Egly natúr borok estje az Újváros Bisztróban

“Natúr bor: A legjobb dolog, ami a szőlővel történhet!” – tartják a sümegiek, és nagyon helyesen.   A tavasszal is folytatódó újvárosi élményeink közül most az Egly borestünket ajánljuk vendégeink figyelmébe. Ezen a márciusi péntek estén bisztrónk a sümegi pincészet natúr borait mutatja be, melyek egyúttal a Balaton-felvidéki borkultúra reneszánszát is jelentik.     A

Harmonikus egyensúly és ízutazás Szarvasról Ázsiába

A szarvasi Újváros Bisztró egy még komplexebb, de annál ismerősebb tavaszi étlappal rukkolt elő, melyet harmonikus egyensúly mentén épített fel a séfcsapat Várvízi Péter és Piltz Zoltán vezetésével. A precíz megkomponáltság a menü egészén és az egyes ételek szintjén is visszaköszön, illetve frissítő és ujjongva üdvözölt újításként megérkezett a degusztációs menü is. A koncepció gerincét

Beszéljünk a kávékról – Az Újváros Bisztró kávés sorozata

Beszéljünk a kávékról! A GastroGuide és az Újváros Bisztró újonnan induló, havonta jelentkező közös sorozatában különleges kávékat mutatunk be a világ minden tájáról. Olvasóink bepillanthatnak ebbe az egzotikus és titkos világba, annak az italnak a világába, melyet mindenki ismer, és mindenkit fűz hozzá valamilyen viszony. Érdekességekkel, ínyencségekkel és mesékkel készülünk a fekete aranyról, olyan fajtákat

Szuper program a kávérajongóknak

Ha a kávézás szerelmesei közé tartozol vagy csak szívesen kortyolsz kávékülönlegességeket, akkor következő eseményünk biztosan megdobogtatja a szíved.     A helyszín -, ahová kávékóstolóra invitálunk – a szarvasi Újváros Bisztró, mely már nyitása óta unikális világ azok számára, akik minden csészében érzik a szenvedélyt és ha csak tehetik, beülnek hozzánk egy újabb specialty kávéélményre. A

„A kávékészítés egyfajta művészet, szabad alkotás egy korlátozott műfajban”

Anna koffeinérzékeny kíváncsiskodóból lett a szarvasi Újváros Bisztró ambiciózus baristája. Egy kecskeméti kávézóban kezdte pályafutását, ahová először vendégként járt. Ő épp munkát keresett, a kávézó meg új munkatársat, Annát pedig hamar megragadta a hely hangulata, úgy döntött, szívesen dolgozna ott, mert jó volt a légkör, az emberek mosolygósak. Négy évet töltött el ott, és az

Szilveszter az Újváros Bisztróban, Szarvason

ÚJVÁROSI SZILVESZTER   DECEMBER 31., SZOMBAT 19:00     Búcsúztassuk együtt az óévet az Újváros Bisztróban szenzációs ünnepi hangulatban. Az év utolsó estéjén welcome drinkkel, 5 fogásos gourmet menüvel és éjféli pezsgővel várjuk vendégeinket.   MENÜ: Előétel  Sóban sült cékla, lazackaviár, galanga, paradicsom, koriandermag (fűszeres paradicsomszósz) Leves    Téli, gyömbéres erőleves gyökérzöldségekből, kacsamáj, fekete trombita- és shimeji gomba

Egzotikumot csempésztek az újvárosi tányérokra

Teljes mértékben megújult a szarvasi Újváros Bisztró étlapja, az állandó bárfalatokon kívül gyakorlatilag mindent lecseréltek. Főszerepben a gumós zöldségek, a keleties, ázsiai-arab ízvilág és a komfortzónán belüli meglepetés. A személyzet is végigkóstolta, és egyöntetűen arra a véleményre jutottak, hogy ez az eddigi legerősebb menü.   Cékla, zeller, krumpli, földes jegyek jelennek meg az őszi tányérokon,

Parádés rumkóstoló az Újváros Bisztróban

A kalózlegendákat most felejtsük el, de azért maradjunk az egzotikus országoknál! Ezen a novemberi péntek estén a Plantation magyarországi márkamenedzsere, Szalmás Márton vezetésével Barbados-tól Guyana-n át Jamaikáig; Guatemalatól Fidzsin át egészen Ausztráliáig utazunk hat selymes, fűszeres és érzéki signature párlat bűvöletében, melyek között limitált tételek is lesznek.       A 6 féle Plantation signature

Parádés Márton-nap az Újváros Bisztróban

Az Újváros Bisztróban az év bármely szakában hódolhatunk kulináris hedonizmusunknak. Ám libából újborral most érdemes igazán töltekezni, ugyanis Márton-nap alkalmából 5 fogásos libamenüt álmodtunk meg, melyet 2022-es újborokkal is kérhetünk.   Újvárosi libamenü: 🔹Előételek: libamáj terrine 5490 Ft I libaleves 2890 Ft 🔹Főfogások: ludaskása 4990 Ft I konfitált libacomb 5490 Ft 🔹Desszert: lúdlábtorta 2890 Ft

Hatalmas ambíciók és gondolatolvasás – Piltz Zoltán séf

Piltz Zoltán, a szarvasi Újváros Bisztró séfje elképesztő tervekkel költözött a békés megyei városba: Várvizi Péterrel karöltve szeretnék a legjobb vidéki éttermet létrehozni. És nagyszerű úton haladnak ehhez.   Nyelvvizsga helyett séfképzés Zoltán szociálpedagógusnak tanult, de a diplomájához nyelvvizsgára volt szükség, így Angliába ment, hogy csiszolja a nyelvtudását. Szerencsére nem csak azt sikerült magas szintre

Ilyen itthon nincs, és mégis van – a szarvasi Újváros Bisztró

Mi a titka annak, hogy egy békés megyei kisvárosban egy világszínvonalú luxusétterem csillanjon fel? Először is vegyünk egy világlátott, de lokálpatrióta, nemzetközi üzletemberként tevékenykedő testvérpárt, akik utazásaik során beleszerettek a gasztronómiába.   Engedjük szabadjára merész álmaikat, és építsünk a Hármas-Körös holtágának partján, a védett mocsárciprusok által övezett festői szépségű telken egy impozáns high-techépületet. Kutassuk fel