Magyar gyomornak magyar ételt – 6 hely, ahol a gulyáslevest imádni fogod

Gulyáslevest főzni nem is olyan egyszerű, mint gondolnánk, hiszen ahhoz, hogy egy igazán tartalmas, intenzív ízvilágú, gazdag leves birtokában legyünk, sok idő és kiváló alapanyagok kellenek. A jól kiválasztott marhahús az alap és ehhez jönnek a zöldségek és köztük is a legfontosabb, a zeller. 6 olyan helyet mutatunk, ahol nem sajnálják az időt és a belevalókat, egy felejthetetlen gulyásleves elkészítésére.

Winestone étterem

A belváros forgatagában, nem olyan régen nyitotta meg kapuit a Winestone étterem, ami nagyon gyorsan közkedvelt lett. A gúlyáslevesre nagy hangsúlyt fektetnek, piros kis lábasban szolgálják fel, és az erôs paprika, meg az Erôs Pista sem hiányozhat mellőle. Aki igazán házias ízekre vágyik, azok mindenképp próbálják ki! 

Tama étterem

A két  éve nyitott Tama étterem, egy igazi kozmopolita hely, ahol a távol-keleti és a mediterrán ízek jól megférnek a magyar hagyományokkal. Ezért lehet, hogy a kiváló magyar alapanyagokkal is dolgozó étterem, egyik emblematikus és igencsak jól sikerült fogása, a gulyásleves.

 

Pest-Buda Bisztró

Egy igazi kockás abroszos helyeket megidéző bisztró, ahol tényleg az az érzésünk, hogy a nagymama főz. A gulyás természetesen klasszikus formában jelenik, meg: paprikásan, csipetkével és jó sűrűn. Persze a klasszik magyar konyha többi elemi is elérhető a Pest-Budában: harcsapaprikás, töltött káposzta, vagy egy isteni hortobágyi palacsinta bármikor befigyel.

Stand 25

Mindenki ledöbbent, mikor Széll Tamás a Onyx étterem, a Michelin-csillag és a Bocuse d”Or versenyek után egy piacos kisbisztrót nyitott. A második ledöbbenés pedig akkor volt, mikor megkóstolták Tamás gulyáslevesét. A különleges gonddal és fűszerezéssel megalkotott gulyásleves mostanra kifejezett célja lett a hazai gasztroturizmusnak.

Fotó: Facebook

 

 

Gettó Gulyás

Minden van a Gettó Gulyásban, mi a magyar gyomornak kellemes: amit pedig régen szerettünk, azt ma, jól elkészítve imádni fogjuk. Az alföldi gulyáslevesen túl pedig, szinte minden van itt, ami pörköltes alappal indít. Bisztrós, kifőzdés, magyar étterem csak lazán.

Aszú étterem

Az Aszú étterem belső design-ja eklektikus, míg az étlap határozott magyar jegyekkel bír. Így nem meglepő, hogy a trendi belvárosi étterem kínálatában felbukkan a gulyásleves, mégpedig kedvünkre való minőségben.

Írjon véleményt