Winelovers aranyérmet nyert az exkluzív Zichy pezsgő

A nemzetközi Winelovers borversenyen a Zichy Anna brut nature pezsgőt aranyéremmel díjazták, míg az extra dry frizzante bronzérmet szerzett, számoltak be örömmel sajtóközleményükben. Ezt követően, szeptember 16-án, a Winelovers a 100 legjobb magyar bor elnevezésű eseményen a pezsgő kategóriában országos negyedik helyezést ért el a Zichy-birtok pezsgője, ezzel megelőzve számos neves hazai márkát.

„Mindig is nagy rajongója voltam a pezsgőnek, mivel úgy éreztem, hogy a fogyasztása egy különleges életérzést jelent. Az elegancia, az exkluzivitás és a trendiség egyidejű jelenléte ritka az italok között, és ebben a tekintetben a pezsgő egyedülállónyilatkozta Zichy Anikó, a tokaji Zichy Szőlőbirtok tulajdonosa.

 

Évekkel ezelőtt Zichy Anikó és férje, gróf Zichy Aladár mertek egy nagyot álmodni és közösen elindították tokaji vállalkozásukat, a Zichy Szőlőbirtokot.

 „A férjemmel, Zichy Aladárral alapítottuk meg a saját borászatunkat. Ő szólított mindig Annának, innen ered a márkanevünk is: Zichy Anna. A férjem elvesztése után egyedül kellett vezetnem a birtokot, ami nem volt könnyű feladat. Ma már a két fiam is aktívan részt vesz a vállalkozás fejlődésében. Ők több évet éltek külföldön, többek között az Egyesült Államokban, és az ott megszerzett tapasztalataikat remekül kamatoztatják a családi vállalkozásunkban” – mondta Zichy Anikó.

A közel 30 hektáros szőlőbirtokon az elsődleges cél a kifogástalan minőség elérése. A pezsgő előállítása nem egyszerű feladat, kiváló minőségű szőlő kell hozzá, technológia és nem mellesleg szaktudás. A Zichy Anna pezsgőt pontosan úgy késztik, ahogy Champagne-ban: palackban érlelve, méthode tradicionnelle eljárással, amelynek alapja a világszerte ismert Tokaji borvidék egyedisége.

Írjon véleményt