Le a tabukkal! – Van jó húsgolyó-recept!

Az etióp-származású Marcus Samuelsson Svédországban nőtt fel, majd New York-ban vált elismert séffé. Ételeiben Afrika, Európa és Amerika gasztronómiáját ötvözi. Ez a recept, amelyet még a nagymamájától tanult, felkerült londoni étterme étlapjára is. Hozzávalók 4-6 fő részére: A lekvárhoz (kb. 650g lesz) 100 g vörösáfonya 450 g cukor 950 ml víz A savanyú uborkához 1 db

Európa legjobb séfje félti a kecsegétől a Bocuse d’Or indulóit

A hazai pálya előnye Tommy Myllymäki, a 2014-es Európa bajnok azért járt hazánkban, mert mesterkurzust tartott a magyarországi döntő versenyzőinek. Miközben nekik a felkészülésben, nekünk abban segített, hogy elképzeljük, milyen lesz majd házigazdaként a verseny. „Az, hogy 2014-ben mi voltunk a házigazdák, személy szerint nekem kényelmet jelentett, mert nem kellett utazni: a gyakorló konyhám mindössze