2022 márciusában Budapest ad otthont a Bocuse d’Or európai döntőjének!

Nemcsak a hazai gasztronómiának, hanem az egész országnak nagy eredmény, hogy Magyarország ismét egy olyan nemzetközi esemény házigazdája lesz, amely óriási érdeklődésre tart számot szerte a világon. Az elmúlt évtizedben a magyar gasztronómiai élet hatalmas fejlődésen ment keresztül, ami számos nemzetközi eredményben is megmutatkozott. Óriási megtiszteltetés és érdem, hogy 2016 után újra fővárosunkban gyűlnek össze

Tihanyi séf fesztivál

Egy gasztrofesztivál, amit nem a nagy márkák, hanem a hazai alapanyagtermelők támogatnak Az első Séf Fesztivál Tihanyban debütál, és a szervezők szándéka szerint minden évben megvalósul A koronavírus árnyékában a magyar csúcsgasztronómia szereplőinek közreműködésével gasztrofesztivált szervezni merészség. A Séf Fesztivál alapítói azonban még egy csavart visznek a programba, hiszen nem a megszokott szabadtéri rendezvényes, food

Séf fesztivál Tihanyban

Úgy tűnik végül idén sem kell lemondani a gourmet közönségnek arról, hogy együtt fesztiválozzon! Sztárséfekkel, exkluzív helyszínen, különleges kínálattal várják a hazai minőségi gasztronómia szerelmeseit a Séf Fesztiválon Tihanyban, a Belső-tónál augusztus 20. és 23. között. A négy napos eseményen Széll Tamás, Segal Viktor, Wolf András és Varju Viktor gondoskodnak a kínálatról, a desszertet a Mihályi

A Stand25 megérkezett

Széll Tamásék bisztró stílusú étterme, a Stand25 megnyitott új, budai helyszínén és várja vendégeit. A gulyás és a rakottkrumpli után a halászlé, a beregi bébi töltött csirke és a palacsinta lehet az új kedvenc. Budán kevés az olyan hely, ahol minőségi, magyar alapanyagokból, hagyományos magyar ételeket magas színvonalon készítenek el, mindezt pedig egy elérhető, jó

Költözik a Stand 25

Hello Buda! A Stand25 októberben elhagyja a Hold utcai bázist és novembertől a budai oldalon várja a vendégeket. 2017 tavaszán mindenkit meglepett a hír, hogy Széll Tamás, Szulló Szabina, Hamvas Zoltán és Csahók Ibolya a Hold utcai piacon nyitja meg első saját vendéglátóipari egységét, ami nem más, mint egy könnyen érthető konyhával csábító hely, ahol

Amit nem lehet megunni: itt a következő Bocuse d’Or!

Épphogy kiünnepeltük magunkat, illetve Széll Tamásék csodálatos 4. helyezését, a szakács világbajnokságnak is nevezett Bocuse d’Or Lyonban megrendezett versenyén, máris belecsúszunk a következő előkészületeibe. Irány Torino 2018! Ciao Torino! Lyonban legközelebb 2019-ben lesz Bocuse d’Or világdöntő. Az itten részvétel feltétele számunkra, az európai döntőn való sikeres szereplés, melyet 2018-ban rendeznek Torinóban. Egyet biztosan állíthatunk Széll

Pierre a Stand25-nél járt

Egy sima, egy fordított – na, nem kötünk, csak a GastroGuide.hu csapatából szép lassan mindenki megfordul a Stand25-ben, és ezúttal kollégáink mind meg is írhatják élményeiket. Több szem többet lát. Pierre következik. Ha már étkezdékről volt szó, vagyis a mai lehetséges reinkarnációiról, akkor ebből a sorból kihagyhatatlan a vadonatúj Stand25. A piaci jelenlét még inkább

Rakott krumpli for president – Széll Tamás a piacon is tarol

Tartozom egy vallomással. Nem mindig csak az ételek körül forgott az életem, tiniként sokkal inkább lekötött a divat világa. A jó ételt akkor is szerettem, de hamarabb villanyozott fel egy szép cipő, mint a 2000-es évek Csongrád megyéjének potenciális gasztronómiai kalandjai. A világ persze sokat változott azóta (aminek legnagyobb kárát a ruhatáram látta), mostanság gyakran

Csúcstámadásra készül a magyar csapat – Bocuse d’Or 2017

Amikor ehhez a cikkhez hozzákezd az olvasó, akkor Széll Tamás már talán a csicsókát pürésíti, hiszen a magyar csapat a versenysorozat első napján, kedden 10 előtt rajtol el a Bocuse d’Oron. Az ezt megelőző, amolyan nulladik napon a csapatokat technikai eligazítások sora, séfkabát-próba és a látványos piacozás várja. Kétszer harminc perc alatt kell összeválogatniuk az

Fél lábbal Lyonban – Végső visszaszámlálás a Bocuse d’Or döntője előtt

Nincs olyan, hogy egy csapat azt mondja, mindennel elkészültek a versenyre. A magyarok sem tartottak túl sok pihenőt, éppen csak egy sajtótájékoztató erejéig álltak meg a döntő előtt. Tegnap hivatalosan is megkezdődött a visszaszámlálás az idén 30. születésnapját ünneplő Bocuse d’Or verseny lyoni világdöntőjére. A budapesti sajtótájékoztatón szemtanúi voltunk, amint a magyar csapat befordul a célegyenesbe.

Futással készül a lyoni Bocuse d’Or magyar műsorvezetője

Jókuti András, a Világevő, a tavalyi budapesti Bocuse d’Or verseny műsorvezetője nemrég kapott felkérést a világbajnokság helyszíni konferálására. Először fordul elő, hogy a lyoni döntőnek nem francia lesz a házigazdája! A GastroGuide útja Lyon-ig számos interjúval, beszámolóval van kikövezve, lássuk. Hogy zajlott ez a nem mindennapi felkérés? Éppen egy régi barátommal vacsoráztunk egy elég jó

Világraszóló magyar siker San Sebastianban – Gastronomika 2016

Van abban valami könnyfakasztóan szép, ha idegen környezetben mutathatja meg magát a magyar szellem. Ennek a szellemnek egyik megjelenési formája a progresszív magyar gasztronómia. Hálás téma, főleg olyan közegben, ahol mindenki hozzáértő, hiszen egy nemzetközi szakmai fórumon történt ez, egy olyan városban, ahol mindenki ért a gasztronómiához, és ha nem lenne foci, akkor gyakorlatilag nem

Szusszanás a Bocuse d’Or után

Mi szivároghat le ebből a való életbe, a valódi konyhákba? Mi a tanulság? Most akkor rögtön érezhetően jobb lesz egy eldugott vidéki étterem teljesítménye? Természetesen nem: mert ahogy a Forma-1-es cirkuszi járgányokon alkalmazott technikai újdonságok, amelyeknek egy része nem is biztos, hogy szükséges a napi autózásban, nem kerülnek be a konfekcióautókba, ugyanúgy a Bocuse d’Oron