Végigettük az étlapot Szarvason

Lenyűgöző új étlappal várja vendégeit a szarvasi Újváros Bisztró. A progresszív magyar étterem nem most tűnt fel a hazai gasztronómiai szcénában, ám ez az étlapja mindent visz!     Az előételek és levesek kínálatában üde, ropogós, tavaszi zöldek és különleges alapanyagok kapaszkodnak össze izgalmas kiegészítőkkel. A polip sós citrommal és jalapenoval, a pirított kacsamáj cseresznyés

Az időutazás már létezik, gyertek velünk a jövőbe!

Akár egy sci-fiben is érezhetjük magunkat, amikor beülünk egy kávéra a Magyarország egyik legmodernebb épületében található bisztróba. Az arcszkennerrel ellátott épület a modern csúcstechnológia mellett ráadásul elképesztő luxust kínál.   24 karátos aranybetétekkel készült márványpadló, egyedileg ide tervezett olasz bútorok, gránit, Decastelli fém falpanelek és a Siches üvegpanelek – első pillantásra ezek a luxuselemek fogadják

Amitől bakancslistás hely az Újváros Bisztró

Szépen lassan nemcsak a régió, hanem az egész ország figyelmét magára vonja a szarvasi Újvárosi Bisztró, amely egyre többeknek kerül fel a gasztronómiai bakancslistájára. Az étterem számos olyan „leget” tudhat magáénak, amelyeknek köszönhetően a nyitás után azonnal a vendéglátóhelyek élmezőnyébe került. A legmodernebb épülettől a legkülönlegesebb kávékínálaton át a legextravagánsabb elképzelésig szinte minden mellettük szól.

Sikerült! Feltette magát az Újváros Bisztró a gasztrotérképre!

Épp a minap ünnepelte a szarvasi Újváros Bisztró nyitásának első évfordulóját, és ennél szebb elismerést nem is kaphattak volna, ráadásul még a „születésnap” előtt. A Dining Guide top 100 legjobb éttermek listáján az 57. helyezést érték el,és bekerültek a legjobb 25 vidéki étterem közé, ezzel biztosítva, hogy nagyon, nagyon jó úton járnak.   Egy évnyi

Japán vacsoraest Szarvason

A szarvasi Újváros Bisztró eseménynaptárába ezúttal egy igazán különlegesnek számító eseményt vettek fel. Kiemelt májusi programként japán vacsoraesttel készülnek, melynek keretében tradicionális étel- és italkínálat, valamint exkluzív atmoszféra várja a japán gasztronómia szerelmeseit. A Holt-Körös partján, festői környezetben található a Újváros bisztró minőségi alapanyagokkal és innovatív technológiával ötvözi a lebilincselő távol-keleti ország autentikus ízeit.  

Brunch-olj a húsvéti hosszú hétvégén az Újváros Bisztróban!

Már javában körülvesz a tavaszi megújulás, sőt a böjti időszaknak is vége, így nem szégyenlősködünk és a délelőttöt bizony végig villásreggelizzük az alföldi régió legtrendibb vendéglátóhelyén, a szarvasi Újváros Bisztróban. Időt szánunk rá és elmerülünk az ízekben bisztrónk fűtött terasztán és kedvünket leljük abban, ahogy a finomságok által átjár az energia. Most az étlapon található

Harmonikus egyensúly és ízutazás Szarvasról Ázsiába

A szarvasi Újváros Bisztró egy még komplexebb, de annál ismerősebb tavaszi étlappal rukkolt elő, melyet harmonikus egyensúly mentén épített fel a séfcsapat Várvízi Péter és Piltz Zoltán vezetésével. A precíz megkomponáltság a menü egészén és az egyes ételek szintjén is visszaköszön, illetve frissítő és ujjongva üdvözölt újításként megérkezett a degusztációs menü is. A koncepció gerincét

Beszéljünk a kávékról – Az Újváros Bisztró kávés sorozata

Beszéljünk a kávékról! A GastroGuide és az Újváros Bisztró újonnan induló, havonta jelentkező közös sorozatában különleges kávékat mutatunk be a világ minden tájáról. Olvasóink bepillanthatnak ebbe az egzotikus és titkos világba, annak az italnak a világába, melyet mindenki ismer, és mindenkit fűz hozzá valamilyen viszony. Érdekességekkel, ínyencségekkel és mesékkel készülünk a fekete aranyról, olyan fajtákat

