Hatalmas ambíciók és gondolatolvasás – Piltz Zoltán séf

Újváros Bisztró Szarvas

Piltz Zoltán, a szarvasi Újváros Bisztró séfje elképesztő tervekkel költözött a békés megyei városba: Várvizi Péterrel karöltve szeretnék a legjobb vidéki éttermet létrehozni. És nagyszerű úton haladnak ehhez.

 

Nyelvvizsga helyett séfképzés

Zoltán szociálpedagógusnak tanult, de a diplomájához nyelvvizsgára volt szükség, így Angliába ment, hogy csiszolja a nyelvtudását. Szerencsére nem csak azt sikerült magas szintre emelnie, hanem egy új szerelem is kialakult: a gasztronómia iránt. Olyannyira, hogy odakint elvégezte a szakács iskolát, és hat évet húzott le kisebb vidéki éttermekben. Majd egy isteni szerencsének köszönhetően bekerült London egyik legelőkelőbb éttermébe egy háromcsillagos séf mellé, ahol a legnagyobbaktól tanulhatott.Olyan séfektől, akik Gordon Ramsay-vel dolgoztak, és megalapozták az elegáns londoni gasztronómiát. Miután kiderült, hogy a felesége gyermeket vár, hazaköltöztek, és Zoltán a Costesben kezdett, de annak sajnos hamar vége szakadt.

– A szakmai csúcs számomra eddig egyértelműen a Fricska volt, ahonnan ide jöttem. Érthető, egyszerű, jó és friss alapanyagokból dolgozó bisztrókonyha. Ez az én kedvenc stílusom – meséli a séf. – Nagyon különleges és komoly élmény volt Angliában belekóstolni a molekuláris gasztronómiába, de ez a laza bisztró a szívem csücske. Egy olyan hely, ahová ha a szüleim ülnek be, ők is élményt kapnak, nem feszengést – mutat körbe az éttermen.

 

 

Összhang és ambíciók

Nagyon szeretett volna Várvizi Péterrel együtt dolgozni, olyannyira, hogy amikor kiderült, ez a kívánsága teljesül, Szarvasra költözött. Hatalmas ambíciókkal érkezett, és hatalmas összhangban vannak Péterrel. Ki sem kell mondaniuk, szinte olvasnak egymás gondolataiban, veszik az impulzust. Ez nagyon jól jön, a két kiemelkedő séf ugyanis a legjobb vidéki étteremmé akarja varázsolni az Újváros Bisztrót.

– Itt adott minden lehetőség és támogatást is kapunk ahhoz, hogy ezt meg is valósíthassuk. Minden megyében van legalább egy olyan hely, amit a legjobbak között emlegetnek, egy előkelő étterem, de Békés megye még nincs rajta ezen a térképen. Pedig szerintem Szarvas eleve olyan város, ami megérdemel egy jó helyet – teszi hozzá. – Igaz, kicsit még a partvonalon van, de rengeteg olyan természeti és egyéb kinccsel, szépséggel rendelkezik, amit be kell mutatni az embereknek. Az arborétum önmagában megér egy utazást. Szeretnénk, ha az Újváros Bisztró is egy ilyen lenne, ami megér egy utazást, vagy akár többet is.

 

 

Újváros Bisztró címe: Arborétum u. 2., Szarvas

Weboldal: Újváros Bisztró

Facebook :  Újváros Bisztró

Írjon véleményt