Hátborzongató receptek Halloweenra az egész családnak

Sütőtökös édesség

Elő a hátborzongató formákkal, a liszttel és a margarinnal! Itt az idő, hogy meglepjük a családtagokat és a barátokat „szörnyű” falatokkal és süteményekkel. A Rama most rémesen finom recepteket gyűjtött össze az esős őszi délutánokra.

 

A kevert tészták a legalkalmasabbak arra, hogy a kisebbeknek is megtanítsuk a sütés alapjait. A közös időtöltés közben barátainkat és a gyerekek játszótársait is áthívhatjuk, a következő egyszerű, ám annál ízletesebb és látványosabb süteményből pedig bárki falatozhat. A tökös-narancsos pók muffin alapjához sütőtökre lesz szükségünk, melyet ezzel a recepttel még a válogatós gyerekekkel is megkedveltethetünk, a sütőtök ráadásul gazdag A-, C- és E-vitaminokban, valamint az immunrendszer működését is segíti.

Tökös-narancsos pók muffin

Hozzávalók (12 darabhoz):

A tésztához:

  • 175 g Rama margarin
  • 175 g kristálycukor
  • 300 g liszt átszitálva
  • 3 közepes méretű tojás
  • 5 evőkanál tej
  • fél csomag sütőpor
  • 100 g főtt sütőtök vagy vajtök pépesítve
  • 50 g csokoládékrém
  • 1 narancs reszelt héja

A krémhez:

  • 115 g porcukor
  • 2-3 evőkanál narancslé
  • 55 g csokoládé felolvasztva

A díszítéshez:

  • medvecukor

Elkészítés: A margarint és a cukrot habosítsuk fel, majd keverjük hozzá a tészta többi összetevőjét, amíg homogén állagot nem kapunk. Adjuk hozzá a sütőtökpépet és a reszelt narancshéjat, majd oszlassuk el egyenletesen a keverék felét a muffinpapírokban. Mindegyik formába tegyünk fél teáskanállal a csokoládékrémből, majd öntsük rájuk a maradék tésztát. 180°C-ra előmelegített sütőben 20-25 percig süssük. Ha kihűltek, kevés narancslevet adjunk a porcukorhoz, hogy sűrű állagot kapjunk, majd kenjük rá a krémet a süteményekre. Az olvasztott csokoládéból csorgassunk négy kört minden muffin tetejére, majd középről indulva húzzunk kifelé csíkokat, hogy pókhálómintázatot kapjunk. A medvecukorból készítsünk pók alakú díszt és helyezzünk egyet-egyet minden muffin tetejére.

Drakulafogsor süti

Hozzávalók (8-10 darabhoz):

A tésztához:

  • 85 g Rama margarin
  • 85 g porcukor
  • 85 g barna cukor
  • 1 tojás
  • 1 teáskanál vaníliaaroma
  • 175 g liszt
  • fél csomag sütőpor
  • 85 g csokoládé reszelék

A díszítéshez:

  • piros cukormáz
  • 150 g porcukor
  • 75 g Rama margarin
  • piros ételfesték
  • fehér mini mályvacukor
  • néhány pehely mandula

Elkészítés: A tészta száraz hozzávalóit összemorzsoljuk, majd a nedves összetevők hozzáadásával puha tésztát gyúrunk. Egy margarinnal kikent tepsibe evőkanálnyi adagokat helyezünk, majd 180°C-ra előmelegített sütőben 8-10 percig sütjük őket. Ha már kihűltek, félbevágjuk őket, majd megkenjük mindet piros cukormázzal. A mályvacukrokat a keksz szélére rendezzük, majd ráhelyezzük a másik felét. A vámpírfogak helyére mandulaszeletek kerülnek.

Boszorkányujj kekszek

Hozzávalók (10-12 darabhoz):

A tésztához:

  • 125 g Rama margarin
  • 125 g porcukor
  • 2 tojássárgája
  • 1 citrom reszelt héja
  • 250 g liszt
  • 50 g mandula pehely

Elkészítés: Robotgéppel összekeverjük a margarint és a cukrot, hozzákeverjük a tojássárgáját, a citromhéjat, a lisztet, majd az egészet lágy tésztává gyúrjuk, amit becsomagolva 30 percre hűtőbe teszünk. A pihentetés után 1 cm átmérőjű tekercseket sodrunk a tésztából, ujjnyi hosszúságra vágjuk őket, majd sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. A mandulát ráhelyezzük a tekercsekre, enyhén a tésztába nyomkodjuk. A késsel jellegzetes „ráncokat” vágunk a tésztára. 180°C-ra előmelegített sütőben kb. 15-20 perc alatt megsütjük őket.

Sütőtökös karamellás ropogtatnivaló

Hozzávalók (9-10 darabhoz):

Az alaphoz:

  • 115 g Rama margarin
  • 115 g tejkaramella vagy vajkaramella darabokra törve
  • 115 g mályvacukor
  • 1 teáskanál vegyes sütőtök-fűszerkeverék
  • 115 g puffasztott rizspehely
  • 1 teáskanál narancssárga ételfesték

A dekorációhoz:

  • mini csokoládérudak vagy forgácsok
  • zöld fondant cukormáz

Elkészítés: A margarint, a karamellát, a fűszerkeveréket és a mályvacukrot egy lábosba tesszük, és gyenge lángon addig keverjük, amíg összeolvadnak, majd a tűzről levéve belekeverjük a rizspelyhet és a színezéket. Ha kissé kihűlt, a keverékből halmokat kanalazunk, golyókká formáljuk őket, majd a közepükre helyezünk egy-egy csokoládé rudat és hagyjuk megdermedni kb. 5 percig. Végül kinyújtjuk a cukormázat, és leveleket vágunk ki a díszítéshez.

(Szöveg és fotók: Rama)

Írjon véleményt