A legtutibb snackek szurkoláshoz

Túlzás nélkül a nyár legjelentősebb hazai eseménye a FINA Világbajnokság, a számos versenyszám közül mindenki megtalálja a szívéhez közelállót, persze az állandó favorit a vízilabda. A közös szurkoláshoz pedig mindenképpen dukál valami nassolnivaló is, íme, 5 szuper ötlet popcorn helyett.

Kolbászos tekercsek

Igazi megúszós csoda, sosem lehet megunni. Leveses tésztába szinte bármit becsomagolhatunk, legyen az sajt, sonka, vagy épp kolbász, alig van vele munka, pillanatok alatt elkészül, mindössze a kész tésztába csavarjuk a kolbászt, megkenjük tojással és megszórjuk köménnyel, szezámmaggal, esetleg sajttal, készre sütjük és élvezzük, ahogy a vendégek képtelen abbahagyni.

Fűszeres csicseriborsó

A csicseriborsó nem csak a hummusz legfőbb alapanyaga, imádnivaló, ropogós rágcsálnivaló készülhet belőle pillanatok alatt. Lecsepegtetjük a csicseriborsó konzervet, majd összeforgatjuk egy-két evőkanál olívaolajjal és fűszerekkel, végül sütőpapíron szétterítve 200 fokon kb. 25 perc alatt ropogósra sütjük. Ízesítésnél bátran elengedhetjük a fantáziánkat, szuper választás a zöldfűszeres, fokhagymás verziót, de a chilissel sem lehet nagyot hibázni.

Csípős csirkeszárnyak

Örök klasszikus, a meccsnézéshez szánt ételek sorából pedig egyszerűen kihagyhatatlan. A megtisztított csirkeszárnyakat süthetjük sütőben, rácson, vagy bő olajban, a lényeg mindössze az, hogy a végeredmény megfelelően ropogós legyen. Ha elkészült, forgassuk össze Tabasco szósz, olvasztott vaj és chili keverékével, és természetesen ne feledkezzünk meg a répa és zellerszár hasábokról, valamint a kéksajtos tejfölről.

Tortilla baconnel és jalapenóval

Rendszeresen nachost ropogtatsz a moziban? Felejtsd el a bolti szószokat, számodra ez a recept kötelező. Keverjünk össze egy adag krémsajtot egy nagy adag reszelt cheddarral, pirított baconnel, egy kis reszelt fokhagymával, és apróra vágott jalapeno paprikával, és hogy könnyebben tudjunk dolgozni vele, egy kevés tejjel. Öntsük a tortilla chips tetejére, szórjuk meg még egy adag reszelt chedarral és 200 fokon süssük addig, míg a sajt megpirul.   

Sült zöldségek

A sült krumplit mindenki imádja, ez a snack pedig egészséges és izgalmas alternatívája lehet, mindössze egy kevés olívaolajra és fűszerekre van szükségünk. Használhatunk édesburgonyát, például parmezánba és zöldfűszerekbe forgatva, cukkinit tojásba és petrezselyemmel összekevert morzsába mártva, esetleg répát római köménnyel, chilivel és mentával. A hasábokat szétterítjük a sütőpapírral leterített tepsin és 220 fokos sütőben 20-30 perc alatt készre sütjük.

 

A nyitóképet  Herson Rodriguez  készítette.

Írjon véleményt