Újranyílt a Meat Boutique

Meat Boutique

Az újra nyílt Meat Boutique balkán konyhával tért vissza a Lánchíd lábánál! A 2014-ben nyitott Meat Boutique mindig is központi helyet foglalt el a húsimádók életében. 

 

Az elmúlt években a koncepcióváltás és egy Covid- bezárás után, most januárban egy erős balkán- vonallal tért vissza, Huszár Krisztián és Bereznay Tamás séfek vezetésével.

Az időközben kibővült tulajdonosi kör és Krisztián felfedezték a balkánt, Törökországgal kiegészítve és ezeket az ízeket hozták el az étlapra is.

 

 

Bár 3 évig zárva volt a hely, olyan erős törzsvendég réteg alakult ki, hogy már alig várták, hogy újra kinyisson. Az átalakításnak köszönhetően kiegészült a hely egy csemege pulttal, ahol horvát, szerb füstölt és érlelt sonkákkal, sajtokkal, krémekkel, olivabogyó válogatással, reggelenként pedig szendvicsekkel várják a vendégeket. Az étlapot úgy állították össze, hogy a fókuszban megmaradtak a prémium húsok, kiegészülve mezzékkel, lepénykenyerekkel (Takács Lajos által frissen készülnek), ami tökéletes a húsok mellé de akár előételnek is.

 

 

Ha 3 ikonikus ételt kellene megneveznünk az étlapról, szinte biztos, hogy az Angus marhás burgerrel kezdenénk! Kacsazsírban konfitált hagymát darálnak a húshoz, az extra szaftosság miatt, amit egy vajas bucin tálalnak, narancsos hollandival és borjú jus-vel. Tudjuk, ha Huszár Krisztiánról van szó, ő sosem retten meg az extrább dolgoktól, épp ezért nem is lepődtünk meg, hogy felkerült az étlapra a sült borjúláb is, bárány agyvelővel töltve- csak, hogy a napi kollagén adagot is letudjuk.

 

 

Természetesen a klasszikus faszénen sült csevapcsicsa is bomba, de igazából az összes fogás megérne egy külön bekezdést. Ez a hely tényleg a szaftos húsokról szól, de érdemes a köret elemekre is egy kis figyelmet fordítani (és ha vegaként érkezünk egy fűszeres, ízgazdag curryt is tudunk választani a sajtok, mezzék mellett): a narancsolajos cékla, a fénykorát élő sült karfiol vagy a konfitált burgonya mind-mind tökéletes párosítás lehet. És ha már párosítás, természetesen egy jó bor is dukál az ételekhez, amiről bátran érdeklődhetünk az extra kedves felszolgálóktól, akik a szervíz minden pillanatában gondoskodnak arról, hogy a legjobb élményekkel térjünk haza!

 

Meat Boutique : 1013 Budapest, Lánchíd u. 7.

Facebook: Meat Boutique 

Fotók: Meat Boutique

Szerző: Vitális Lilla 

 

Írjon véleményt