Amikor hangulat kell: kedvencünk az élőzene – 5 budapesti zenés hely

Akár zongorista, akár dj, akár jazzduó – az élőzene egyszerűen szintekkel tudja megdobni a hangulatot. Valami kis élő lüktetés, hozzáadott érték, persze nyilván legyen jó úgy a vacsora, mint az élőzene. Live music kategóriában nekünk is van kedvenc éttermünk, rögtön mindjárt hét is.

Pierrot

Igazi romantikázós, beülős éterem a Várban halk zongorakísérettel. Fókuszban a szezonalitás, a minőségi alapanyagokra épülő Kárpát-medencei konyha modern értelmezése. Olyan fogásokat választhatunk, mint a Pierrot szarvas gulyás vagy a pezsgős citrom sorbet. Na, ez utóbbinál már tényleg jár a refrén.

Café Pierrot

Café Pierrot

Salon

A legelegánsabb hely a városban, ahol vacsorázhatunk kellemes zenei aláfestés mellett, a New York Kávéházból nyíló Salon étterem. Wolf András séf az esszenciális gasztronómia megalkotója, olyan ikonikus fogásokkal, mint az ököruszályleves, báránygerinc és oldalas almás zellerrel. A beszűrődő zongoraszó és a gasztronómiai élmény pedig együtt a 19. századtól máig tartó íz- és zenei utazást idéz.

Salon Restaurant

Salon Restaurant

Bestia

Egy teljesen más életérzés: itt minden pezseg, bizsereg, pörög. Nem andalgunk, vagy finomkodunk: sört iszunk és kézzel eszünk, ha kell, megnyaljuk mind a tíz ujjunkat. Bárzene, koncert, meccsnézés, tökéletes steak, jalapeno, hamburger és kézműves sörök. A keddek pedik már szinte legendásak, a hétvége a Bestia-időszámítás szerint ugyanis ekkor kezdődik.

Bestia (Fotó: Facebook)

Bestia
(Fotó: Facebook)

 Mezzo Music Resaurant

Már a nevében biztosít mindenkit a Mezzo, hogy itt bizony igencsak nagy hangsúlyt kap a zene: minden este jazz halk háttérzene formájában. Ínyenc módon válogatott zenekarok és szólisták váltják egymást. A gasztrós élményekről pedig a fúziós konyha gondoskodik: európai trendek & hazai ízek. 

Mezzo Music Restaurant (Fotó: Facebook)

Mezzo Music Restaurant
(Fotó: Facebook)

BMC

A hely, ahol fordított a sorrend: itt a gasztrós rész a háttér és a zenéé a főszerep. A klasszikus- és kortárs jazz fellegvára: lemezbemutató koncertek, zenei fesztiválok, külföldi és hazai zenészek szereplésével. Azért, hogy a koncert és a zenei élmények után ne kelljen helyszínt váltanunk, a rendezvényközpontban vacsorázhatunk is. Vagy egy kósza délutáni kávé ideje alatt egy izgalmas beállásba botolhatunk.

BMC - Budapest Music Center (Fotó: Facebook)

BMC – Budapest Music Center
(Fotó: Facebook)

Írjon véleményt