem gondoskodik róla, hogy a libás finomságok rajongói ne maradjanak ízek

Ízutazás Szálkán – Kopis Egon Barna és a Lajver Borbirtok degusztációs menüje

A magyar gasztronómia térképén ma már nemcsak a fővárosban, hanem vidéken is találunk olyan helyeket, amelyek méltán versenyeznek a legjobbak között. A Szekszárdi borvidék lankái között, Szálka festői településén működő Lajver Borbirtok étterme rövid idő alatt felhelyezte magát a szakma fókuszába. Az étterem idén a Gault&Millau két sapkás elismerését is megszerezte – ami önmagában is

„Mindig is szerettem adni” – Kopis Egon és a Lajvér Borbirtok története

Van az a pillanat, amikor a fánk illata nem csupán gyerekkori emlék, hanem egy életút első lépése lesz. Kopis Egon executive séfnek ez a pillanat az édesanyjával és nagymamájával közösen töltött konyhai időkből fakad – a kelt tészták, a fánksütés és a gondoskodás iránti szeretet megalapozta benne a főzés szenvedélyét.         A

A nyár legjobb vidéki éttermei szerintünk

Magyarország vidéki gasztronómiája soha nem volt ennyire izgalmas, mint most. Az ország legjobb éttermei nemcsak a fővárosban, hanem a dombok között, a szőlőültetvények lábánál vagy éppen festői falvak szívében várják a kulináris élményekre vágyókat. Összeállításunkban öt olyan éttermet mutatunk be, ahol a séfek kreativitása, a helyi alapanyagok és a páratlan környezet találkozik – legyen szó

Lajvér Gasztroműhely: Szekszárd lankáin születő ízek, borral és szenvedéllyel fűszerezve

Ha van hely Magyarországon, ahol a bor és a gasztronómia kéz a kézben járnak, akkor a Szálka mellett elterülő Lajvér Borbirtok méltán vívta ki magának a figyelmet. A Szekszárdi borvidék szívében, a természet ölelésében található birtok nem csupán látványos építészeti koncepciójával vagy díjnyertes boraival írta be magát a borkedvelők emlékezetébe, hanem azzal a különleges gasztronómiai