Tedd különlegessé és egészségessé a menzák klasszikusát!
Nehézségi fok: 1/5
Elkészítési idő: 30 perc
Hozzávalók (4 személyre)
•900 g zöldborsó
•40 g vaj
•200 g tej
•200 g tejszín
•víz
•2 szál mentalevél
•2 szál petrezselyemlevél
•só, frissen őrölt bors
•4 db tojás
•1 liter víz
•3 ek ecet (10%-os)
•Só
Elkészítés
- A zöldborsót egy edénybe helyezzük. Ráöntjük a tejet, tejszínt és annyi vizet, amennyi éppen ellepi a zöldborsót.
2. Sózuk, borsozzuk, hozzáadjuk a vajat is.
3. Forrástól számítva kb. 15 percig főzzük közepes lángon. Egy zöldborsószemet kiveszünk, ha könnyen széttudjuk nyomni az újjunkkal, akkor ne főzzük tovább.
4. A tűzről levéve egy botmixer segítségével kb. az 1/10 részét elturmixoljuk. A tűzre visszatéve mégegyszer felforraljuk.
5. Közben összevágjuk a menta és petrezselyemlevelet, nem kell túl apróra vágni. Majd hozzákeverjük a főzelékhez.
6. A vizet felforraljuk az ecettel. Mielőtt beleütjük a tojásokat, kanál segítségével megkeverjük a vizet, hogy mozgásban legyen.
7. Miután beletettük a tojást a vízbe, hagyjuk, hogy a fehérje körülvegye a sárgáját.
8. Kb. 2 percig főzzük, majd óvatosan, egy merőkanál segítségével kiemeljük a vízből.
Séf Tipp
A ZÖLDBORSÓ FŐZÉSI IDEJE FAJTÁNKÉNT ELTÉRŐ LEHET. TÖBBSZÖR ELLENŐRIZZÜK KÉSZÍTÉS KÖZBEN. FIGYELJÜNK ARRA, HA SOKÁIG FŐZZÜK A BORSÓT, KISSÉ VISSZAKEMÉNYEDHET.
HA FRISS FŰSZERNÖVÉNYEKET HASZNÁLUNK, MINDIG A LEGVÉGÉN TEGYÜK HOZZÁ AZ ÉTELHEZ. ÍGY JOBBAN MEGŐRZI A SZÍNÉT ÉS AZ ÍZÉT.
Instagram: Bicsár Attila
Írjon véleményt
Vélemény írásához be kell jelentkezned az oldalra