Titkos hétindítás 3 remek, üde falattal – Könnyű és gyors megoldások minden napra

A nap során megugrandó feladatok között az egyik legnehezebb az az időszak, amikor hazaérünk az iskolából a gyerekkel, el kell kezdeni a házi feladatok készítését, neki kell állni a vacsorának, de a gyerek már most is enne valamit, mert az uzsonna nem volt túlságosan fogára való. Ezzel a három recepttel átmenetileg lecsendesíthetjük a bandát, ez óriási fegyvertény, különösebb munkát nem kell belefektetnünk, ez a másik nagy pozitívum. Gyors, egészséges snackeket ajánlunk, amik persze nemcsak gyerekeknél válnak be, de akár egy baráti összejövetelen is előrukkolhatunk velük.

Krémsajtos szőlő

Hozzávalók:
egy fürt szőlő leszemezve
125 gr natúr krémsajt
2 dl sűrű, zsíros tejföl
1 teáskanál vanília kivonat
porcukor ízlés szerint (helyettesíthető mézzel)
dió vagy pekándió kissé megpirítva, durvára vágva

Elkészítés:
A tejfölt a krémsajttal és a porcukorral alaposan elkeverjük, adunk hozzá egy kevés vanília kivonatot. Beleforgatjuk a szőlőszemeket, behűtjük. Az aprított dióval megszórva tálaljuk.

snack_kremsajt

Túróval töltött zellerszár

Hozzávalók:
zellerszár
félzsíros túró
néhány kanál joghurt vagy tejföl
2-3 szál újhagyma
só, bors

Elkészítés:
A túrót kikeverjük a tejföllel – ne legyen nagyon híg a massza! -, hozzáadjuk az apróra vágott újhagymát, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. A megmosott, feldarabolt zellerszárakba töltjük a krémet, a hagyma összevágott zöld szárával díszítjük. Adhatunk mellé néhány szem kréker kekszet. Variálhatjuk juhtúróval, a tejföl helyett használhatunk labneh-t, de akár hummusszal is tölthetjük a kis zeller csónakokat.

snack_zeller

Spenótos, túrós leveles tésztarudak

Hozzávalók:
egy csomag előre nyújtott leveles tészta
20 dkg feta
15 dkg tehéntúró
25 dkg fagyasztott spenót

bors
1 tojás

Elkészítés:
A spenótot engedjük fel, nagyon alaposan nyomjuk ki a levét. A sajtot és a túrót keverjük össze, adjuk hozzá a spenótot, ha szükséges sózzuk, bár a feta elég sós. A túrókrémmel töltsük meg a feldarabolt leveles tésztát, formáljunk belőle hosszúkás rudakat. Kenjük le a tetejét tojással, majd 190 fokos sütőben süssük pirosra.

snack_tesztarud

Írjon véleményt