Michelin-ajánlást kaptak a BDPST Group éttermei

Flava Kitchen

Hatalmas elismerést kapott a Flava Kitchen & More, a tarcali Bobajka és turai Clarisse étterem is a Michelin étteremkalauz inspektoraitól a 2023-as Michelin Guide Hungary-ben.

Szeptember 14-én frissült a Budapesten 1992 óta jelen lévő Michelin Guide Hungary gasztronómiai kalauz, amely 2022 óta a fővároson túlra is kiterjesztette válogatását. Idén a BDPST Group három éttermét is elismerték: Michelin-ajánlást kapott a belváros szívében, az ötcsillagos Verno House éttermeként és önálló egységként is működő Flava Kitchen&More, a tarcali Andrássy Kúria & SPA Bobajka étterem, valamint a Botaniq Turai Kastély Clarisse étterem.

Clarisse

A turai hagyományok és a BOTANIQ Turai Kastély történelme köszönnek vissza a Clarisse menüjében. A koncepció merít a regionális, tradicionális elemekből, ugyanakkor a konyha fúziósnak is nevezhető, mivel nyit a világ gasztronómiai trendjei felé is.

A Clarisse esetében a magyar konyha jelenti az alapot, de markánsan megjelenik a francia konyha, ahogyan az északi, skandináv konyha is rengeteg ihletet ad. A Clarisse konyháját Szűcs György séf vezeti, munkáját Farkas Richárd a BDPST Group kreatív séfje – a fenntarthatóság díjjal is elismert séftehetség – támogatja. A menüjüket Magyarország első Michelin Guide díjas sommelierje, Langó Tamás gondosan összeállított borpárosítása teszi teljessé.

Flava Kitchen & More

A Szabadság tér szomszédságában található Flava Kitchen & More alapjául a sharing koncepció szolgál, a tányérokra pedig nemzetközi fogások kerülnek, így biztosítva azt, hogy egy nagyobb társaság számára se okozzon nehézséget az ételek kiválasztása.

Az ételsor összeállításánál a világ szinte összes konyhájának sajátosságát igyekeztek felsorakoztatni, így kialakítva egy friss és egyedi menüsort. Az ételek Zvekán Kornél séf vezetésével készülnek, az éttermet Mesterházy Péter vezeti.

Bobajka

Az Andrássy Kúria & Spa étterme, a Bobajka jellegzetes fogásai a helyi alapanyagok különleges módon való felhasználásával készülnek, így teremtenek jellegzetesen helyi és ismerős, mégis újdonságot nyújtó gasztronómiai élményt.

A régiós és magyar ételek mellett a populáris fogások és a különféle étrendekbe is könnyen beilleszthető ételek is megjelennek, minőségükről pedig Varjú Imre séf és csapata gondoskodnak, az éttermet Tajtyi Zsolt vezeti.

Clarisse: https://www.facebook.com/clarisse.restaurant

Bobajka: https://www.facebook.com/bobajkaetterem

Flava Kitchen & More: https://www.facebook.com/flavabudapest

(A borítóképen a Flava Kitchen & More. Fotók és sajtóanyag: BDPST Group.)

Írjon véleményt