TAMA ahol alap az elegancia!

Két éve lesz, hogy megnyitott a TAMA a belvárosban, abban a régióban, ahol a mostani trendek szerint kivirágzott a vendéglátás. A Bazilika közelsége, és a turisták által közkedvelt lokáció előnyére válik a helynek.

Tavaly januárban egy tulajdonosváltás következtében Hegyi Attila vette át az éttermet, illetve áprilisban Kovács Péter séf vette át a konyhát. A váltás kifejezetten jót tett a helynek. A koncepció természetesen ennek következtében megváltozott: egy kicsit frissebb és modernebb ételek kerültek az étlapra. Az étterem nívója és törekvései arra a már sokak által kitaposott, viszont nem könnyű ösvényre tért át, minek célja, hogy a kiemelkedő budapesti éttermek sorát tudják erősíteni. Ehhez teljesen adottak a lehetőségeik, hiszen tagadhatatlanul elegáns megjelenést, és magas minőségű ételeket prezentálnak a közönségnek.


Már sok cikk megjelent a TAMA konyhájáról, Kovács Péter elképzelései viszont kifejezetten nem arról szólnak, hogy felcímkézzék magukat. Inkább – ahogy ő fogalmaz – egy montázs konyhát visznek, ami igazából azt jelenti, hogy egy igazi gourmet étterem. Az étlapra ezáltal a magyaros felhanggal rendelkező fogások is felkerültek, mint például: a paprikás krumpli polippal, vagy a kacsamáj, melaszos piskótával és rebarbarával. Viszont jól megfér ezek mellett az onglet, olivás burgonyapüré, répa, és a tőkehal quinoa, vajmártásban, hiszen a nemzetek konyhái számtalan remek fogása csak színesítheti a palettát. Természetesen az á la carte étlap mellett degusztációs menüt is kínálnak, főleg annak okán, hogy leginkább a vacsorára koncentrálnak.

Az sem véletlen, hogy a Dining Guide gálán Kovács Péter megérdemelten az év ifjú séftehetségeként tűnt fel. Péter munkásságára jellemző az is, hogy nagy hangsúlyt fektet a csapatra – nyilván ő az, aki a zászlót viszi, viszont a szakácsok véleménye és ötletei is mérvadók a számára. Bemutatkozójukban teljesen egyértelműen leírták kik is ők, aminél jobban nem is lehetne megfogalmazni a TAMA innovatív világát: gasztrofanatikus fellegvárként egy magas minőséget képviselve, viszont teljesen közérthető tételekkel várják a vendégeket, melyeknek ízvilágával elvarázsolhatják a közönséget. És igazából nem is kell több. Hiszen mi kell ahhoz, hogy egy étterem működjön; miért is járjanak az emberek étterembe? Egyszerű: egy jót enni, harmonikus ízekkel találkozva, szemet gyönyörködtető tálalással.

 


Nyilvánvalóan az élményhez még szükségeltetik egy frappánsan kialakított enteriőr, ami adott a TAMA-ban. A zseniálisan otthonos hangulatot árasztó előtér után egy igazán elegáns vendégtér tárul elénk, amiről kicsit a nappalink juthat eszünkbe, ahol a kandalló melege mellett, meghitten költhetjük el a vacsoránkat. Családias érzést kölcsönöznek a könyvespolcok az ízlésesen elhelyezett dísztárgyakkal, könyvekkel, és a kényelmes kanapékon elhelyezett puha párnákkal. De nincsenek híján a modern elemeknek sem, hiszen a látványkonyha óriási üvegfala mögött tevékenykedő szakácsok bőven adnak látnivalót, amivel elmúlathatjuk az időt, miközben várunk az ételkölteményekre. A bárpult mellett felsétálva a lépcsőn újabb meglepetések várnak, hiszen itt egy rendezvényekre alkalmas teret alakítottak ki, ezáltal amennyiben valaki zártkörűen képzelete el a vacsoráját, megtalálhatja bennük az alkalmas partnert.


Amit mi láttunk és éreztünk a TAMA hangulatából, ételeiből, arra enged következtetni, hogy bőven hallani fogunk még róluk. Nagyon jó szívvel ajánljuk őket!

Még több TAMA 

Írjon véleményt