Földi Laci, nem földhözragadt

Földi László 8 éve dolgozik Budapest egyik legismertebb és legautentikusabb francia éttermében a Pavillon de Paris-ban. Innen robbant be a köztudatba, A Konyhafőnök show-ban nyújtott kiváló szereplésével, mely egy csapásra ismertté tette.   GG: Bevezetésként beszéljünk a Konyhafőnökről? FL: Szeretnék már túllépni ezen a szereplésen, de annyit mindenképpen fontos elmondanom, hogy számomra ennek a versenynek

Földi Laciék főznek, gyűjtenek és egy családot fogadnak örökbe

Ahogyan arról korábban már beszámoltunk, Földi László és Sárközi Ákos újabb jótékonysági vacsorát szervez az év elején. Noha a rendezvény a tervezettnél kicsit később valósul meg, és a helyszín is új, de a cél ugyanaz. Mesterszakács és tanítványa már gőzerővel készül a február 2-i alkalomra, amelynek végül a TABLE ad otthont, most pedig lerántjuk a

Újabb nagy dobásra készül Földi László és Sárközi Ákos

A novemberi közös jótékonysági vacsora hatalmas sikerén felbuzdulva már forrnak az újabb tervek Földi László séf „boszorkánykonyhájában”. Január közepén újabb jótékonysági estre készül, amelyet egy belvárosi magyaros étteremben tartanak majd, és kizárólag magyaros ételek kerülnek terítékre, természetesen új köntösben. „Azért gondoltam januárra, mert a december elég húzós időszak a vendéglátósok körében, és ilyenkor egyébként is

„Kimagasló dolgokat szeretnék véghez vinni” – interjú Földi László séffel

Óriási siker volt az a jótékonysági vacsora a Pavillon de Paris francia étteremben, amelyet Földi László szervezett november 28-án Sárközi Ákos és a Konyhafőnök korábbi versenyzőinek segítségével. A teltházas esemény teljes bevételét egy autistákat támogató alapítványnak, az AUTISTIC ART Alapítványnak ajánlották fel, és a sikeren felbuzdulva biztosan lesz még folytatás. Az estről, a jövőről és

Jótékonysági est a Pavillon de Parisban

A Könyhafőnök 10. évadának versenyzőivel és a kék csapat mentorával, Sárközi Ákos Michelin csillagos séffel november 28-án. Az 5 fogásos vacsorát a Konyhafőnökből megismert Földi Laci, Kettel-Fülöp Flóra, Nagy Dani, mentoruk Sárközi Ákos, és a Pavillon de Paris séfje, Vásárhelyi Balázs álmodták meg. Az esemény helyszíne a Pavillon de Paris, ami tökéletesen megfelel a hangulatos

Végre újra Gourmet Fesztivál

Túl azon, hogy végigkóstolhatjuk Magyarországot, ráadásul mindenből a legjobbat, az OTP Bank Gourmet fesztiválon a gasztronómia ismert alakjaitól is elleshetünk titkokat a Gourmet Akadémián, ahol a gyereknapon az apróságok is összekenhetik a kötényeiket. Mindezt május 27-29-ig, a Millenárison.   A tanulni és szórakozni vágyó gasztrokalandorokat a Gourmet Akadémia várja a hétvégén. Képezhetjük magunkat Steiner Kristóf

ArcSéfCsarnok sorozat 4. Sárközi Ákos, avagy út a Michelin csillagig

Eredetileg fotográfusnak készült, végül az ország egyik legjobb séfje lett. Szívesen átadja tudását az új generációnak, és a mai napig hálás azoknak a mestereknek, akik alakították a személyiségét. Vallja, hogy mindenben lehet találni valami pozitívat, kivéve Máté Péter zenéjében, mert érte soha nem rajongott igazán – Sárközi Ákossal beszélgettünk. Állítólag volt idő, amikor nem is

Szuper volt a Gourmet Fesztivál

Történetének leglátogatottabb rendezvényét zárta hétvégén az OTP Bank Gourmet Fesztivál. A hazai gasztronómia legnagyobb ünnepére közel 30 ezer látogató volt kíváncsi. Az idei Gourmet Díjat a legjobb kiállító kategóriában – a szakma döntése szerint – az Aum Étterem kapta meg, a közönség kedvence pedig ismét a gyöngyösi Bori Mami lett. 2011-ben azzal a misszióval vette