Szuper program a kávérajongóknak

Ha a kávézás szerelmesei közé tartozol vagy csak szívesen kortyolsz kávékülönlegességeket, akkor következő eseményünk biztosan megdobogtatja a szíved.     A helyszín -, ahová kávékóstolóra invitálunk – a szarvasi Újváros Bisztró, mely már nyitása óta unikális világ azok számára, akik minden csészében érzik a szenvedélyt és ha csak tehetik, beülnek hozzánk egy újabb specialty kávéélményre. A

Szilveszter az Újváros Bisztróban, Szarvason

ÚJVÁROSI SZILVESZTER   DECEMBER 31., SZOMBAT 19:00     Búcsúztassuk együtt az óévet az Újváros Bisztróban szenzációs ünnepi hangulatban. Az év utolsó estéjén welcome drinkkel, 5 fogásos gourmet menüvel és éjféli pezsgővel várjuk vendégeinket.   MENÜ: Előétel  Sóban sült cékla, lazackaviár, galanga, paradicsom, koriandermag (fűszeres paradicsomszósz) Leves    Téli, gyömbéres erőleves gyökérzöldségekből, kacsamáj, fekete trombita- és shimeji gomba

Egzotikumot csempésztek az újvárosi tányérokra

Teljes mértékben megújult a szarvasi Újváros Bisztró étlapja, az állandó bárfalatokon kívül gyakorlatilag mindent lecseréltek. Főszerepben a gumós zöldségek, a keleties, ázsiai-arab ízvilág és a komfortzónán belüli meglepetés. A személyzet is végigkóstolta, és egyöntetűen arra a véleményre jutottak, hogy ez az eddigi legerősebb menü.   Cékla, zeller, krumpli, földes jegyek jelennek meg az őszi tányérokon,

Parádés rumkóstoló az Újváros Bisztróban

A kalózlegendákat most felejtsük el, de azért maradjunk az egzotikus országoknál! Ezen a novemberi péntek estén a Plantation magyarországi márkamenedzsere, Szalmás Márton vezetésével Barbados-tól Guyana-n át Jamaikáig; Guatemalatól Fidzsin át egészen Ausztráliáig utazunk hat selymes, fűszeres és érzéki signature párlat bűvöletében, melyek között limitált tételek is lesznek.       A 6 féle Plantation signature

Parádés Márton-nap az Újváros Bisztróban

Az Újváros Bisztróban az év bármely szakában hódolhatunk kulináris hedonizmusunknak. Ám libából újborral most érdemes igazán töltekezni, ugyanis Márton-nap alkalmából 5 fogásos libamenüt álmodtunk meg, melyet 2022-es újborokkal is kérhetünk.   Újvárosi libamenü: ?Előételek: libamáj terrine 5490 Ft I libaleves 2890 Ft ?Főfogások: ludaskása 4990 Ft I konfitált libacomb 5490 Ft ?Desszert: lúdlábtorta 2890 Ft

Hatalmas ambíciók és gondolatolvasás – Piltz Zoltán séf

Piltz Zoltán, a szarvasi Újváros Bisztró séfje elképesztő tervekkel költözött a békés megyei városba: Várvizi Péterrel karöltve szeretnék a legjobb vidéki éttermet létrehozni. És nagyszerű úton haladnak ehhez.   Nyelvvizsga helyett séfképzés Zoltán szociálpedagógusnak tanult, de a diplomájához nyelvvizsgára volt szükség, így Angliába ment, hogy csiszolja a nyelvtudását. Szerencsére nem csak azt sikerült magas szintre

Ilyen itthon nincs, és mégis van – a szarvasi Újváros Bisztró

Mi a titka annak, hogy egy békés megyei kisvárosban egy világszínvonalú luxusétterem csillanjon fel? Először is vegyünk egy világlátott, de lokálpatrióta, nemzetközi üzletemberként tevékenykedő testvérpárt, akik utazásaik során beleszerettek a gasztronómiába.   Engedjük szabadjára merész álmaikat, és építsünk a Hármas-Körös holtágának partján, a védett mocsárciprusok által övezett festői szépségű telken egy impozáns high-techépületet. Kutassuk fel

Vieira: megnyerheti Magyarország az európai döntőt!

A franciák korábbi világbajnoka, Serge Vieira szerint a magyar csapatnak nem elég a továbbjutásra pályázni, a végső győzelmet kell megcélozni a sikeres szereplés érdekében. Serge Vieira tartott már továbbképzést Bocuse d’Or indulóknak Szingapúrban, Ausztráliában, Észtországban, Spanyolországban és Svájcban is. A METRO Gasztroakadémia meghívására azért jött Budapestre februárban, hogy a hazai döntő hat indulóját a kihíváshoz